Film: Captain Philips

"Listen up, we have been boarded by armed pirates. If they find you, remember, you know this ship, they don't. Stick together and we'll be alright. Good luck."
 

Titel: Captain Philips 
Regi: Paul Greengrass
Premiär: 18 okt 2013
Stjärnor: Tom Hanks & Barkhad Abdi 
Genre: Adventure, biography & drama
Imdb-betyg: 8,1 av 10. 
 
Handling: Captain Philips är baserad på en verklig historia om kaptenen Richard Philips som får i uppdrag att frakta ett stort fraktskepp längs Afrikas kust. På vägen blir skeppet kapat av somaliska pirater och man får följa Philips kamp att rädda sin besättning, sig själv samt piraterna. 
 
Vad tycker jag? 
Jag satt på nålar nästan igenom hela filmen för att den var så himla spännande och intensiv. Det som även höjer filmen är att den är baserad på verklighet vilket gör den (såklart) betydligt mer verklighetstrogen och mindre amerikansk. Tyvärr har många amerikanska filmer en tendens att göra allt till svart och vitt, det finns en good guy och en bad guy men verkligheten är inte så utan består mer av en gråskala. I Captain Philips har man lyckats fånga denna gråhet och jag som tittare sympatiseras därför med både the good guy and the bad guy. 
 
Tom Hanks, vilken grym skådespelare han är, det är galet så bra han är och jag gillar nästan alla hans filmer.  Han gör en super insats i Captain Philips och utom honom tror jag inte att filmen hade varit så pass bra som den är.  En annan skådis som gör ett super jobb är Barkhad Abdi som spelar ledaren i piratgänget, Barkhad har inte tidigare gjort någon film men herregud, det märks inte alls. Jag tippar på att Barkhad får en Oscar för denna roll!
 
Captain Philips är bra och jag kan inte komma på något som jag inte gillar så om ni uppskattar filmer så som Argo är detta en film för er: 
Betyg: 5/5
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0