Film: The Wolf of Wall Street

"Let me tell you something. There's no nobility in poverty. I've been a poor man, and I've been a rich man. And I choose rich every fucking time."
 
 
Titel: The Wolf of Wall Street 
Regi: Martin Scorese 
Premiär: 10 januari 2014
Stjärnor: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill & Margot Robbie
Baserad på boken: The Wolf of Wall Street skriven av Jordan Belfort
Genre: Biografi, komedi & drama 
Imdb-betyg: 8,7 av 10
 
The Wolf of Wall Street är baserad på en verklig "historia" om Jordan Belfort som kämpar sig upp på karriärstegen och når höjder som han inte riktigt kan hantera. Man får följa Jordans kamp men samtidigt ser hur han drunknar i hans ego och rikedomar. 
 
Vad tycker jag? 
Sicken film, ibland satt jag med munnen öppen för att jag blev så häpen över vad som hände i filmen. Jag kunde inte riktigt förstå att Jordan Belfort verkligen hade varit med om det så mitt under filmen satt jag och googlade för att se om det stämde... och ja majoriteten av det som händer i filmen har faktiskt hänt Jordan Belfort! The Wolf of Wall street bjuder in till en värld som jag själv inte kan förstå är verklig, det är orgier på jobbet, kraschade helikoptrar och yachts...  ifall ni ser filmen kommer ni förstå hur galet det är!
 
Leonardo DiCaprio gör en grym insats som Jordan, utan honom vet jag inte om handlingen hade burit men det är något speciellt med kombinationen Leo och Martin Scorese som gör att de alltid lyckas. Leonardo har redan fått en Golden Globe för sin insats och är även Oscartippad. Jag måste även påpeka att Jonah Hill förvånar mig, även om hans roll är långt ifrån charmig, så gör Jonah det på ett bra sätt. Han har verkligen gått ifrån att göra dåliga komedier till grymma och mer komplexa filmer. 
 
Men jag ska inte bara hylla The Wolf of Wall street för det finns även nackdelar med den här filmen och det är framförallt längden... det är sjuka saker Jordan har varit med om, jag förstår det efter en timme och jag behöver inte ytterligare en timme för att fatta konceptet MEN filmen är inte bara 2h lång utan 3h!! Ja, ni hörde rätt 3h, lika lång som Titanic o Sagan om ringen. Det är få filmer som klarar av att hålla sina tittare intresserade i 3h och The Wolf of Wall Street är inte en av dessa och det är just därför jag hann med att googla undertiden. Ett annat minus är att det är så himla mycket naket att det blir överdrivet och ibland opassande. 
 
The Wolf of Wall Street är en underhållande film men var beredda på att det kan bli lite segt i mitten. 
 
Betyg: 4/5
 

Kommentarer
Postat av: Elina

Jag har för mig att den här filmen slagit rekord i att säga fuck flest gånger. Men kan komma ihåg fel också :)

Svar: Jag har också hört det, och jag kan bekräfta att det sägs "fuck" galet mkt i den här filmen ;)
tjugotremin.blogg.se


2014-01-19 @ 19:53:22
URL: http://marklarsbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0