Bokrecension: Stad av skuggor

"The boy never cried again, and he never forgot what he'd learned:
that love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed". 
 
Titel: Stad av skuggor
Originaltitel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
Utgiven: Juli 2007
Kan köpas här: Adlibris
 
Handling: Hämtad från Adlibris;
"Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv. 
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. 
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst ..." 
 
Vad tycker jag? 
Jag fick höra från många att detta skulle vara en bok jag gillade och jag hade därför alldeles för höga förhoppningar när jag väl började läsa boken... och som vanligt blev jag besviken. Jag tycker att Stad av skuggor är en helt okej bok men jag blev inte direkt imponerad och intrycket var inte så massivt som jag förväntade.
 
Stad av skuggor innehåller en hel del actionscener, det är spännande och det är beskrivande. Men jag är själv inte särskilt förtjust i actionscener så enligt mig var inte detta till bokens fördel. Jag gillar när det händer saker men för mig är det en stor skillnad mellan stridscener och spännande händelser. Jag gillade dock Clary, hennes karaktär var intressant och jag uppskattade även dynamiken mellan henne och Jace. Det var definitivt de komiska scenerna mellan dessa två som höjde boken. 
 
Stad av skuggor är inte dålig, bra språk och bra beskrivningar MEN händelseförloppet fångar inte min uppmärksamhet. Ibland blir det ologiskt på ett sätt där jag blir irriterad... även slutet gör mig lite arg , jag fattade inget och tyckte att "tvisten" förstörde mer än vad den gynnade handlingen. Jag vet inte om jag kommer fortsätta läsa serien, på ett sätt vill jag ju veta hur det kommer sluta och samtidigt ser jag inte direkt fram emot att läsa böckerna. Jag får se hur det blir men jag kommer definitivt att se filmen när den släpps på DVD. 
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Jag blev inte heller övertygad av denna bok och håller med om mycket av det du skriver.


2013-10-09 @ 17:26:21
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Zelly

Jag tyckte väldigt mycket om denna bok. Men det är alltid trist när man har har höga förväntningar på en bok då man läst så mycket gott om den och boken inte lever upp till förväntningarna.


2013-10-09 @ 22:17:23
URL: http://zellysbokblogg.blogspot.se
Postat av: Författardrömmar

Jag tycker jättemycket om Stad av skuggor, både boken och filmen. Har läst City of Ashes och City of Glass som är del 2 och 3 i serien och är helt fast. Tycker att böckerna bara blir bättre och bättre.
Det är synd när förväntningarna inte uppfylls och jag gillade inte heller tvisten i slutet av boken, men tycker som sagt att boken är väldigt bra.


2013-10-11 @ 22:08:04
URL: http://forfattardrommar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0