Filmrecension: Disconnect

 
Titel: Disconnect
Regi: Henry Alex Rubin
Premiär: April 2013 (US)
Genre: Drama & Thriller
Stjärnor: Jason Bateman, Jonah Bobo och Alexander Skarsgård. 
Imdb-betyg: 7,5 av 10
 
Handling: 
Disconnect är ett drama som handlar om en grupp människor som på olika sätt försöker få till en mänsklig kontakt i dagens väldigt nätbaserade verklighet. Man får följa med de olika personerna och hur de påverkas av den relation de har till internet. Det är unga, gamla och olika intriger som har ett och samma tema. 
 
Vad tycker jag? 
Jag trodde att Disconnect skulle vara en ganska lättsmält film om hur internet påverkar våra relationer och liv men attans vad fel jag hade, det hela slutade med att både jag och min sambo grät. Disconnect är en gripande film och oerhört fängslande samt att den berör ett tema som är aktuellt i dagens samhälle. Det som gör den här filmen annorlunda från andra filmer i det här området är att man får föllja olika personer och se på hur olika sätt onlinevärlden påverkar. Den har verkligen lyckats fånga alla de aspekter av ens vardagliga liv där man är uppkopplat till nätet, så som att använda gps, facebook m.m. Vi blir sårbara genom detta sätt att leva på, vilket jag också är medveten, om men ändå hade jag själv inte klarat en längre stund utan internet. 
 
Jag tycker om filmen, handlingen och karaktärerna. Det är dessutom en bonus att det är två svenskar med i den, Alexander Skarsgård och Michael Nyqvist. Jag tycker också att Jonah Bobo gör en jätte bra insats med sin karaktär Ben Boyd, Bens livsöde tyckte jag var den som var mest gripande och sorlig.
 
Det blir helt enkelt en väldigt bra film! Slutet kanske är si så där men efteråt insåg jag att det blev det bästa slutet för den här filmen om det hade slutat så som jag hade velat hade den varit för förutsägbar. För Disconnect är ganska klichéfri, man tror sig veta vad som ska hända men sen blir det oväntat inte så. Jag gillar Disconnect och rekommenderar er till att se den: 
 
Betyg: 4,5 av 5
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag fick chills när jag såg trailern. Måste ta och se den här filmen någon dag då det teknik och sociala medier är något som används hela, hela tiden. Man skulle kunna föra många diskussioner om det här ämnet.

Svar: Ja man kan ha många diskussioner om det här ämnet. Det som jag framförallt tyckte var läskigt med den här filmen är att den visar hur beroende man egentligen är till nätet. Det är oerhört obehagligt. Hoppas du gillar filmen lika mkt som jag :)
tjugotremin.blogg.se


2013-09-29 @ 20:28:49
URL: http://lenacee.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0