Bok vs film: Much Ado About Nothing

Boken: Much Ado About Nothing är en pjäs skriven av William Shakespeare, det är en komedi som är listad som den bästa komedin som Shakespeare har skrivit trots de mörka aspekterna som den tar upp. Pjäsen handlar om ett ungt par, Hero och Claudio som har fått tillåtelse att gifta sig med varandra. Ett annat par är Benedikt och Beatrice, Benedikt är Claudios bästa vän och han är kär i Beatrice men vågar inte erkänna det. Beatrice är också kär i Benedikt men vågar inte heller erkänna detta.... det blir helt enkelt ett klassiskt kärlekskaos! 
 
Filmen: Filmatiseringen ska vara en modern tvist på originalet, med modern filmning och modern miljö fast men de vackra dialogerna från originalet. Den hade premiär i USA 2012 och det finns ännu inte ett datum för när den kommer till Sverige. Det är inte så jätte kända ansikten med i filmen, Alexis Denisof spelar Benedikt, Alexis som även spelade Wesley i Buffy och Angel. Amy Acker spelar Beatrice och även hon har varit med i Angel som Winifred. Det är dessutom Joss Whedon som har regisserat Much ado about nothing, mycket Buffyrelaterat, vilket ett Buffy-fan som jag uppskattar.  
 
Bok vs film: Jag älskar allt med Shakespeare men har tyvärr inte läst den här pjäsen. Jag brukar även gilla filmatiseringarna av hans verk så jag ska definitivt se filmen.
 
Bok vs film:
Trailer: 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0