Bok vs film: The Wolf of Wall Street

Bok: The Wolf of Wall Street är skriven av Jordan Belfort och släpptes 2007. Boken är en självbiografi och handlar om Jordans smått kaotiska liv. På dagen tjänar han massivt med pengar och på kvällen spenderar han allt på sex, droger och galna resor. Han spelar bort massivt med pengar och kraschar en dyr yacht, enbart för nöjes skull. Det är en bok som handlar om en man som töjer gränser och hur denna galna vardag påverkas hans liv.
 
Film: Det är en svart komedi regisserad av Martin Scorsese, som bland annat har gjort Gangs of New York, Hugo, Shutter Island med mycket flera. Jordan Belfort spelas av Leonardo DiCarpio och andra kända ansikten som är med i filmen är Jonah Hill och Matthew McConaughey. Filmen har premiär i Sverige 6 december 2013. 
 
Bok vs film: För mig är det här ett lockande tema, hur rikedom kan leda till förfall. Martin Scorsese är dessutom en jätte duktig regissör som gör bra filmer vilket gör den ännu mer intressant. Jag hade kunnat tänka mig att läsa boken även om jag inte är så förtjust i att läsa självbiografier men med tanke på att tiden är knapp håller jag med till filmen som har premiär om några månader :)
 
Vad tycker ni? Har någon av er läst boken? 
 
Bok vs film: 
 
Trailer: 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0