Titel

Det där med titel till ens bok är inte det lättaste. Jag har redan en titel till manuset jag arbetar med just nu men jag är inte riktigt nöjd med den, det passar men samtidigt känns den inte helt hundra. Jag behöver komma på en titel som passar innehållet och som inte blir för platt, jag vill inte att den ska kunna passa till vilken roman som helst utan det ska vara unik för just den här boken. Åh, men hur ska jag komma på den bästa titeln? Hur gör ni med titlar? O har ni några idéer om vart jag kan leta för att få lite inspiration? 
 
 
Jag hittade den här sidan som gav mig lite idéer, så ett tips för er som också försöker komma på en bra boktitel eller novelltitel: TRYCK HÄR
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Det här med titlar är verkligen skitsvårt! Jag har ett arbetsnamn på min andra, som jag håller på med nu, men det är inte bra nog... Så svårt att komma på något annorlunda och intresseväckande.

Svar: Ja verkligen, jag har nu bett en utomstående att kolla igenom alla mina förslag så får hon välja ett eller komma på något annat... få se om det hjälper mig :) Hoppas du också hittar en bra titel till ditt verk :)
tjugotremin.blogg.se


2014-01-23 @ 17:04:56
URL: http://www.susannekleman.se/
Postat av: Författardrömmar

Jag tycker det är svårt att komma på en bra titel. Har en titel till manuset jag redigerar som jag gillar och som egentligen passar boken bra, men samtidigt känns det lite platt.
Jag har kommit på en riktigt bra titel mitt fantasymanus, men på engelska, och jag vet inte hur jag ska få det att låta lika bra på svenska...

Svar: Ja det är inte det lättaste det där med titlar... men jag kan tycka att engelska titlar är lättare att komma på samtidigt som att det oftast klingar bättre än på svenska.
tjugotremin.blogg.se


2014-01-24 @ 22:07:44
URL: http://forfattardrommar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0