Across the Universe - Beth Revis

"I turn back to pieces of fake window. The stars are lies. I had them for a moment, but they weren't real."
 
Titel: Across The Universe
Författare: Beth Revis 
Utgiven: 2010 
Genre: Young Adult, Dystopi & Sci- fi 
Kan köpas här: Adlibris
Goodreads-betyg: 3,8 av 5
 
Handling: 
Amy fryses ner tillsammans med hennes föräldrar med målet att om 300 år vakna upp på en helt annan planet. Det blir dock inte riktigt som Amy hade tänkt sig utan 50 år tidigare väcks hon och upptäcker att hon befinner sig på rymdskeppet Goodspeed som är minst sagt annorlunda från det liv hon lämnade på jorden.  Hon upptäcker även att det finns människor på detta skepp som är ute efter att döda de andra infrusna och Amy måste göra allt hon kan för att skydda hennes fortfarande nerfrysta föräldrar...
 
Vad tycker jag? 
Jag läste första sidan och insåg direkt att detta skulle vara en bok som jag gillar. Man kastas direkt in i handlingen genom att Amy måste göra valet att antingen följa med hennes föräldrar eller att stanna kvar på jorden ensam. Det är en spännande och annorlunda dystopisk handling i och med den enbart utspelas på skeppet. Jag gillar den knepiga idéen som rymdskeppet Goodspeed grundar sig på och jag uppskattar även alla hemligheter som man saktar upptäcker när man tar sig igenom boken. Across the Universe är helt enkelt spännande från början till slut.
 
Amy och Elder är även det en kombination som höjer boken, det går inte för snabbt och det går inte för långsamt utan sådär alldeles perfekt lagom. Elder är en karaktär som matchar Amys väldigt bra och jag tycker minst lika mycket om hans partier som hennes. Jag måste även tillägga att denna ungdomsbok känns som om den riktar sig mot unga vuxna vilket jag uppskattade då det inte blev lika "puderrosa" som det ibland kan bli. 
 
Jag vill läsa vidare i denna serien för att se vad som kommer hända härnäst, för det kändes som om slutet var mer en början. Boken lämnade mig med så många frågor, vad kommer hända när det inte längre finns dessa gränser och när paniken börjar sprider sig och vad gör Amy och Elder då? Japp, det är frågor som bara bok nr två A Milion Suns kan svara på och den ska läsas så fort tiden finns :)
 
Om ni gillar ungdomsböcker i kombination med dystopi är detta en bok för er. 
Betyg: 4/5
  
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Skriva läsa leva

Låter som nåt för mig :)


2013-12-29 @ 18:31:16
URL: http://skrivalasaleva.wordpress.com
Postat av: Författardrömmar

Den här boken har jag funderat länge på att läsa :)


2014-01-02 @ 19:08:04
URL: http://forfattardrommar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0