Film: Austenland

'I am single because, apparently, the only good men are fictional.'
 
 
Titel: Austenland
Regi: Jerusha Hess
(Producent är Stephanie Meyer (Twilight-författaren)
Premiär: 14 feb 2014
Genre: Komedi & Romantik
Stjärnor: Keri Russell, J J Feild & Jennifer Cooldige
Baserad på boken: Austenland skriven av Shannon Hale
Imdb-betyg: 6,3 av 10
 
Jane Hayes är besatt av Jane Austen och framförallt hennes verk Stolthet och Fördom och har varit det sedan hon var liten. Jane är nu 30+, singel och befinner sig i en livskris där hon inte riktigt vet hur hon ska fortsätta. Jane tar därför alla hennes besparingar och köper en biljett till Austenland, med målet att hitta sin drömprins ala Mr Darcy. 
 
Vad tycker jag? 
Jag gillar idéen med att det finns en plats man kan åka till och få uppleva en riktigt "Austen-tid" men på något sätt lyckas inte filmen ta till vara på detta. Tillsammans med dåliga skådespelare, dåliga dialoger och dålig handling så blir helt enkelt filmen ganska dålig! När det kommer till romantiska komedier har jag inte höga krav på överraskande handlingsutveckling men det får inte vara alldeles för förutsägbart, utan det får hållas på en lagom nivå... men det gör inte Austenland som blev tråkig för att slutet gick att räknas ut direkt när den började. I och med idéen är intressant så kan jag tänka mig att boken är betydligt bättre än filmen, som tyvärr faller platt. 
 
Nja, Austenland är ingen film jag kommer "hänga i julgranen" men den hade sina stunder... ibland var den rolig och den var dessutom inspelad på en riktigt fin plats. Jag gillade även J.J. Feilds karaktär som var så typisk Austen-romantisk. 
 
Om ni gillar Jane Austen är Austenland en ganska underhållande film att se på. 
 
Betyg: 2/5
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0