Beautiful Darkness

“We don't get to chose what is true. We only get to choose what we do about it.”
 
Titel: Svåra val, magiska hemligheter
Originaltitel: Beautiful Darkness
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl.
Serie: Caster Chronicles #2
Utgiven: 2010
Kan köpas här: Adlibris
 
Beautiful Darkness fortsätter där bok 1 avslutade. Ethan och Lena är tillsammans men efter Lenas stora förlust förändras hon vilket i sin tur påverkar deras förhållande. Ethan vill att det ska bli som förut men Lena blir allt svårare att nå och han vet inte varför.
 
Vad tycker jag? 
När jag nu försöker beskriva vad det var som hände i boken får jag inte fram något vettigt, och jag vet varför, jag tyckte inte att det hände så mycket. 512 sidor senare och jag minns knappt innehållet. Beautiful Darkness hade kunnat förkortas ner med 200 sidor och bli dubbelt så bra. Det känns som om man hela tiden står och stampar på samma ställe, man förstår känslan men ändå upprepas det. Det är så frustrerande. När sedan spänningen kommer igång blir det en annan bok... det är bara synd att man måste vänta så länge tills det händer något.
 
Jag gillar Lenas karaktär men hon var lite tråkig i den här boken och ett tag kan jag inte hjälpa att jag röstar lite på att Ethan ska välja Liv. Något som höjde handlingen var Ridley, jag gillade partierna med henne, hon bjuder på en komplexitet som annars är ganska sällsynt i Beautiful Darkness.

Nej, jag ska vara ärlig, jag är inte direkt sugen på att fortsätta med serien. Det var inte som när jag läste Hungerspelen och knappt kunde lägga ner ena boken förrän jag var på nästa. Som ni kanske förstår blir det inte det bästa betyget för Beautiful Darkness. 

Betyg: 2/5. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0