Tvångsavsluta – för att sedan starta igen…

I slutet av februari bestämde jag mig för att ta en kort paus från bloggen, min vardag var full och jag var helt enkelt tvungen att rensa i mitt schema. Tyvärr var det bloggen som rök först för den upptog minst en timme om dagen och två timmar på helgerna, vilket är totalt 9 timmar i veckan, detta var tid jag behövde till annat. Tid, snacka om att jag idag avskyr det begreppet och vad det innebär.

 

Under våren var det inte bara bloggen som jag la på hyllan utan även mitt bokskrivande, mitt dagboksskrivande, ja allt som handlade om det skrivna ordet prioriterade jag bort för att få mer värdefull tid. Jag till och med slutade läsa för att jag inte hann. Jag upptäckte också att det inte längre var kul att träffa vänner och familj för det tog tid. Så nu undrar ni, vad gjorde jag med all den extra tid som jag plötsligt sparade ihop genom att sluta göra allt som jag älskade att göra… ja, jag sov och vilade för att jag skulle orka med mitt jobb. Jag jobbade, sov och grät, det var till sist min vardag.

 

När man tar bort allt det som ger vardagen färg och betydelse och det enda som är kvar är det som käkar energi blir man till sist tom. Man kan beskriva det som att jag blev en zombie som bara fanns men som egentligen inte levde. Jag höll ut i 8 månader men jag borde ha gett upp tidigare, satt ner foten och sagt att nu får det räcka. För med varje dag i ett sådant ”zombie-tillstånd” förlorade jag en del av mig själv och min personlighet. Sen när stormen gav med sig stod jag ensam kvar i vraket och upptäckte allt som har gått förlorat. Det är borta och jag vet inte vad jag ska göra för att kunna känna mig hel igen, eller om det ens är möjligt att bygga upp det som det tidigare var.

 

Jag är nu sjukskriven, japp, jag blev offer för vårt samhälle klassiska utmattningssyndrom.  När jag först blev sjukskriven kunde jag inte förstå varför men jag insåg snabbt att jag verkligen behövde/behöver det. Jag spenderade den första månaden i soffan och kunde knappt finna energi eller lust för att röra mig. Den andra månaden försökte jag vänja av mig soffans sällskap och istället lägga energi på att gå igenom vad det är som är förlorat och vad som i vraket går att rädda. Det svåraste för mig och det som gjorde mest ont att förlora var lusten till att skriva. Inget ger mig så mycket glädje som att sitta framför min dator och skriva och att mista det var som att solen plötsligt försvann. Jag har nu sakta men säkert börja skriva igen. Jag har även tänkte mycket på min blogg, jag älskade att tillhöra bokbloggsvärlden, att dela med mig av mitt bok- och filmintresse med andra som gillar böcker lika mycket som jag. Mitt läsande har också kommit igång och varje gång jag har läst klart en bok vill jag bara dela med mig av den till er… denna längtan har jag sett som något positivt och en del av min rehabilitering.

 

Jag kommer i ett annat inlägg förklarar hur det kom sig att jag blev sjukskriven (såklart utan avslöja arbetsplatsen eller specifika personer). Det är en historia som jag tycker är viktig att dela med mig av, då det som jag blev utsatt på min arbetsplats under en längre tid inte är okej men det är inte så lätt att veta, jag visste inte förrän jag låg där i min soffa och inte kunde röra mig. Men för nu vill jag bara att mina kära läsare (de som finns kvar) ska veta att jag har gjort en omstart och är så himla glad av att kunna säga till er att jag är tillbaka till 23 minuter. 

 

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Tråkigt att det ska vara under sådana omständigheter, men jag är glad att du är på väg att hitta tillbaka till det som glädjer dig. Välkommen tillbaka till bloggsfären! :)

Svar: Tack så mycket, det är skönt att vara tillbaka :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-02 @ 20:40:55
URL: http://jagochminabocker.blogspot.se/
Postat av: Anna - Boktycke

Välkommen tillbaka! Väldigt tråkigt att höra om din situation. Verkligen inte kul att gå in i väggen :( Det är iaf bra nu att det rör sig mot rätt håll och jag hoppas att du snart kommer att finna energin och orken igen! <3

Svar: Tack så mycket, det är verkligen skönt att vara så pass bra igen att jag kan komma tillbaka till bokbloggsfären :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-03 @ 11:42:04
URL: http://boktycke.wordpress.com
Postat av: Författardrömmar

Tråkigt att du gått igenom det, men är bra att du börjar hitta tillbaka till dig själv och det är kul att du är tillbaka i bloggvärlden igen :)


2014-10-03 @ 14:08:34
URL: http://forfattardrommar.se
Postat av: Lena

Välkommen tillbaka, Veronica! Du har varit saknad här i bloggvärlden. Tråkigt att höra att det behövde gå så långt, men bra att du sakta, men säkert hittar tillbaka till dig själv och de sakerna du älskar :)

Svar: Tack så mycket för dina fina ord, det känns helt klart bra att vara tillbaka! :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-04 @ 05:41:09
URL: http://lenacee.blogspot.com
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Förstår precis hur du känner, har känt så själv de senaste 5 månaderna. Men kul att du börjar bli bättre och kul att du är tillbaka. Tänkte själv också göra ett försök att ta mig tillbaka till bloggvärlden, de ger ju så som du säger så mycket glädje!

Kram <3

Svar: Det är synd att du har haft en liknande upplevelse och jag hoppas att det blir bättre för dig med. Jag har allt saknat din blogg, det är en av de få jag har kikat in på, men ta din tid, det är inte värt att stressa sånt. Sköt om dig! Kram
tjugotremin.blogg.se


2014-10-04 @ 13:38:18
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Carro

Välkommen tillbaka! Jag har saknat dig :)

Svar: Åh tack, det är kul att vara tillbaka :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-07 @ 16:59:02
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Louise

Vad tråkigt att höra att du mått så dåligt men skönt att det börjar bli bättre. Det är väldigt roligt att se att du är tillbaka och bloggar igen! Jag har saknat dina inlägg och kommentarer :)

Svar: Det är så himla kul att vara tillbaka, även om jag tar det lugnt nu i början med inlägg så känns det härligt att ha energi till skriva igen och läsa alla andras bloggar :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-15 @ 19:19:22
URL: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/
Postat av: Linda

Vad kul att se att du är tillbaka:).

Svar: Tack :D
tjugotremin.blogg.se


2014-10-23 @ 19:33:38
URL: http://www.nakit.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0