Inte tillräckligt övertygande

I fredags fick jag mitt sista refuseringsbrev efter att jag skickade mitt manus till fyra bokförlag i början av året. Jag fick ett mail från bokförlaget som ursäktade sig för sent svar och sen kom det klassiska stycket "för många böcker för lite utrymme". Men det som förvånade mig i detta till väldigt klassiska refuseringsbrev var att det i slutet dök upp något oväntat, nästan som ett BTW: "ditt manus är inte tillräckligt övertygande".
 
Jaha, tänkte jag, inte tillräckligt övertygande! Det känns självklart att manuset inte var tillräckligt övertygande med tanke på refuseringen som ni skickade till mig men samtidigt kändes det knepigt att få det så himla svart och vitt. För att vara ärlig blev jag faktiskt lite sårad och även om jag satt på jobbet satt gråten i halsen. För en kort stund lekte jag med tanken att aldrig mer skriva, radera min bok och bara kasta drömmen om bokkontrakt i sjön! Japp, man kan se det som att jag överreagerade. Men det är svårt att inte göra det för man lägger verkligen ner hela sin själ i sitt verk och när det är så personsligt blir det jäkligt sårande att få höra att det inte är tillräckligt övertygande. 
 
Jag blev ledsen, såklart, men jag har omvandlat detta till rå motivation! Igår kväll skrev jag hela kvällen och planerar en lika effektiv skrivdag idag. För jag har bestämt mig för att jag ska slita röven av mig så att det här manuset blir tillräckligt övertygande!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag tycker det är bra att du omvandlade känslan till motivation istället för att låta det dra ner dig. Jag skulle själv också ha blivit väldigt ledsen, men om man tänker på den positiva sidan så fick du personlig kritik och vad du skulle kunna jobba mer med den. Det är ju bättre än att bara få ett vanligt standardsvar som inte ger en något förutom att de refuserade. Jag är fortfarande nyfiken på att läsa manuset/boken en dag! :)

Svar: Du har alldeles rätt, det är iaf bättre än standardsvaret. O tack för uppmuntran, det värmer verkligen :)
tjugotremin.blogg.se


2013-07-21 @ 13:59:56
URL: http://lenacee.wordpress.com/
Postat av: Anna J C A

För att nå upp till den vackra rosen måste man klättra förbi taggarna först, eller hur? :)

Jag förstår att det måste ha varit jobbigt att få det svaret; jobbig kritik rakt upp i ansiktet trots att man jobbat så himla hårt är inte roligt. Fortsätt kämpa, en dag kommer du att nå ditt mål! ♥

Svar: Tack, du har alldeles rätt, det är bara att fortsätta kämpa :)
tjugotremin.blogg.se


2013-07-21 @ 15:11:00
URL: http://www.annajca.blogg.se/
Postat av: Författardrömmar

Vad jobbigt att få veta sånt om sitt manus... Allt jobb man lagt ner och så får man en sån där kommentar. Men det är bra att du omvandlar det negativa till motivation och fortsätter skriva. :)


2013-07-23 @ 17:24:15
URL: http://forfattardrommar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0