Valborg- Lund

Just nu

Fatta Eld

Jag har nu läst färdig bok 2, Fatta Eld! När jag läser färdigt en bok på två dygn är det ett säkert tecken på att boken är fängslande bra. Fatta Eld öppnar upp till en helt annan handling än bok 1, den visar på att det finns något större än själva Hungersspelen. Detta är för mig intressant vilket gör att Fatta Eld blir bättre än Hungerspelen. Fast båda böckerna är såklart väldigt bra!

 

Efter att ha läst bok 1 och 2 inser jag hur dåligt filmen egentligen framställde böckerna. Det var inte så att film 1 var kass det var bara det att den förlorade så mycket innehåll i jämförelse med boken. Vilket är synd!

 

Ett minus är dock den svenska översättningen som inte är den bästa. Det märks tydligt och ofta att det är en översättning, vilket enligt min mening inte borde kunna uttydas. Det är en del uttryck som är direkt översätta från engelska vilket gör att det blir konstig svenska och hackig text.

 

Men bortsett från översättningen är böckerna lysande, framförallt Fatta Eld. Så ifall ni inte har läst böckerna, gör det! Ni kommer inte bli besvikna :)

Boktips!

Jag läste nyss att en ny bok har puttat ner Hungerspelen på The New York Times Bestsellers list och boken som erövrade förstaplatsen är Fifty Shades of Grey skriven av E. L. James. När jag upptäckte den förändrade listan var jag snabb på att kolla upp på Adlibris vad det var för någon bok. När jag läste vad den handlade om kan jag säga att den väckte ett stort intresse inom mig. Det verkar vara en blandning av romantik och psykologisk mörkhet. En kombination som är enligt min mening är perfekt.

 

Jag kommer att köpa den här boken och sluka den hel (väldigt dramatiskt ;) så fort jag har läst färdigt Hungerspelen och Cirklen!

Ett tips till er!

 

4 år och 6mån

Förra fredagen, den 20e var det 4år och 6mån sedan vi blev tillsammans, vanligtvis brukar vi fira detta men i och med jag jobbade natt den 20e och J fyllde år den 21e blev det inget. MEN idag är platser bokade till Avengers (YEAH) och en resturang är utvald så idag ska vi allt fira vårt "långa" och underbara förhållande!
Jag hoppas nu att Avengers ska leva upp till min väldigt stora förhoppningar.

Chronicle

Jag har varit lite borta på bloggen den senaste tiden, orsaken är såklart min heltids praktik som ibland känns som lite mer en heltid ;)

 

Men nu e jag tillbaka!

 

Vi såg Chronicle för någon dag sen och den här filmen imponerad stort på mig! Den är filmad av en av huvudrollerna genom hela filmen vilket ger Chronicle en extra touch av verklighet. Det är tre killar som hittar något självlysande under marken som råkar ge dem en telekinesi förmåga som gör att de bland annat kan flytta saker men även flyga. Filmen handlar om hur dessa tre killar hanterar de här krafterna och anpassar dem till deras vardagliga liv, något som inte är lätt.

 

Det som gör filmen lysande, enligt min mening, är att den inte är som en ordinär Sci-Fi film utan den bjuder på något mer, en verklighet som är autentisk. Det är speciellt slutet som gör att jag helt enkelt älskar filmen som helhet!

 

Den får 8 av 10 poäng av mig :)

 

 

Ta med "bokskrivandet" på resan!

Som jag har nämnt tidigare ska jag och J åka på roadtrip i Europa under en månad den här sommaren. Min första tanke när planen började smidas var hur jag skulle kunna klara mig en hel månad utan att skriva på boken. Sommarmånaderna är de månaderna jag skriver som mest i och med att jag är ledig och då känns det inte rätt att slösa bort en hel månad bara för att jag slöa i solen.

 

Jakob var snabb med att komma på en lösning; "ta med Ipaden och köp ett bluetooth tangentbord”. Idag när vi var på Ullared hittade vi "min räddare i nöden" för en billig peng. Så nu är tangentbordet fixat och nu finns det inte längre några ursäkter för att jag inte skulle kunna skriva på min bok när vi är bortresta.

 

Jag längtar verkligen till att sitta i de olika städerna med storslagna vyer framför mig och känna hur fingrarna glöder av inspiration! Längtar, längtar!

 

Welcome To Ullared

På väg till Ullared

Dagens skratt

En onsdag...

.... på praktiken

Min läshörna

De flesta har en plats där de föredrar att sitta och läsa på, min är på en Ikea gungstol bredvid mina bokhyllor som innehåller alla mina böcker.

Här kan jag sitta i flera timmar:

Geralds lek - Stephen King

Jag har nu läst färdigt Geralds lek och för att sammanfatta min generella uppfattning av boken med ett ord så väljer jag ordet; besviken! Boken är välskriven, Stephen King är kung på att formulera sig och hitta liknelser jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat koka ihop MEN handlingen är dryg. En sida känns som en evighet och det blir för mycket när det krävs 4 dryga sidor för att förklara en kort händelse som att flytta ett glas.

 

Geralds lek handlar om ett gift par som vill spetsa till deras kärleksliv med handklovar men när frun ligger fast med handklovar i sängen i deras sommarhus (som ligger ute i ingenstans) får mannen plötsligt en hjärtinfarkt och dör. Boken utspelar sig mestadels i den här sängen och hur den schizofrena frun ska kunna komma loss.

 

Bra story men lite för dryg för min smak och därför kändes det som en lättnad att bli klar med boken.

 

Nästa läsprojekt är Fatta eld (Hungerspelen trilogin).

 

"Life's all about moments, of impact and how they changes our lives forever"

Jag har fallit för grupptrycket och köpt tidningen SKRIVA för första gången. Det är ingen billig tidning men definitivt värd sina slantar. Den tar upp olika aspekter av skrivandet och hittar vinklar av skrivandet som jag inte hade tänkt på tidigare. Det är en 74 sidors tidning full av inspiration!

 

Det som jag specifikt fastnade för var intervjun med Kajsa Ingemarsson, hon har väldigt inspirerande tankar, tankar som jag själv kunde känna igen mig i;


"När du har hittat rätt går det du ska göra ofta lätt. Att saker och ting hela tiden känns som en kamp är ofta ett tecken på att vi befinner oss på fel ställe".


Så känner jag ofta, jag är så upptagen med att göra saker som känns som en kamp att jag inte finner energi till att göra det som känns lätt och rätt. Jag hade velat radera det som slukar tid och energi och göra det som får mig att le och njuta av livet.

Min söndag

När du har skrivtorka

När du känner att du inte kan producera en vettig text, anordna då ett kalas! Baka två olika sorters kakor och ge dig på att skapa en egen prinsesstårta.

För vad kan vara mer tidsslukande än ett kalas? 
Jakob fyller 23 år idag så det passade perfekt med ett kalas som kunde dämpa ångesten för att jag inte tillbringade min lediga lördag med att skriva.

Det är synd att jag har jag åkt på den brutala sjukdomen skrivtorka, när jag precis har börjat med en "bokblogg" som handlar om min resa till ett bokkontrakt.
Men jag antar att detta är den ärliga resan, en väg som aldrig är rak. Men jag ville bara tydliggöra att jag inte har glömt bort syftet med bloggen men för stunden har jag det svårt med skrivandet. Att skriva är något som jag älskar att göra, så en comeback ligger i horisonten och väntar!

Jag önskar er en trevlig lördag!

Alfons försöker rymma..

23 minuter

Det var längesen jag skrev en "23 minuters text" så jag tänkte därför bjuda på en gammal som inte har funnits i 23 minuter arkivet. För er som inte vet finns det ett sätt att träna upp sitt skrivande som heter 23 minuter. Vilket innebär att man ska skriva 23 minuter varje dag (därav mitt bloggnamn). Jag var duktigare på det förr men har blivit sämre på den fronten när jag påbörjade min heltidspraktik.

 

23 minuter:

Hon stirrar blankt på honom, som en tom sida som möter sina ord. Hon vill kunna förklara den brännande syran som krossar hennes hjärta inifrån, men inga ord kan beskriva smärtan hon ofrivilligt har blivit försatt i. 


För två timmar sedan var hon lätt som en fjäder med ett leende spänt över hennes ansikte. Hon tog sig igenom de slingrande kullerstensgatorna med paraplyet i högsta hugg, inte ens de ivriga dropparna kunde släcka hennes glädje- trodde hon men nu är hon en brinnande fackla i ösregn. Tick tack, tid och ord förändrar allt, hon vill vara immun mot verkligheten.


Han klappar henne försiktigt på axeln, hon önskade att han inte hade rört henne. Hans beröring klargör fakta, det är ingen mardröm.

”Det var inte meningen”, förklarade han känslokallt.

Hon vänder bort blicken, ut mot det massiva trädet som står i blom i den pilska hösten. 
Regnet formger sig som tårar nerför hennes kinder, de hör hemma där, på honom ser det ut som snö under sommaren. 
”Säg något”, han blir otålig av hennes chock men han förtjänar hennes tystnad och den analoga smärtan.


Hon vägrar att släppa blicken från trädet vars rötter når jordens kärna, det håller henne stabil i stormen. En vindpust vill rädda henne men det finns inget kvar att hjälpa. Den kalla brisen påminner henne om hans kyliga hand på hennes varma kropp, sökande efter tillfredsställelse. Klättrande över varje berg av ben, upp till toppen där fem blir till ett och med pekfingret följer han varje ansiktslinje. Kalkerar varje skrattrynka, varje form och lutning tills att han finner öppningen för hans njutning. Han kan inte vänta längre, begäret blir för starkt, hans läppar behöver smaka hennes. För ögonblicket delar de varandras syre i en kyss, minnet från den tidiga morgonen får en tår att krypa ur hennes hem. Fast han märker inget, han är så blind, döv och stum. Vem kan egentligen se skillnad på tårar i regn?


21 jump street

I all stress hann vi med GRATIS bio igår, det blev 21 jump street. Jag skrattade konstant, handlingen var inte amazing men humorn och skådespelarna höjde filmen till en högre nivå. Channing Tatum är långt ifrån min favorit skådespelare men jag tyckte ändå att han gjorde ett riktigt bra jobb i den här filmen, han kanske ska satsa på komedi istället för dansfilmer med usla manus.

 

Filmen handlar om två nyexaminerade poliser som ska göra sitt första undercover jobb på en High School. Channing Tatum spelar "hunken" och Jonah Hill "nörden". De kommer tillbaka till high school och märker att rollerna som tidigare gällde på skolgården inte längre existerar.

 

Spänning, HUMOR och kompiskärlek fyller filmen och ifall ni gillar att skratta så pass att ni får ont i magen är filmen att rekommendera :)

 

Busy Bee

När jag inte har hunnit haft på mig mina mjukisbyxor på tre dagar är det ett starkt tecken på att jag har var upptagen. Det känns som om jag har varit på praktiken dygnet runt, jobbat- sovit. Den här veckan är stressig vilket tyvärr påverkar mitt bloggande men även mitt skrivande och läsande.

 

För att göra saken lite värre är jag just nu i perioden där jag har måste färdigställa en ny uppsats, vilket betyder mycket vetenskapligt skrivande och lite/inget skönlitterärt.

 

Imorgon väntas en kväll/natt på praktiken, planerar återigen att ha ett liv och hinna trycka upp ett Word dokument den 24:e maj kl 09.00.

 

Sommar hade inte suttit fel just nu


Just nu..

Ett hjul som aldrig stannar

Är på praktiken redan, 7.30-19.00, övertid gillas... Ironi när den e på topp ;)

På väg...

På väg hem från praktiken 💤

Tio cm kortare

Så här blev resultatet efter 30minuters klippning :)

Nu är det klippt... eller snart!

Ska strax iväg för att klippa mig! Det behövs verkligen, det är ett halvår sen sist. Det är tur att jag har så pass snällt hår att det inte ser helt galet ut men jag får erkänna att håret ser lite ledsen ut och även ägaren. Men jag ogillar att gå och klippa mig, det är en sådan krystad situation. Jag är oerhört social för övrigt men när jag är hos frisören låser jag mig och vill helst bara bli klippt utan massa snack om vädret. Det känns dessutom inte så lockande att betala 400kr för något som tar 20minuter.
Så nej tack till frisörer och ja tack till en klippning ;)

Vill ha...

Jag är på jakt efter ett IKEA växthus som jag ska kunna placera på fönsterbrädan i köket full med färska örter! Tyvärr är det lite svårt att fylla ett växthus när man inte har möjlighet att köpa det då Ikea vägrar att köpa in flera, suck! Vill ha!

Ingen bra dag!

Är arg, irriterad, trött och det är måndag = skit dag!
Bilden är tagen i London 2011, bilden har inget med min skit dag att göra mer än att jag hellre hade velat vara i London än tråkiga Lund!

Roadtrip Europa

Det verkar som om det ska bli av, bitarna håller på att falla samman och strax kommer det förhoppningsvis stå klart att det blir en roadtrip i Europa.

Resemålen blir då;
Lund- Rostock
Rostock - Berlin
Berlin- Bratislava
Bratislava- Ibrany (Ungern)
Ibrany- Budapest
Budapest- Wien
Wien- Venedig
Venedig- Milano
Milano- Moutiers-les-Mauxfaits
Moutiers-les-Mauxfaits- Versailles
Versailles- Bryssel
Bryssel- Amsterdam
Amsterdam- Bremen
Bremen- Rostock

På vissa platser så som Ibrany och Moutiers-les-Mauxfaits kommer vi antagligen stanna i cirka en vecka medan till andra resmål blir visiten kortare, 1- 2dagar.
Åhh vad jag längtar!
När vi var i Villefranche- Sur- Mer 2010

Det är sommar i Lund

Jag o Jakob sitter på balkongen o avnjuter en cider. Det e sommar nu!

Allt jag kan se är böcker...

Boknörd som jag är brukar blicken alltid finna bokinspirerade prylar. Dagens fynd är följande;
En soffa eller varför inte ett badkar gjort av böcker... åhh vill ha!
RSS 2.0