Film: About Time

 "Live life as if there were no second chances."
 

Titel: About Time
Regi: Richard Curtis 
Premiär: Okt 2013
Stjärnor: Domhnall Glesson, Rachel McAdams & Bill Nighy
Genre: Comedy & Drama 
Imdb-betyg: 7,8 av 10 
 
Domhnall Glesson (även med i Harry Potter) spelar Tim och när han fyller 21 berättar hans pappa att alla män i deras släkt är tidsresenärer, inklusive Tim. Tim som är en riktig romantiker väljer att med hjälp av hans speciella förmåga försöka skaffa sig en flickvän... vilket inte är det lättaste. 
 
Vad tycker jag? 
När jag såg att Rachel McAdams skulle vara med i den här filmen tänkte jag att detta kommer bli en version av Tidsresenärens hustru, men som tur var hade jag fel. I jämförelse med Tidsresenärens hustru så finns det betydligt mer humor i About Time men samtidigt rör den liknande tunga ämnen, att det kvittar vilken begåvning man har så kan man inte ändra allt, utan man måste acceptera livet som det är och göra det bästa av det. 
 
Jag skrattade och jag grät till About TIme, jag gillade relationen mellan Tim och hans pappa (Bill Nighy) samt mellan Tim och Mary (Rachel McAdams- som är drottning i genren romantisk komedi). Det som dock är guldkanten till denna film är definitivt  Domhnall Glesson och hans karaktär, det är den som är stommen och det är den som får mig att både skratta och gråta. Det är helt enkelt en skön karaktär och dessutom gör Domhnall ett bra jobb med den. Det finns faktiskt inget dåligt med About Time, jag gillar känslan, det brittiska (åhh varför kan inte alla filmer vara brittiska), sättet den berättas på, det superba manuset och handlingsutvecklingen... det är en bra romantisk komedi! 
 
About Time är en klassisk "feel-good" film, se den! 
 
Betyg: 5/5 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0