Film: Boktjuven

"Words are life, Liesel. All those pages, they're for you to fill."
 
 
Titel: Boktjuven
Orginaltitel: The Book Thief
Regi: Brian Percival
Baserad på boken: The Book Thief av Markus Zusak
Stjärnor: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush & Emily Watson
Premiär: 28 feb 2014
Imdb-betyg: 7,7 av 10
 
Andra världskriget skakar Europa och i detta lever unga Liesel. Filmen börjar med väldigt omskakande händelser, ett besök av döden samt en flytt. Liesel är en boktjuv som gillar att läsa böcker och att dela historier med andra. Man får följa Liesel när hon finner sina nya bokfynd samt nya människor att dela dem med.
 
Vad tycker jag? 
Efter att jag såg en ganska tråkig och platt trailer hade jag inte alls särskilt höga förväntningar vilket kanske bidrog till att jag faktiskt gillade den här filmen. Nu har jag ju inte läst boken så jag hade inget att jämföra med. Annars blir det lätt så att man saknar massa partier från boken och så sitter man och stör sig på det istället för att njuta av det som är framför en. 
 
Jag blev förvånad över hur sorlig och berörande den här handlingen var. Det var verkligen ingen lätt vardag Liesel fick växa upp i. Sophie Nélisse som spelar Liesel lyckades fånga denna börda men även den lyckan hon emellanåt fick uppleva. Sicken skådespelerska Sophie är redan vid så pass ung ålder, ser fram att se vad hon kommer göra härnäst. Höjdpunkterna i filmen var scenerna mellan Liesel och pappa Hans (Geoffrey Rush), de var så fina och varma, vilket behövdes i den annars ganska tunga handlingen. Den enda nackdelen i The Book Thief var längden, den var lite för lång och ibland lite för tråkig när det inte hände något.
 
Jag gillar den här filmen eller snarare handlingen och jag kan tänka mig att boken är desto bättre (som vanligt ;)
 
Betyg: 4/5
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Åh, du har sett filmen redan. På nätet? I Finland kommer den först på bio i början av april, men hinner i alla fall läsa boken innan då x)

Svar: Ja, passade på när jag var i Oslo. Trist att den inte har premiär i Finland förrän i april, men tiden har ju en tendens att rusa iväg så det kommer gå snabbt 😊
tjugotremin.blogg.se


2014-02-17 @ 21:01:41
URL: http://lenacee.wordpress.com
Postat av: Elina

Hur kan du ha sett den redan?!

Svar: Såg den när jag var i Oslo 😊 synd bara att Sverige e så långsamma med sitt premiärsdatum!
tjugotremin.blogg.se


2014-02-17 @ 22:02:47
URL: http://marklarsbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0