Blodiga Dexter

Den här helgen har det inte blivit någon film och det blir därmed ingen recension den här söndagen. Vi har såklart inte övergett tv:n utan istället för film har vi kollat på tv-serien Dexter. Det har blivit så pass mycket Dexter de senaste två veckorna att vi har hunnit med att se två säsonger, dock är det bara cirka 12 avsnitt i varje säsong.
Anledningen till att vi har sett alldeles för många Dexteravsnitt är såklart på grund av att serien är jäkligt bra! 
 
Dexter är baserad på boken, Darkly Dreaming Dexter skriven av Jeff Lindsay. Boken/serien handlar om Dexter som är en seriemördare som är född med ett blodigt intresse. För att kunna kontrollera denna hobby dödar han enbart andra seriemördare, detta för att han inte vill ge sig på goda människor. För övrigt jobbar Dexter på polisstationen och hjälper till vid mordfall genom att analysera blodet på brottsplatser samt på liken.
 
Jag är inte förtjust i deckare eller serier så som CSI där det är ett nytt brott varje vecka som behövs lösas. Det intressera inte mig, därför var jag till en början skeptiskt till Dexter men i Dexter är det inte ett nytt fall att lösas varje avsnitt utan det är mer säsongsbundet. Dexter är dessutom en intressant och komplex karaktär, för även om han är en mördare tycker jag ändå om honom vilket är en stor kontrast då konceptet i exempelvis CSI eller "allmänna" deckare är att mördare är den som är ond och som inte ska gillas. Jag måste även hylla Michael C. Hall som spelar Dexter, han gör ett sådant bra jobb och lyckas med att fånga monstret i Dexter kombinerat med den godhet som präglar karaktären. 
 
Jag kan bara rekommendera Dexter, den är cool gjord, bjuder på intressant handlingsutveckling och skådespelarna gör sitt jobb så himla bra att man ibland glömmer bort att det är enbart en tv-serie man ser på. Syftet med detta inlägg är att jag vill poängtera att ni måste se Dexter ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Dexter är ju underbar, riktigt beroendeframkallande! Köpte böckerna till sambon för några år sedan men har inte läst dem själv än :)

Svar: Är oxå sugen på att läsa böckerna, de verkar bra. Men ja, Dexter är ju helt underbar :)
tjugotremin.blogg.se


2013-07-07 @ 18:08:44
URL: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0