Bok: Allegiant

"I stay with him because I choose to, every day that I wake up, every day that we fight or lie to each other or disappoint each other. I choose him over and over again, and he chooses me." 
 
 
Titel: Allegiant
Författare: Veronica Roth
Utgiven: Okt 2013
Serie: Divergent #3
Goodreads-betyg: 3,64 av 5
Kan köpas här: Adlibris
 
Sista boken i Divergent-serien och Tris och hennes vänner beger sig äntligen ut utanför stängslet för att utforska det okända. Det som de hittar är inte riktigt vad de väntade sig och det är något som kommer förändrar allt, vem dem är, deras syfte och deras framtid. 
 
Vad tycker jag?
Jag hade så himla höga förväntningar inför den här boken att det var dömt att misslyckas redan när jag började. Divergent och Insurgent sträckläste jag medan Allegiant tog mig flera veckor, visst jag hade inte så mycket tid för att läsa men samtidigt lockade inte handlingen. I Allegiant får vi äntligen svar på alla frågor, varför det finns detta samhällssystem och vad det är som döljer sig bakom stängslet men det är inbäddad på ett ointressant sätt att jag inte känner något nöje av att läsa det. Och det är dessutom så himla komplicerat att det känns som något hon har kommit på i efterhand.
 
Det händer för lite i Allegiant och det som händer har vi redan läst om i Divergent och Insurgent; lögner, hemliga planer, uppror och såklart den klassiska "Four och Tris"- kärlekskrisen. Det som jag gillar bäst med Allegiant är de sista 100 sidorna för då börja det äntligen hända saker. Jag uppskattar även slutet, att Veronica Roth vågade ta den vägen, det höjde verkligen boken! Jag tror problemet med Allegiant är att den innehåller så många "svar" att jag upplever det som en "faktabok". Jag är besviken, inte för att den är dålig bara för att den inte håller samma nivå som tidigare böcker i serien. 
 
Betyg: 3,5 av 5
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0