The Lucky One

I helgen såg vi filmen The Lucky One som är baserad på boken med samma titel skriven av Nicholas Sparks. Jag är själv förtjust i Dagboken, både filmen och boken, som är även den är skriven av samma författare. Jag hade därför höga förväntningar inför denna film. 
 
Boken/filmen handlar om en ung marin som är ute och krigar. Han har precis överlevt en hektiskt kväll när han hittar ett foto på en kvinna. Det här foto räddar honom sedan ifrån flera dödsolyckor. Efter kriget bestämmer han sig för att söka upp henne och tacka henne för att hon hade räddat hans liv. 
 
Det är en väldigt "ostig" film (alltså cheesy på engelska ;). Zac Efron är enligt mig ingen höjdare på djupa filmer där han ska spela en komplexa roller. Han är för platt och hälften av filmen skrattar jag åt Zac kassa skådespeleri istället för att tycka filmen är känslosam. 
 
Det är ingen påkostad rulle med stora stjärnor vilket märks, jag tror därför att boken är bättre än filmen. För i boken får man bara berättelsen vilket egentligen är det viktigaste men som fallera bort med en dålig film. 
 
Har ni sett eller läst The Lucky One? Vad tycker ni?
 
 
Filmen

VS
 

Boken
 
 

Coldplay Parken 2012

Vår lilla trip till Köpenhamn blev inte riktigt som väntat. Coldplay gjorde som vanligt ett bra jobb, de bjöd på en riktigt cool show med bra musik! Konserten var helt enkelt superbra MEN allt annat runt omkring var uselt.
 
Det tog oss en timme att köra 4km i Köpenhamn, det var katastrofalt plågsamt och sen när vi äntligen kom fram till arenan fanns det ingen parkering. Det stod på hemsidan "vi har parkering för besökare till arena", 20 stycken platser tycker inte jag omfattar ALLA besökare på arena och då bör detta stå. Jag förstår inte hur man kan ha en arena men inget parkeringshus. Så vi fick leta parkering på gatorna vid sidan om, vi fick en plats så pass långt ifrån att vi var tvungen att använda en GPS för att hitta tillbaka till bilen.
 
Ett annat minus var folkets inställning att bli fulla under konserten, jag kan fatta en eller två öl med att stå och shota sprit en tisdagskväll och bli så pass dragen att man istället för att se på konserten står och babblar med sina polare är obegripligt för mig. Detta förstör stämmningen som ska finnas i publiken. Jag går på konserter för att njuta med andra fans, sjunga och dansa med... inte för att stå och snacka. Det känns onödigt att betala 700:- för att dricka öl och snacka med kompisar, är det inte billigare att hänga på puben då?!
 
Att jag antagligen kommer leva ett år mindre på grund av den enorma mängden cigarettrök jag blev tvingad att andas in var även det ett stort minus som förstörde konserten. Passiv rökning på hög nivå ogillas verkligen... Så istället för att kunna njuta fullt ut av musiken som levererades störde jag mig på alla fulla danskar och röken som gav mig halsont. 
 
Aldrig mer kommer jag gå på konsert på Parken igen eller på arenor där rökning är tillåten! Men jag kommer definitivt gå och se Coldplay igen, för gömt bland all minus fanns Coldplay, som var ett stort plus :D
 
Alla fick armband som tändes under konserten, vilket blev jätte coolt! 
 
Bjuder på en film från konserten lite senare :) 

Coldplay

Ikväll ska jag och min sambo gå och se Coldplay på Parken i Köpenhamn. Vi köpte biljetterna i december förra året så längtan har varit lååång. Jag såg Coldplay när vi bodde i Glasgow och det var den bästa konsert jag någonsin har varit på. Musiken är underbar, bandet har en jätte bra inlevelse på scenen och hela upplägget på konserten var superbra... jag har aldrig varit med om dess liknelse. Tänk dig, att du står i en mörk lokal och det regnar självlysande fjärilar över dig, det är en magisk känsla. 
 
När det kommer till mitt manus har jag nu rättat färdigt första omgången av boken och min sambo har snart läst färdigt den. Jag är jätte glad att jag hann med detta innan skolan börja. Jag känner mig ganska nöjd med boken, det är svårt att läsa sitt egna material och få en vettig uppfattning om det. Jag är väldigt kritisk samtidigt som jag älskar det för mycket ;) 
 
Nu ska jag göra mig i ordning inför kvällen, YEaH!
 
Ett filmklipp från förra Coldplaykonserten
 

Gossip Girls

Jag har under de senaste dagarna varit ganska frånvarande på bloggen. Jag har varit för upptagen med att vänja mig vid tanken att verkligheten väntas om en vecka. Det är dags för skola och extrajobb, en kombination jag helst hade velat skita i. Jag älskar att skriva och att ha friheten till att göra det dagligen men nu med höstens intåg betyder det att jag enbart kommer att har tid för min tidskrävande hobby på helger och kanske någon dag i vecka. Vilket är en stor kontrast till min vardag nu, när jag skriver varje dag. 
 
Verkligheten är grym, antagligen för de flesta... det är sorligt att semestern inte kan varar för alltid :( 
 
De senaste dagarna har jag fastnat i serien, Gossip Girl. Jag har varit strängt emot denna såpa men föll likaväl in för frestelsen. Intrigerna går att likna med Tre Kronor och Skilda världar, 90-talets favoriter. Alla har varit tillsammans med alla och avsnittet slutar alltid med en oväntad tvist. Upplägget på serien är egentligen väldigt knasigt men ändå är det folk som tittar på serien och dyrkar den. Själv så försöker jag i min bok att bygga in intrigerna  så att de inte bara plötsligt sker saker utan att det mer är som en naturlig del i handlingen. Men i Gossip girl finns det inga gränser som tyglar och jag vet inte vad som är bättre. Är det bättre när tvisterna kommer som en chock än när de går att sniffa upp i handlingen? Vad tycker ni? 
 
Bildkälla
 
 

So Many Books So Little Time

Det var längesen som jag surfade runt på Etsy efter lite bokinspirerande ting men igår tog jag tag i saken. Jag hittade bland annat en berlock som innehåller texten: So many books so little time. Den lilla saken fick mig att tänka över min nurvarande lässituationen och jag kan inte mer än hålla med budskapet. Det finns så mycket jag skulle vilja läsa som jag inte har tid för. Just nu har jag tyvärr fastnat i boken, A Feast of Crows. Jag tror inte det handlar så mycket om själva boken nog mer att tiden inte finns där. 
 
I början av sommaren gjorde jag upp en lista på böcker jag skulle vilja läsa, det var A storm of Swords bok 1 & 2 samt Wuthering Heights. Jag läste A Storm of Swords 1 & 2 men hoppade över Wuthering Heights. Det blev en del andra böcker också så jag är nöjd med min sommarläsning men visst att jag hade kunnat läsa fler men... "so many books so little time"
 
Till hösten planerar jag bland annat att läsa Night of Circus, A Discorvery of Witches samt Cloud Atlas. Det blir antagligen några klassiker också men få se hur mycket jag hinner med. Hösten är en perfekt årstid att läsa under, det är mysigt hur man kan tända lite ljus, gömma sig under en filt och läsa en riktigt bra bok, det är kärlek! 
 
Smycket kan ni hitta här
 
 

Vad hände där?

Som ni vet är jag svag för bra titlar, en riktigt bra titel kan få mig att läsa en bok vilket är samma effekt som ett bra omslag har för mig. Jag tycker att det när det kommer till att sälja en bok så handlar det inte bara om innehållet utan även allt omkring omslag, titel etc. 
 
Jag vet därför inte riktigt vem det var som kom på följande titel, för sämre titlar får man leta efter. Det är den nya Hamilton filmen som heter: Hamilton: Men inte om det gäller din dotter. Jag förstår inte, den är för lång och konstig. Vadå om det inte gäller din dotter? Den är så tagen ur sitt sammanhang att det bara blir jätte knepigt. Såklart det får finnas utrymme för tolkningar i titlar men ramarna får inte vara för bredda, enligt min åsikt. Min bok kan handla om glass men då döper jag inte den till trädgård (Jag är dålig på exempel, som vanligt ;). För att förstå denna titel måste du i princip se hela filmen och jag undrar om man efteråt känner annorlunda till namnet. Det kanske blir mer självklart efter två timmar i biografen. Men för att vara helt ärlig, en film med så dåligt namn skulle jag inte alls känna mig lockad till att se.... så Hamilton: Men inte om det gäller din dotter, tackar jag nej till! 
 
Har ni några exempel på dåliga titlar? 
 
 
 
 
 
 

Mina bokhyllor

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att möblera om vårt vardagsrum. Vi har köpt nya hyllor till alla mina böcker och resultatet blev så här; 
 
Gömde kurslitteraturen bakom dörrarna. Jag gillar inte när det blir för många färger. Blev jätte nöjd :D

Vad händer nu?

Jag är färdig med första utkastet av boken men jag är långt ifrån helt klar med den. Nu har jag istället gått in i fasen; "rätta handling genom enkel genomläsning". När jag har läst igenom ett kapitel skickar jag det till min sambo som läser igenom boken för att säga vad han tycker om handlingen. 
 
När han sedan har läst igenom den så är det nästa steg som gäller: "Mikrorätta allt". Denna fas hjälper min sambo mig med då han är oerhört duktig på svenska medan jag ibland kan skriva som en sjuåring. Då sitter jag och läser högt medan min sambo sitter bredvid och läser. Han tycker det blir lättare att höra felen samtidigt som han läser dem annars kan han lätt missa konstiga meningsbyggnader etc. Kontrollfreak som jag är sitter jag gärna med när han rättar annars ändra han saker som jag själv inte tycker han borde ändra, delar som mer handlar om smaksak än att det skulle vara grammatiskt fel. Så det gäller att hålla kolla på honom ;)
 
Den här rättningsfasen brukar ta långt tid så jag planerar att kunna skicka in boken någon gång i vår, det ska bli spännande :) 
 
Jag bjuder på en film jag och Jakob gjorde för snart två år sedan när vi rättade Isolde böckerna, detta för att visa hur det kan gå till när vi sitter och rättar tillsammans ;)
 
 
 
 

FÄRDIG

Jag är klar, klar, klar med boken, YEAH, victory lap.... japp nu väntas bara evighetsarbetet, rättningen, ett mindre Yeah till det ;) 
 
 

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

2013 har filmatiseringen av The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society premiär. För ni som inte vet är boken skriven Mary Ann Shaffer och Annie Barrows. Den handlar om en kvinna som jobbar för en tidning. En dag får hon ett brev från en person som bor på Channel Island (en ö). Hon börjar brevväxla med den här mannen som ber om hennes hjälp till öns bokklubb. Hon blir väldigt intresserad av den här bokklubben och dess medlemmar och bestämmer sig därför för att åka till ön.
 
Det verkar vara en mysig romantisk bok, definitivt något jag både kan tänka mig att läsa men även se en film om. 
Filmen finns det inte ännu så mycket detaljer kring mer än att det är Kate Winslet som har huvudrollen och att den ska komma på biograferna 2013. 
 
 
  

En helg

Sicken helg det har varit, har knappt hunnit sitta ner och bara andas. Det har varit släktkalas, barnkalas och Sagan om Ringen. Lite kaos är okej en kort stund sedan inser jag att jag inte hinner göra allt jag skulle vilja göra, så som uppdatera bloggen och skriva bok. 
 
I torsdag var jag ännu en gång uppe på min vind och rensade bland gamla minnen, jag hittade en hel del skrivna verk från min barndom. Jag tror inte jag hade författardrömmar just då (det var nog snarare hårfrisörsdrömmen som var populär) men jag skrev ändå väldigt mycket. Jag hittade bland annat en deckarhistoria. Ni som följer min blogg vet att jag inte är särskilt förtjust i deckare och den här berättelsen visar även på att jag är ganska dålig på att skriva dem. Men här kommer "Julmysteri" i sin originalform från min tidig barndom;
 
 
Jul mysterie
 
Snart är det Jul lov och vi ska gå lucia för hela skola. Vi övar och övar. I dag ska vi gå lucia. Alla är där utom Lucia som heter Lisa. Vår fröken heter Maria. Hon var en deckare. Hon vann första pris som deckare. Vår fröken hon hittade Lisas krona vid gynastiksalen. Lisa kommer från matsalen.
Fröken springer till Lisa. Vad har hänt?
Inget har hänt mig. Jag var bara och åt.
När fröken och Lisa kom tillbaka så var det dags, nu går vi ut och går Lucia för hela skolan. Sen äter vi kakor och dricker saft. 
 
Slut. 
 
 

Jag hoppas på att jag har blivit lite bättre på att bygga upp en spänning i en handling. Måste även tillägga att hela historian var skriven i klassisk skrivstil ;) 
 
 
Lite bilder från helgens kalas när min söta systerdotter firade sin 8årsdag
 
 
 
 

Utmaning: 8 fakta/ vanor om dig själv

Jag har blivit utmanad av Annika att berätta 8 fakta/ vanor om mig själv. För att delta i denna utmaning finns det några regler: 
 
Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.
 
 
1. Jag har ungersk härkomst, jag är i princip släkt med en hel by nere i Ungern.
 
2. Jag läser till socionom i Lund, har bara ett år kvar sedan är det underbara studentlivet över. 
 
3. Jag kan inte bli brun, har försökt men blir bara röd och sen vit igen ;) 
 
4. Jag har bott i Glasgow ett år där jag pluggade på psykologprogrammet, jag skulle stanna i 6 år men vantrivdes i staden. 
 
5. Min fästman friade till mig uppe på Rockefeller Center i New York efter att ha lurat mig till att tro at vi skulle åka på en weekend i London... men istället gick planet till New York. Bröllop planeras för tillfället :) 
 
6. Ville bli fotograf när jag slutade gymnasiet men insåg ganska snabbt att jag inte var ensam om den yrkesdrömmen ;) 
 
7. Jag har värsta bacillskräcken, ifall jag skakar hand med någon måste jag snabbt därefter gå och tvätta händerna. Jag tar inte i handtag utan använder mig av tröjärmar eller något annat för att kunna öppna. Det första jag gör när jag kommer in genom ytterdörren är alltid att tvätta händerna. Får rysningar bara jag tänker på alla baciller. 
 
8. Jag är mörkrädd så jag sover alltid med en nattlampa trots det älskar jag allt mystiskt och skrämmande. Det finns inget roligare än att skrika åt en skräckfilm... det blir dock värre framåt natten när jag inte kan sova ;) 
 
Jag utmanar: Författardrömmar, Schitzo- Cookie, Jonna Lindberg och Susanne Kleman
 

Word Count

Jag kollar konstant hur många ord jag har i mina böcker. Jag har googlat kring vad som är lämplig ordmängd i
den typen av bok jag skriver. De svar jag hittar lyder oftast som så att det är inte hur många ord man har som räknas utan snarare innehållet. Detta är något som jag är medveten om men ändå vill jag inte skriva en för kort eller en för lång bok utan något som kan passa in i "mängden". 
 
Mina två första böcker ligger på cirka 110 000 ord vilket jag kände mig nöjd med medan vissa på nätet anser att böcker över 100 000 ord är för långa. Det är så olika beroende på hur man ser på ordmängden. Den boken jag skriver på nu är cirka 100 000 ord vilket är något som jag har eftersträvat när jag har lagt upp planen för boken. Jag behöver ha en plan kring hur stor jag vill ha böckerna jag skriver detta för att veta hur mycket den ska innehålla. Ifall jag nu vill ha in den konflikten och den handlingen behöver det så mycket utrymme etc.
 
Jag hänger inte upp mig för mycket på hur många ord jag har, jag använder det mer som en riktlinje. För egentligen är det precis så som "Google" säger, det är inte hur många ord som räknas utan det är snarare innehållet!
 
 

Infinite Sky!

Ett omslag på en bok är så himla viktigt, jag har sagt det förr, ett riktigt bra omslag drar till sig uppmärksamhet som i slutändan kan leda till ett köp av boken. Dagens "offer" är Infinite Sky skriven av C.J. Flood. Den utspelar sig under en sommar och huvudpersonen är en ung tjej som blir förälskad första gången i sitt liv. Handlingen i sig verkar inte så jätte spännande med omslaget är desto finare. 
 
Eller vad tycker ni? 
Boken släpps inte förrän 2013 så den finns inte att köpa än.

Slow motion

Jag skrev fyra meningar sedan sparade jag dokumentet och flydde hemmet. Det slutade med att jag ägnade dagen till att rota i mina gamla lådor gömda långt inne på min mammas vind. Jag rymde till gamla minnen, det var roligt då men jag ångrar det nu. Skrivandet går i slow motion och jag är tveksam till om det kommer gå snabbare imorgon....
 
 
Jag hittade en gammal Cirkustidning från 1991 i en låda, jag har tidigare läst om att hundar överlag är väldigt lika sina hundägare... i det här fallet stämmer det in ganska väl ;)

Det underbara nya

Nu är den köpt, The night circus... Nu ska jag bara läsa den!

On the Road

On the Road är en bok skriven av Jack Kerouac på 1950- talet som handlar om Kerouac spontana resa genom Amerika med sina vänner. Boken präglas av droger, jazz, äventyr och poesi, vilket låter som en spännande kombination, enligt mig. 
 
Den här populära boken har nu blivit omgjord till film med samma namn, en film som redan spelas på biograferna i Sverige. Där en del kända namn i filmen bland annat Kristen Stewart och Amy Adams. Den verkar bra, det är antagligen en sådan film som man efteråt bara vill sätta sig i bilen och köra med hopp om att själv upptäcka världen. Inspirerande men samtidigt är det ett stort minus att Kristen Stewart är med.... hon har ju en tendens att förstöra filmer med sitt enformiga ansiktsuttryck. 
 
Så jag undrar om boken inte är bättre än filmen, jag tror man får mer utrymme till att läsa om allt de gör under sin resa i boken än att bara se en två timmars film... det kanske blir så att jag ser filmen först för att få en uppfattning om jag skulle gilla boken, får se hur jag gör. 
 
 
Boken
 
VS
 
Filmen
 
 

Ett kapitel kvar...

Jag har nu bara ett kapitel och epilogen kvar av boken, det är hur lite som helst ändå har jag hamnat i en svacka. Jag har ingen motivation till att skriva så jag får tvinga mig själv till att sitta framför datorn så att jag åtminstone ska kunna få ner några meningar. Jag vet inte anledning till denna svacka jag är bara medveten om att den finns och att den påverkar mig. Denna berg- och dalbana verkar gå hand i hand med skrivandet och det är därför det är så himla viktigt med att ha disciplin. Utan disciplin hade jag inte tvingat mig själv till att skriva utan hade tittat på Property Ladder hela dagarna istället för enbart på eftermiddagen. 
 
Jag kommer avsluta den här boken, det är bara synd att jag måste kämpa med det. 
 
Fina, regniga Lund

Bokbloggsjerka del 92

Till veckans bokbloggsjerka hos Annika ska vi svara på följande fråga: Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken
 
Det är en klurig fråga men jag tror jag har kommit på tre stycken som jag verkligen inte vill läsa. 
 
1. Reflected in You, skriven av Sylvia Day. Det är uppföljaren till Bared to You som jag läste på min semester. Det var den sämsta boken jag har läst på länge. För mig är en handling viktigare än språket, en bok kan vara skriven på ett jätte bra och korrekt sätt medan handlingen brister. Bared to You var en sådan bok där språket var okej men där handlingen var en sämre kopia på en annan bok. Handlingen var så förutsägbar att jag visste exakt vad som skulle hända innan jag hann vända sidan. Jag förstår inte hur de kan skriva en uppföljare till en sådan kass bok men en sak är säker, jag kommer då inte att läsa Reflected in you! 
 
2. Berättelse om Herr Roos skriven av Håkan Nesser. Den här boken är en gåva som ska symbolisera tacksamheten för att jag vattnade några blommor en sommar. Jag har funderat på att kasta boken men jag kan verkligen inte göra det med böcker så istället står den i hyllan och samlar damm. Anledningen till att jag inte läser den är kort och enkelt; jag läser inte deckare. Det är inte en genre jag är intresserad av att läsa. Men att se en riktigt bra deckarserie så som Midsomer Murders har jag inget emot men att läsa deckare är inte alls lockande. 
 
3. Sagan om de två tornen, skriven av J. R. R Tolkien. Jag älskar Sagan om ringen- filmerna, det är de bästa filmerna jag har sett men böckerna är sååå dryga och jag vet att jag är ganska ensam om att tycka detta. Jag hade önskat att jag hade klarat av att läsa dem men jag somnar varje gång jag försöker. Jag kom igenom den första boken, Sagan om Ringen, men tvåan kom jag knappt till sidan 30. Det är helt enkelt inte min typ av bok. 
 
 

Stormen

Jag och en kompis var igår och såg Stormen skriven av Shakespeare ute på Kullaberg (vid Mölle). Det var en utomhusteater som använde en storslagen natur som sin rekvisita och bakgrund. Det var helt otroligt, det var en blandning av bra skådespeleri och en maffig naturscen. Under spelningens gång förflyttade man sig mellan olika platser så att teatern fick olika bakgrunder. Det var nästan på lite magiskt att få se en helt annan värld utspelas i naturen man själv lever i. 
 
Det enda minus med teatern var att den var på svenska, Shakespeares verk ska vara på engelska annars har det inte det omfång och excellens. Det är ett återkommande problem med hur begränsat svenskan är. Dialogerna blev tråkiga med svenskan och undertiden fantiserade jag hur vackra de skulle låta på engelska. Det var synd men något jag försökte att inte tänka för mycket på. Så istället för att det var ett Shakespeares verk vi såg fick det bli en helt vanlig teater :)
 
Bildkälla

Jag är en romantisk fjant!

Jag frågade min sambo, "Kan man säga att jag är en romantisk fjant". 
Han svarade, "Ja det kan man väl, du är ju en romantisk fjant"
O där fick jag det bekräftat, jag är helt enkelt en väldigt romantisk person. Jag är en sådan filur som älskar romantiska filmer och som gråter åt slutscenerna som är så förutsägbara så som rutiner på julafton. Jag är även en sådan typ som gilla att para ihop folk bara för att se när gnistan tänds. Mina romantiska krav är därmed höga
 
Jag skulle inte kunna tänka mig att skriva en bok utan romantik, för mig är det kärleken som är stommen i en bra bok. Visst, det behöver inte enbart kretsa kring det men någon form av den pulserande romantiken måste finnas med. Som i exempelvis Harry Potter handlar boken mestadels om magi men trots det så är det kärleken som styr många livsviktiga val så som kärlek för sin mamma, vänner och flickvän. För mig är det helt enkelt viktigt att fånga dessa relationer i skrift för att göra en bra bok... vilket inte alltid är så lätt.
 
Apropå romantik är ju Shakespeare en av mina favoriter när det kommer till att kunna fånga kärleken i ord. Bara att tänka på Romeo och Julia ger det mig gåshud. Ikväll ska jag gå och se en utomhusteater på Kullaberg där de ska spela Stormen, skriven av Shakespeare. Åhh vad jag längtar...tror det kan bli riktigt bra :)
 
 
Bildkälla

En ny familjemedlem

Idag har vi varit på kaninjakt, vi har länge tänkt på att skaffa en kompis till Alfons, någon som kan hålla honom sällskap när vi inte är hemma. Vi hittade vår nya fina kanin i Malmö, hon är en dvärgvädur, hennes föräldrar var det men trots det har hon lite drag från lejonhuvade kaniner då hon har det i "släkten". Det här guldkornet ska hetta Elsa. Så det blir numera Alfons och Elsa :) 
 
 
 

A storm of Swords

Den andra boken jag läste klart under min semester var A storm of Swords 2: Blood and Gold. Det är den andra delen av den tredje boken i Games of Thrones serien. Jag tycker att dessa böcker blir bara bättre och bättre desto längre jag kommer i serien vilket är ganska skrämmande då varje bok måste stiga till en gräns som nästan når en höjd på galet bra. 
 
Del 1 var en uppladdning inför del 2, det var som en kvav sommardag där man känner att åskan är på gång men den missar en precis. Del två är åskan och sicket dunder den skapar, folk dör till höger och vänster. Flertal gånger i boken kommer jag på mig själv att stirra ut i tomma luften och tänka: Det här får bara inte hända. Såklart gör George R.R. Martin precis det som man inte vill ska hända, det finns inga karaktärer som inte kan dö och det finns inga händelser i boken som raderas för att de skulle vara för grova och nästan på omänskliga. Gränserna är obefintliga i boken vilket blir något som är oerhört spännande att läsa. 
 
Jag älskar den här bokserien, handlingen är komplex och det är i princip alltid en kvav dag och när åskan väl kommer är det magi som sker på himlavalvet! 
 
Nu är det fjärde boken; A Feast of Crows, som gäller. 
 
 
 

Cloud Atlas

Jag hittade en ny trailer på IMDB, varade i fem minuter och efteråt kände jag mig helt stum. Antingen kommer filmen vara super bra eller bara super skum. Såklart baseras filmen på en bok med samma namn skriven av David Mitchell. Det är underligt hur alltid bra och komplexa filmer baseras på en riktig höjdare till bok.
 
I Cloud Atlas får man följa med i sex olika historier som sammanvävs, dessa historier är baserade i olika tidsepoker från 1800-talet enda till framtiden. 
 
Filmen har premiär den 19 oktober i Sverige, det är en hel del kända skådisar i filmen, bland annat Tom Hanks och Susan Sarandon. 
 
Det här blir en bok jag definitivt vill läsa innan jag ser filmen, jag tror man behöver boken för att kunna förstå och njuta till fullo av filmen. 
 
Bok 
 
VS
 
Filmen
 
 
 

Bared to You- Nej, tack

En av böckerna jag hade mig till utlandet var Bared to You skriven av Sylvia Day. Jag har nämnt boken tidigare i bloggen när jag hittade den på New York Times bestsellers list. I och med den höga rankningen på bestsellers listan var mina förhoppninga höga trots att jag till en början var skeptisk till handlingen och bokomslaget som påminde mig om Fifty Shades. 
 
Efter att jag hade läst det första kapitlet ville jag nästan kasta boken i poolen. Det var i princip en direkt kopia på Fifty Shades. Samma koncept; en ung tjej och en 27årig super rik snubbe som finner en stark kemi mellan varandra men som har ett krångligt förhållande där mannen (såklart, alltid mannen) har haft ihop det med många andra tjejer och som därför har det svårt att binda sig. Jag blev så irriterad men bestämde mig för att läsa vidare.... jag orkade mig igenom mer än hälften av boken sedan ville jag inte mer. Det var som att läsa en dålig version av Fifty Shades... o ni som har läst Fifty vet om att standard i den boken inte är så hög och tänk er då något sämre. Det var helt enkelt en urusel bok! 
 
Det värsta i boken var när tjejen gav killen, som hon hade känt i två dagar, en bild på sig själv tagen på henne när hon hade bikini på sig, bilden kom såklart i en pampig ram. Vem gör så? Vem ger en bild på sig själv när man har känt någon i två dagar?! Det kändes så overkligt och löjligt!
 
Nej tack till Bared to You som försöker flyta med på Fifty Shades vågen, det är dåligt och jag hade skämts om jag vore Sylvia Day, skriv istället något nytt istället för att ta det som redan finns. Eller om man nu vill skriva om samma sak gör det i så fall bättre... men ändå tycker jag att det är dåligt! Jag är själv orolig att jag skriver om något som redan finns, jag har därför försökt kolla upp detta. Men Sylvia Day verkar strunta i det här, vilket jag inte förstår. 
 
Den får 2 poäng av 10 enbart för att det språkliga är helt okej. 
 

Sommaren är kort!

Nu har jag kommit tillbaka från ett 39graders varmt land med fräknar i ansiktet och med ett en smickrande "all inclusive armband" solbränna. Det har varit en underbar vecka som har inneburit en del läsning. Jag har avslutat två böcker samt planerat de sista kapitlen i min bok. Nu är det augusti och sommaren börjar närma sitt slut vilket betyder att det är dags att lägga in en högre växel och avsluta min bok. 
 
Jag bjuder på några bilder från mitt varma paradis; 
 
Vår balkong
 
Det var en underbar semester men nu är jag tillbaka o nu j-vla ska det skrivas bok :) 
 
 

Strax hemma

Jag badar, solar och läser i massor! Men imorgon går planet hemåt igen :)

RSS 2.0