Fem böcker jag vill se som film!

Det cirkulerar ännu en tag bland bloggarna och denna gång är det 5 books to Movie tag. Det innebär att man ska välja ut fem stycken böcker som man hade velat se på film eller som en tv-serie. Detta är en tag som passar mitt bok/ film intresse superb och jag blev därför så himla glad när jag såg att jag hade blivit taggad av Carro från bloggen Romeoandjuliet
 
Dessa böcker hade jag mer än gärna velat se på film: 
 
1. Night Circus av Erin Morgenstern
 Åhh jag vill så gärna besöka den här cirkusen och se hur den ser ut på riktigt! Det närmast jag kan komma är att få se Nattens cirkus på film. Jag kan tänka mig att det blir en jätte bra film som är en fröjd för ögonen! För er som gillar boken lika mycket som mig kan jag meddela att de faktiskt planera att filmatisera boken, det finns dock inte mycket information om detta än. (Jag meddelar så fort jag vet :). 
 
 
 
2. A Discovery of Witches av Deborah Harkness
Detta är också en av mina favoritböcker, det är magi, kärlek, häxor och vampyrer, en perfekt kombination helt enkelt. Discovery of witches innehåller mycket historia och beskrivnignar av vackra platser, vilket gör att den hade gjort sig bra på film. Då får man en mer visuell uppfattning av alla miljöer som Deborah Harkness gestaltar. De har även planer på att göra den här boken till film.
 
3. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt
Jag tror att Överenskommelser hade kunnat bli en bra film som bjuder på vackra historiska miljöer, spänning, passionerade kärleksscener och framförallt pampiga klänningar. Jag är så himla svag för kostymdrama!
 
4. Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson
Det var en evighet sen som jag läste den här boken men varje gång jag ser den i bokhyllan tänker attans va bra den är! Jag hade mer än gärna sett den i filmformat! 
 
Det var svårt för mig att komma på den femte boken, då så många av de böcker jag vill se på film är redan fullt upptagna med att filmas in. Så jag får helt enkelt lista en bok som jag ännu inte har läst än: 
5. Magikerna av Lev Grossman
Jag har hört så mycket gott om den så om den hade kommit på bio imorgon hade jag gärna gått och sett den! Jag har en inställning att de flesta böcker som handlar om magi skulle bli en bra film :) 
 
 
Jag skickar nu vidare den här tagen till följande bloggare: 
Susanne Kleman
Ninas film och bokblogg 
Författardrömmar
Louise, Boken är tankens barn
Zellys Bokblogg
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Utav böckerna här har jag läst Överenskommelser och jag skulle faktiskt mer än gärna se en film utav den också! Och tackar för boktipset för A Discovery of Witches, låter som något jag skulle gilla :)

Svar: Varsågod, hoppas du kommer gilla den lika mycket som jag :)
tjugotremin.blogg.se


2013-05-23 @ 21:09:10
URL: http://lenacee.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0