Bokrecension: Belles Löfte

"'I kärlek och krig är allt tillåtet, sägs det', invände han och log ett okynnigt och pojkaktigt leende". 
 
 
Titel: Belles Löfte 
Originaltitel: The Promise
Författare: Lesley Pearse
Utgiven: Maj 2013
Bokförlag: Damm Förlag (tack för recexet). 
 
Handling: Belles löfte är fortsättningen på boken Belle, men det funkar att läsa Belles Löfte utan att ha läst bok ett. Den här delen handlar om Belle som slits mellan förbjuden kärlek, passion och lojaliteter. Första världskriget bryter ut och Belles man, Jimmy, bestämmer sig för att gå med i armén. Ensam står hon kvar och måste hitta sig själv i denna nya värld. Belle måste också bearbeta sitt förflutna som består av en man, Etienne, som hon träffade innan hon gifte sig men som dyker upp nu i denna förändrade vardag och visar sitt intresse. Det är en bok där man får följa med hur det var under första världskriget för kvinnor. Det bjuds dessutom på kärlek och tragiska händelser som kramar ut tårar.
 
Vad tycker jag?
Lesley Pearse är duktig på att berätta historier som fortlöper under en lång tid, man får oftast läsa om vardagliga ting och det känns verkligen som om man får följa en persons privata liv, detta kan vara både till böckernas fördel men även till deras nackdel. I den här boken får man en väldigt beskrivande förklaring av Belles liv, det kan jag tycka är jätte långsamt emellanåt, särskilt i början av boken men ibland tycker jag att det är mysigt att få läsa om allt som händer. Det är helt enkelt en tunn linje på vad som är okej och vad som blir för tråkigt. 
 
Jag hade gärna haft lite mer tankar om kärlek, särskilt när det rör sig om Etienne då jag känner att det går förlorat i den här boken. Jag vill veta mer om varför hon känner så starkt för honom och inte bara få det utskrivet att det är så utan att det kan förstås genom olika handlingar. 
 
Ett stort minus är översättningen, det finns en anledning till varför jag försöker läsa böcker på sitt originalspråk, då översättningar inte alltid blir så lyckat. Detta var ändå en bra översättning men det märks så tydligt att vissa meningar är översatta och passar bättre på engelska. 
 
Jag gillar Belles löfte men som sagt är den lite dryg emellanåt och översättningen är inte den bästa men det är helt klart en trevlig bok som bjuder på en spännande historia och skildrar en tung tid i Europa. 
 
Betyg: 3/5
 

 

Kommentarer
Postat av: Louise

Har varit sugen på den här, tyckte om den första boken :)

Svar: Jag har inte läst första boken men den verkar vara spännande den också :)
tjugotremin.blogg.se


2013-06-17 @ 16:47:10
URL: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0