Det där jäkla följebrevet

Argh!!! Gnuggar fingrarna i hårbotten, pausar med onödig googling, klappar kaninerna och räknar fräknar på armen, suck vad jag tycker det är jobbigt att skriva följebrevet som ska åka med manuset till bokförlagen. Enligt rykte ska följebrevet vara minst lika viktigt som manuset, för det är just den sidan av ord som formar det första intrycket bokförlagen får av ens verk. Stavfel är ett stort NEJ, att skriva att ens mamma har läst det och älskade det är inte så lockande, en bild på sig själv med ett påklistrat leende är No No och att påpeka ens passion för skrivandet är också ett härligt NEJ. Det finns så himla många saker man inte borde göra och kvar står jag med en osäkerhet och en tom sida. Jag vet inte vad jag ska skriva för att lyckas fånga stämningen i boken och vem jag är! Det är ju inte så att jag har publicerat något tidigare eller att jag arbetar med skrivandet (ja om man inte räknar att skriva barnutredningar för det gör jag varje dag ;). Jag är dessutom ingen gammal Big Brother- deltagare eller Blondinbella och när de förstår detta känns det som om de knappast kommer att läsa klart första sidan på manuset. Argh, just nu känns det som en omöjlighet. 
 
Har ni några tips på hur ett bra följebrev ska se ut? 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Det här med följebrev är verkligen en utmaning. Vet inte om jag har några bra tips direkt men tror generellt på att hålla det kort och bara ta med det som är relevant. Typ; vad det är för typ av bok eller vad du vill berätta med den. Presentera en eller flera viktiga karaktärer och få läsaren nyfiken på dem. Lättare sagt än gjort, men kör hårt :)

Svar: Tack, jag ska göra så gott jag kan :)
tjugotremin.blogg.se


2014-02-08 @ 18:06:47
URL: http://www.susannekleman.se/
Postat av: Linda

Akta hårbotten:). Jag har ingen aning om vad man ska skriva. Kom på några förslag men det var mycket no no. Hoppas du lyckas få till ett toppen brev:).


2014-02-08 @ 23:44:18
URL: http://www.nakit.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0