Sisterhood of the world bloggers award

 
Tack Författardrömmar och Fantasygrottan som har taggat mig på Sisterhood of the World Bloggers Award, vilket går ut på att man ska svara på 10 st frågor. Då jag har 10x2 frågor att svara på så väljer jag bara att svara på varannan fråga. 
 
1. Vilken är den bästa boken du läst i år? (Författardrömmar)
Det är jätte svårt, jag har läst många bra böcker i år men jag gillade framförallt Outlander av Diana Gabaldon och En enda natt av Simona Ahrnstedt. 
 
2. Ett karaktärsdrag/ scenario som ni absolut inte klarar av hos en huvudperson? (Fantasygrottan)
Jag gillar när en karaktär utmanar mig, när jag egentligen inte tycker om deras beteende men ändå blir engagerad. Så det finns nog inte specifikt som jag absolut inte klarar av. 

3. Vilken genre vill du inte läsa? (Författardrömmar)
Jag läser inte deckare, jag gillar böcker med spänning men deckare känns så enformiga.
 
4. Hur jämställd är er bokhylla? Dvs hur många kvinnliga resp. manliga författare finns det? (Fantasygrottan)
Kvinnliga författare dominerar min bokhylla och det tror jag beror på att den typen av böcker som jag gillar så som romance och YA skrivs mest av kvinnliga författare. Jag kan också tycka att män (detta är mycket generellt) använder sig av mer av låååånga beskrivningar... vilket är något som jag inte uppskattar. Lev Grossman och Stephen King är exempel på detta men som sagt jag har inte gjort någon längre undersökning av detta påstående ;)
 
5. Vilken bok rekommenderar du ofta till andra? (Författardrömmar)
Jag tjatar ständigt om Night Circus av Erin Morgenstern, det är till och med så illa att jag ibland försöker tvinga på den till främlingar i bokaffärer. 
 
6. Nämn ett favoritcitat från en bok du gillar? (Fantasygrottan)
Jag älskar William Shakespeare: 
 
“My bounty is as boundless as the sea,
My love as deep; the more I give to thee,
The more I have, for both are infinite.”

 
7. Hur viktigt är omslaget när du väljer en bok att läsa? (Författardrömmar)
Det är mycket viktigt när jag väljer böcker av författare som jag inte tidigare har läst. Det första intrycket kan helt enkelt vara avgörande. 
 
8. Vilken bok skulle du själva önska att du hade skrivit? (Fantasygrottan)
Åh Harry Potter, tänk om man hade kunnat komma på den världen. Jag hade inte heller tackat nej till att äga ett slott precis som J.K. Rowling ;) 

9. Lånar eller köper du helst böcker? (Författardrömmar)
Efter att ha lånat flera böcker som har luktat cigarettrök, varit kletiga och haft skumma kommentarer längs marginalerna bestämde jag mig för att köpa böcker istället. Jag vill inte att bokupplevelsen ska bli störda av att en bok har blivit illa behandlad. Nej, en bok är privat och ska hanteras mycket varsamt! 
 
10. Nämn en skådespelare som hade passat perfekt till en viss karaktär i en bok som inte filmatiserats? (Fantasygrottan)
Det var en riktigt svår fråga, det är inte något som jag tänker på när jag läser böcker. Dock till mitt eget manus kan jag tänka mig att snygga Chris Pine hade passat som huvudrollen ;) 
 
Jag tänker inte nominera någon blogg då det känns som om de flesta redan har gjort den här utmaningen. Men tack Författardrömmar och Fantasygrottan för era frågor :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Författardrömmar

Kul att läsa dina svar :)


2014-10-31 @ 18:35:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0