"Att vakna"

Det var ett tag sedan jag gav er en uppdatering på mitt skrivande och detta beror på att jag inte riktigt har så mycket tid till att ägna åt mitt manus och har därmed inte något nytt att uppdatera om. Jag försöker så gott jag kan och lägger för det mesta 4 timmar på skrivande varje vecka (vilket är en jätte stor skillnad från när jag pluggade och kunde lägga flera dagar på skrivandet). 
 
Rättningsprocessen är i full gång, jag rättar och sedan rättar jag om igen. Jag är väldigt hård mot mig i den här rättningsperioden, varje mening jag är osäker skriver jag om. För några månader sedan skrev jag om inledningen, jag tog bort prologen och skrev istället ett första inledande kapitel. Jag har varit väldigt nöjd med detta, i alla tills jag i fredags satt på jobbet och diskuterade skrivandet med en kollega. Jag berättade för henne att jag hade hört att man absolut inte får inledda sin bok med en scen där huvudkaraktären vaknar upp och gör sina morgonrutiner. Både jag och kollegan kunde förstå detta, då morgonrutiner var väldigt vanligt förr och det är därför inte särskilt nytänkande. Stolt berättar jag min inledande mening och så säger kollegan men din karaktär vaknar ju upp i den meningen. Jag svor tyst för mig själv och tänkte, "Hur lyckas jag?!!?, "Varför har jag inte tänkte på detta tidigare?!". Därför har jag den här helgen lagt tiden på det inledande kapitelet för att kunna redigera bort mitt misstag. Dock utför inte min karaktär sina vanliga morgonrutiner utan snarare tvärtom, vaknar upp i ett annan sammanhang, men jag kan ändå tänka mig att bokförlagen inte gillar detta, eller? 
 
Vad tycker ni,  är manuset dödsdömt om ens karaktär inledningsvis "vaknar upp"?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Nej, jag tror verkligen inte att det är dödsdömt bara på grund av det! Det handlar ju om hur det berättas och hur historien är i övrigt :) Om du tycker att det funkar, så kör på det! Jag tror man ska gå på magkänslan.


2013-10-27 @ 15:40:39
URL: http://www.susannekleman.se/
Postat av: Författardrömmar

Jag tror att det handlar om hur det berättas och i vilket sammanhang. Behåll det om du känner dig nöjd.


2013-10-30 @ 13:52:48
URL: http://forfattardrommar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0