Vackra Interstellar

"We used to look up at the sky and wonder at our place in the stars, now we just look down and worry about our place in the dirt."
 
 
Titel: Interstellar
Regi: Christopher Nolan
Premiär: 7 nov 2014
Stjärnor: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, m.fl. 
Genre: Äventyr & Sci-Fi 
Imdb-betyg: 8,9 av 10
 
Jorden är utdömd och det är ett faktum att människor inte kommer kunna bo kvar på den. Ett gäng utforskare beger sig därför ut i rymden, genom ett mörkt hål, på jakt efter en ny planet. 
 
Vad tycker jag? 
Interstellar var magi, från början till slut. Det finns ett djup i den som kanske inte är så uppenbar när man enbart läser vad den handlar om men när jag själv satt där i biografen kom så himla många tankar. Tankar på vad man faktiskt gör mot planeten och hur sårbar den. Men också tankar om tid, vad man gör med sin tid under sin levnad. Tid som hela vår vardag är i princip uppbyggd av. Ja, som ni kanske förstår var det djupa tankar. Interstellar kan ses som en häftig/ cool film, vilket den såklart även är- vilka effekter, men jag tycker den handlar om så mycket mer vilket gör det en film värd sina 3 timmar. 
 
Visst, det fanns förvirrande bitar, så som den sista halvtimmen, men det är okej för Christopher Nolan har skapat en värld där det som händer är möjligt vilket gör att jag ändå accepterar denna "förvirring".  Jag vill även hylla Matthew McConaughey, för cirka 3-5 år sen var han en signal för mig att inte se dem filmerna han var med i. Jag tyckte inte att han var en särskilt duktig skådespelare utan mer levde för sin muskulösa bringa. Men genom filmer/ serier så som True Detective och Dallas Buyers Club har han istället blivit en skådis som kan garantera bra filmer... ja förutom det stora undantaget Magic Mike ;) Matthew lyckas även i Interstellar, utan honom vet jag inte om den här filmen hade varit så bra som den är. 
 
Det är årets bästa film, än så länge... Jag vet inte vad mer jag kan säga om Interstellar mer än att gå och se den nu, äntra vår eventuella framtid! 
 
Betyg: 5/5
 
 

Kommentarer
Postat av: Elina

Den går ett sådant djup och jag störtförälskades i den. Jag köper hela konceptet och tror dessutom att detta är en film för de flesta ändå! (:


2014-11-26 @ 17:56:08
URL: http://ielinashylla.wordpress.com
Postat av: Elina

Den går ett sådant djup och jag störtförälskades i den. Jag köper hela konceptet och tror dessutom att detta är en film för de flesta ändå! (:


2014-11-26 @ 17:56:18
URL: http://ielinashylla.wordpress.com
Postat av: Lilla Malin

Ja, visst får man tankar när man ser filmen. Det är oundvikligt. Och jag håller med om Matthew, vilket stort kliv uppåt han har tagit.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0