Lördagslista: Jul

Jag tänkte nu höja eran julkänslan genom att tipsa er som fyra böcker och filmer som definitivt kommer att spridda ytterligare julglädje i eran hem. 
 
Böcker: 
 
 
En julsaga skriven av Charles Dickens: En bokklassiker som fångar julen i ett nötskal. Det är säkert många av er som känner till den julhatande Scrooge som med hjälp av "spöken" får en inblick i sitt eget handlande. Det är en oerhört mysig berättelse. 
 
Christmas att Harrington's skriven av Melody Carlson: Lena Markham är urfattig och har varken vänner eller ett jobb. Inte nog på detta har Lena börjat tappa hoppet. Lena får tills sist ett jobb som tomtemor på ett stort och lyxigt köpcentrum, hon tror att detta är vändning på hennes liv, men kan hon hålla hennes hemlighet gömd? 
 
Just for Christmas skriven av Scarlett Bailey: Alex får reda på att hennes  stora kärlek ska gifta sig med någon annan. Alex bestämmer sig för att fly Edinburgh och bege sig ut till en liten by för att stänga in sig dock är inte byborna införstådda med detta utan tvingar med Alex i julaktiviteter. Men det som får Alex att ändra inställningen är när hon träffar sin snygga granne Ruan som absolut inte har några tankar på kärlek. 
 
A Killer's Christmas in Wales skriven av Elizabeth J.Duncan: I en liten snöig by i Wales dyker det upp en amerikansk främling, Harry Saunders. Harry är en charmör och fastnar för änkan Evelyn Lloyd som efter hennes makes bortgång har en stor förmögenhet. Harry lyckas få med en del av denna förmögenhet innan han lämnar byn men efter någon dag hittas Harry död! 
 
Filmer: 
 
Välkommen till familjen (The Family Stone) 2005: Sarah Jessica Parker spelar den uppnosiga karriärskvinnan Meredith som följer med hennes pojkvän, Everett, hem till hans familj under julen. Hans familj som står för Merediths motsats, det är mjuka och väldigt laidback. Det blir en kontrast som sätter parets relation i limbo. Det är en mysig julfilm som innehåller mycket kärlek. 
 
Polarexpressen (2004): Detta är en tecknad barnfilm men den är minst lika bra för det. Det handlar om en pojke som har börjat tappa sin tro för tomten. På julaftonsnatten kommer det ett tåg utanför hans fönster, ett tåg som ska ta honom till Nordpolen för att träffa tomten. Det är en supermysig film som väcker ens egen tro på jultomten ;) 
 
The Holiday (2006): Två kvinnor byter hem och land med varandra för att fly deras egna verkligheter. På plats i varandras hem hittar de varsin kille som de blir förälskade i. Detta är kärlek på hög nivå och om ni inte har sett den rekommendera jag The Holiday. 
 
Ett päron till farsa firar jul (1989): Detta är en sådan film som jag först såg när jag liten och när jag bodde hemma var det en tradition att se den varje jul. Anledning till denna tradition är för att det är en film som är så himla rolig och som återspeglar en traditionell jul som går helt fel. Se den! 
 
Det finns så himla många bra julfilmer (Love Actually, Tomten är far till alla barnen, Grinchen m.m, fl.) dock var det betydligt svårare att hitta bra böcker i temat jul. Det känns verkligen som om det finns en stor öppning i bokvärlden till att skriva en riktigt bra julbok som inte är fullt så cheesey, ett tips ;) 
 
Ha nu en riktigt trevlig lördag! 
 

Kommentarer
Postat av: Gia - Bokfrossa

Just for christmas beställde jag hem förra veckan, den ska få bli julhelgens läsning :)

Svar: Åh, den verkar bra så kan tänkta mig att det blir en trevlig julläsning :)
tjugotremin.blogg.se


2013-12-14 @ 19:29:07
URL: http://bokfrossa.wordpress.com
Postat av: Julia

Vilka mysiga böcker! och Polarexpressen, herregud!

Svar: Mm, polarexpressen är helt underbar :)
tjugotremin.blogg.se


2013-12-16 @ 11:00:19
URL: http://bookclubben.blog.se
Postat av: Caroline - Bland böcker

Åh, "Just for Christmas" läser jag nu, och den är ju så himla mysig :)

Svar: Kan tänka mig det, den verkar bra :)
tjugotremin.blogg.se


2013-12-17 @ 21:21:43
URL: http://www.blandbocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0