Rätta manus på Ipad

 
De stunder jag inte skriver på bloggen, jobbar eller läser böcker är jag fullt upptagen med att rätta min bok. Jag skriver just nu om många delar och då krävs det såklart också att jag rättar dessa. Jag har hört från flertal källor att det bra om man skriver ut boken och rättar på pappret. Detta för att man lättare hittar fel när man har orden framför sig på papper istället för på en dataskärm. Jag håller helt klart med om att det funkar mycket bättre att rätta med papperskopior, då bristerna blir lättare att upptäcka. 
 
Det finns dock ett problem med denna pappersförbrukning; det kostar en förmögenhet! Ifall jag ska skriva ut min bok använder jag upp en hel bläckpatron och en hel del papper. Jag behöver dessutom skriva ut samma kapitel flera gånger om, för om jag ändra något eller lägga till bitar behövs ju även dem rättas. 
 
Snål som jag är har jag nu hittat lösningen som funkar minst lika bra, rätta din bok på ipaden. Spara din fil i pdf och sedan öppnar du upp den i en app som heter Goodreader. Där kan du markera ord, stryka över och även kommentera texten. Jag tycker själv att jag upptäcker brister betydligt bättre på Ipaden än datorn. Läsningen flyter på då jag inte direkt kan ändra i texten utan bara kan markera och kommentera det som behövs ändras. Det gör att läsningen inte blir hackig utan påminner om när man läser på en papperskopia. 
 
Att rätta på Ipad är kanske inte lika bra som på papperskopior men det är definitivt mer miljövänligt och även sparsamt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Bra tips! Jag brukar skriva ut dubbelsidigt på papper- blir i alla fall bara hälften så mycket papper... men det blir ju ändå en del :)


2013-06-13 @ 16:13:36
URL: http://www.susannekleman.se
Postat av: Linda

Jag brukar också tycka det är lättare på papper men vill verkligen inte slösa så på papper att jag försöker på dator men det är jobbigt. Vi har pratat mycket om att skaffa Ipad och nu får jag större anledning till det;).


2013-06-13 @ 19:17:28
URL: http://www.nakit.webblogg.se
Postat av: Skriva läsa leva

Vilket bra tips! Får låna makens och testa nu i sommar när jag inte har tillgång till skrivare på jobb eller skola - då jag alltid skriver ut på båda sidor för att minska utgifter, dåligt samvete och slöseri:)

Svar: Ja, det är definitivt värt att prova på, då det helt klart är betydligt mycket mer sparsamt :)
tjugotremin.blogg.se


2013-06-14 @ 09:14:57
URL: http://skrivalasaleva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0