A Royal Affair

 "I think some people are so sealed inside their fate that they hide deep within their mind."
 
Titel: A Royal Affair 
Originaltitel: En kongelig affære
Regi: Nikolaj Arcel
Premiär: 13 April 2012
Genre: Drama, Historisk, Romantik
Stjärnor: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander & Mikkel Boe Folsgaard.
Imdb-betyg: 7,5 av 10. 
 
 
Handling: En ung brittisk kvinna Caroline tvingas gifta sig med en dansk kronprins, Christian, som är allt annat än frisk. Caroline och Christans förhållande är väl ingen höjdare, Chrisitan som föredrar att umgås med kvinnorna på horhuset istället för att vara med sin drottning. Christian har ett underligt beteende och enligt rykten skulle han lida av schizofreni. Christian anlitar en ny doktor som även blir en god vän till prinsen. Den här doktorn arbetar med ett framåt tänkande, så som mer frihet till folket. Caroline som även hon är en framåttänkande kvinna blir attraherad av doktorn... och deras relation förändra hela landet. Det är en film präglad av en förbjuden kärlek under en historisk tid när kärlek inte var fri att välja.
 
Vad tycker jag? 
För er som gillar historiska filmer är A Royal Affair en höjdare. Jag ser mest på brittiska historiska filmer och känner därför till den brittiska historian bättre än den danska vilket gjorde att det var intressant och spännande att se den här filmen, då det blev något nytt.
 
Handlingsförloppet var lite långsamt men samtidigt var det bra då handlingen inte rusade fram, så som det ibland gör i kärleksfilmer. Så som att ett par ser varandra och plötsligt älskar de varandra över allt annat, utan här fick man långsamt se upptrappningen till kärleken. Men 2h 30 min är lite för långt för en film där det inte finns några spännande actionscener så som i Sagan om Ringen ;) 
 
Jag gillar känslan filmen skapar, den har verkligen lyckats fånga tiden med genuina kläder och miljöer. Det är en fröjd att titta på. Fast det mest intressanta med A Royal affair är såklart kärleken mellan doktorn och Caroline och dessutom funkar kemin mellan skådisspelarna Alicia och Mads. Tyvärr blir upptrappningen för romansen det mest spännande och därefter faller det. Jag tappade gnistan mellan dem och därav även mitt intresse. Jag vet inte om det beror på att jag blev uttråkad på grund av den långa speltiden eller ifall det faktiskt blev sämre. Men detta är inget större problem, för jag som åskådare vill ändå få reda på hur filmen slutar. Det är dock trist att filmen inte höjde sig desto längre in i handlingen man kom.
 
A Royal Affair är helt klart en sevärd film som jag kan rekommendera till er som gillar romantik och historia. 
 
Betyg: 4/5 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Åh, den här har jag velat se länge! Känns som en film helt i min smak :)

Svar: Den är verkligen bra bortsett från längden på filmen :)
tjugotremin.blogg.se


2013-10-23 @ 11:39:13
URL: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0