Doctor Sleep

“The good thing about being old, is you don’t have to worry about dying young.”
 
 
Titel: Doctor Sleep
Författare: Stephen King
Utgiven: Sept 2013
Genre: Skräck & fantasi
Serie: #2 Shining 
Kan köpas här: Adlibris
Goodreads- betyg: 4.15 av 5
 
Handling: 
Danny Torrance är tillbaka, han är nu vuxen med djupa ärr efter det som hände på The Overlook Hotel. Vuxen Dan bråkar med sitt beroende av alkohol samtidigt som han måste lära sig att acceptera Shining- gåvan. Dan har det inte lätt men lyckas på ett sätt ta sig till en stabil grund men när han tror sig att han har livet under kontroll dyker en tolvårig tjej, Abra, upp och precis som Dan har hon samma Shining-gåvan. Tyvärr har den här 12-åringen livshotande problem och den enda som kan hjälpa henne är Dan. 
 
Vad  tycker jag? 
Kryss i taket, jag har äntligen läst klart boken, sicken tegelsten! Anledningen till att det tog så himla långt tid beror delvis på mitt begränsade läsutrymme men även för att handling var så där klassisk Stephen King- långsam. Jag tror många gillar Stephen King för att han introducera sina läsare till bokens karaktärer på ett djupgående sätt. Man får i Dr Sleep reda på hur Dan hade det, hur han har det nu och hur han har det sen, man får helt enkelt följa Dan i många år och får se hur hans karaktär växer. Detta är såklart intressant men det blir även mycket och jag upplever det ibland som onödiga sidospår. Det tar dessutom 150 sidor innan handlingen kommer igång och blir spännande, vilket också är klassiskt Stephen King. 
 
Även om Doctor Sleep har sina brister är den än så länge den bästa King-boken som jag har läst. När handlingen väl kommer igång är den intressant och delvis spännande (lite besviken på spänningen, ville ha mer läskiga partier). Jag blir förtjust i den obehagliga aspekten som the true knot bidrar med, läskiga gränslösa vuxna som åker runt i husbilar, varför var det inte mer om dem? Jag blir inte tillräckligt skrämd när jag läser den här boken, vilket jag förväntade mig. 
 
Doctor Sleep är snyggt skriven och som alltid fascineras jag av Kings språkanvändning och hur han beskriver saker och händelser, det är perfektion! Det är språket som höjer boken medan handlingen är lite meh och lämnar inget vidare intryck. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, den är bra samtidigt som det finns saker som inte är bra. Om ni gillar Stephen King tror jag att ni kommer gilla den här boken men on ni är som jag och tycker illa om långsamma pariter och böcker som står för "mycket snack o lite verkstad" är detta nog en bok som är medelmåttig. 
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0