Filmrecension: The Way Way Back

 
Titel: The Way Way Back
Regi: Nat Faxon & Jim Rash
Premiär: 12 juli 2013
Genre: Drama & Comedy
Stjärnor: Steve Carell, Toni Collette och Liam James. 
Imdb- betyg: 7,6 av 10. 
 
Handling: 
Duncan är en 14-årig kille som ska åka på sommarsemester tillsammans med hans mamma och hennes nya pojkvän som är allt annat än snäll. Duncan har svårt att passa in både i familjen och i området de åker till. En dag cyklar han iväg och hittar ett vattenland. Efter olika omständigheter börjar han jobbar på vattenlandet och infinner sig ett uppmuntrande umgänge. Det är en film där man får följa en ung kille som försöker passa in och finna ett sammanhang. 
 
Vad tycker jag? 
Imdb klassificera filmen som både en komedi och drama men jag tycker nog att The Way Way Back är mer ett drama då den berör så djupa ämnen och det är få komiska inslag. Det är inte lätt för Duncan och jag själv fastnar i hans liv och verkligen sympatisera för honom i de olika händelseförloppen. Så det är tummen upp för Liam James som gör en bra framställning av Duncan. 
 
Filmen är kanske lite random men jag tycker ändå att den är bra och mysig att se på. Steve Carell spelar den elaka pojkvännen och det är en roll som jag inte är van vid att se honom i. Egentligen föredrar jag Steve som en glad filur i istället för sliskig men jag antar att den ovana rollen bidrar med en intressant aspekt. 
 
Ett minus med den här filmen är Sam Rockwell som överspelar hans väldigt viktiga roll. Det blir för mycket vilket gör det overkligt men ändå gillar jag den relationen som Duncan har till Sams roll Owen. Men denna relation hade blivit ännu bättre om Sam hade gjort ett bättre jobb.
 
För att sammanfatta är det ändå skådespelarna som gör den här filmen och det blir en helt okej insats. Så om ni vill se en intressant och mysig film om hur det är att inte passa in och försöka växa upp så kan jag rekommendera The Way Way Back. 
Betyg: 3,5 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0