Bokbloggsjerka del 92

Till veckans bokbloggsjerka hos Annika ska vi svara på följande fråga: Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken
 
Det är en klurig fråga men jag tror jag har kommit på tre stycken som jag verkligen inte vill läsa. 
 
1. Reflected in You, skriven av Sylvia Day. Det är uppföljaren till Bared to You som jag läste på min semester. Det var den sämsta boken jag har läst på länge. För mig är en handling viktigare än språket, en bok kan vara skriven på ett jätte bra och korrekt sätt medan handlingen brister. Bared to You var en sådan bok där språket var okej men där handlingen var en sämre kopia på en annan bok. Handlingen var så förutsägbar att jag visste exakt vad som skulle hända innan jag hann vända sidan. Jag förstår inte hur de kan skriva en uppföljare till en sådan kass bok men en sak är säker, jag kommer då inte att läsa Reflected in you! 
 
2. Berättelse om Herr Roos skriven av Håkan Nesser. Den här boken är en gåva som ska symbolisera tacksamheten för att jag vattnade några blommor en sommar. Jag har funderat på att kasta boken men jag kan verkligen inte göra det med böcker så istället står den i hyllan och samlar damm. Anledningen till att jag inte läser den är kort och enkelt; jag läser inte deckare. Det är inte en genre jag är intresserad av att läsa. Men att se en riktigt bra deckarserie så som Midsomer Murders har jag inget emot men att läsa deckare är inte alls lockande. 
 
3. Sagan om de två tornen, skriven av J. R. R Tolkien. Jag älskar Sagan om ringen- filmerna, det är de bästa filmerna jag har sett men böckerna är sååå dryga och jag vet att jag är ganska ensam om att tycka detta. Jag hade önskat att jag hade klarat av att läsa dem men jag somnar varje gång jag försöker. Jag kom igenom den första boken, Sagan om Ringen, men tvåan kom jag knappt till sidan 30. Det är helt enkelt inte min typ av bok. 
 
 

Kommentarer
Postat av: C.R.M. Nilsson

Jag gjorde ett försök att läsa om Trilogin om Härskarringen, men orken dog halvvägs igenom De två tornen. Om jag försöker igen ska jag bläddra förbi alla strider.


2012-08-10 @ 12:03:30
URL: http://lacrimamens.com/blog
Postat av: bloggbohemen

Att jag gillar Nesser är ingen hemlighet så därför, föga förvånande, tycker jag du ska ge Berättelse om Herr Roos en chans. Det är inte alls deckare på det vanliga sättet. Första hälften är som en helt vanlig roman. En riktigt bra roman.


2012-08-10 @ 12:14:03
URL: http://bloggbohemen.blogspot.se
Postat av: None None

Jag vet många, riktigt många t.o.m., som har fastnat i del 2 av Sagan om Ringen så där är du inte ensam. Om du är bekväm med att läsa på engelska så är det mer variation i språket i originaltexten.


2012-08-10 @ 14:08:03
URL: http://bera.webblogg.se/
Postat av: Monika

Jag håller med bloggbohemen, Berättelse om Herr Roos är ingen vanlig deckare. Det var till och med "deckarolikheten" som gjorde att den fick sämre betyg av mig. Om man kallar en bok deckare så tycker jag att det finns vissa kriterier som ska vara uppfyllda. Det var de inte här.


2012-08-10 @ 14:28:38
URL: http://bokslut.blogspot.se/
Postat av: Vargnatts bokhylla

De två första har jag aldrig hört talas om, men Trilogin om Härskarringen har jag tagit mig igenom och gillade den :)


2012-08-10 @ 17:58:08
URL: http://www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
Postat av: Susanne

Åh, och jag som jättegärna skulle vilja läsa Berättelse om Herr Roos :)


2012-08-10 @ 19:18:13
URL: http://www.susannekleman.se
Postat av: BokMamma

Jag älskar också Sagan om ringen filmerna men precis som du så fastnade jag i tvåan(boken). Sagan om ringen är den film som jag gillar bättre än böckerna och så brukar det inte vara så ofta.


2012-08-10 @ 20:08:21
URL: http://bokmamma.blogspot.se
Postat av: Henrik Johansson

Förutsägbarhet är bland det värsta. Så den första låter hemskt. Tolkien är lite långsam för mig, men det funkar, och Nesser har jag inte läst.

Svar: Förutsägbarhet och när det går långsamt fram är något jag verkligen ogillar med böcker. Så det är synd att Tolkien är långsam, hade velat gilla att läsa hans böcker men gör det tyvärr inte.
tjugotremin.blogg.se


2012-08-10 @ 22:04:54
URL: http://hjohansson.blogspot.se/
Postat av: fiberglasodin

Jag har också svårt för att ta mig igenom Sagan om ringen, trots att tappert har försökt. Men jag har sett filmerna så många gånger, så jag hävdar ändå gladeligen att jag har läst böckerna :)


2012-08-11 @ 12:50:35
URL: http://fiberglasodin.wordpress.com/
Postat av: Boktjuven Ingerun

Jag gillar Sagan om ringen, både böckerna och filmerna, men jag håller med om att böckerna kan bli lite långrandiga ibland.


2012-08-11 @ 13:36:06
URL: http://vadvilljagtjuva.blogspot.com
Postat av: Boktjuven Ingerun

Jag gillar Sagan om ringen, både böckerna och filmerna, men jag håller med om att böckerna kan bli lite långrandiga ibland.


2012-08-11 @ 13:38:58
URL: http://vadvilljagtjuva.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Mitt försök med att läsa Härskarringen fick sitt slut vid Sagan om de två tornen. Krigsbeskrivningar och annat trist fick mig att ge upp. Trist för jag älskar filmerna och gillade bok Sagan om ringen. :)

Svar: Håller med dig om krigsbeskrivningar, det är verkligen inte min grej. Men filmerna är riktigt bra :)
tjugotremin.blogg.se


2012-08-11 @ 14:13:42
URL: http://kajsasbokblogg.wordpress.com
Postat av: Bokdivisionen

Jag slukade hela Ringen-trilogin i ett skede av livet när jag verkligen behövde dem.

Svar: Dem är säkert bra skrivna, jag älskar handlingen men tyvärr passar inte berättarstilen mig.
tjugotremin.blogg.se


2012-08-11 @ 14:41:50
URL: http://bokdivisionen.wordpress.com
Postat av: Lena

Din första vet jag inte så mycket om...Håkan Nessers berättarstil passar inte mig riktigt så där blir det nej.Däremot har jag läst flera böcker av Tolkien och gillar dessa!

Svar: Hade velat kunna läsa Tolkiens böcker men det är bara inte min typ av bok, så får hålla mig till filmerna istället :)
tjugotremin.blogg.se


2012-08-11 @ 15:10:56
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Stockholmsflickan

Jar har varken läst Tolkiens böcker eller sett filmerna. Känns dock som att jag borde ge Sagan om ringe en chans, någon gång. När det kommer till deckare föredrar jag också tv framför böcker.


2012-08-11 @ 19:38:25
URL: http://skrivande.blogspot.com
Postat av: Stockholmsflickan

Jar har varken läst Tolkiens böcker eller sett filmerna. Känns dock som att jag borde ge Sagan om ringe en chans, någon gång. När det kommer till deckare föredrar jag också tv framför böcker.

Svar: Filmerna är riktigt bra så dem är definitivt värda en chans :)
tjugotremin.blogg.se


2012-08-11 @ 19:38:43
URL: http://skrivande.blogspot.com
Postat av: Sara Pepparkaka

"Sagan om de två tornen" tyckte jag var bäst av de tre böckerna i Tolkiens trilogi.
Har du provat ge vidare den där boken du inte gillade? Oftast finns det någon någonstans som vill läsa den!

Svar: Nej, jag har inte provat att ge vidare den än men det är en bra idé, bättre att den används än att den bara står i hyllan, tack för tipset :)
tjugotremin.blogg.se


2012-08-13 @ 17:07:08
URL: http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0