Längtar till sommaren...

Längtar till att kunna ligga i ett varm gräs och bli bländad av solen samtidigt som jag läser en fin, hjärtgripande bok.

Längtar till att kunna ta ett dopp i denna kyliga pool för att sedan hoppa upp och lägga mig i en solstol och låta sommaren torka mig

Längtar till att spendera många timmar till små ting som får en och omvärlden att skratta

Längtar till att kunna sitta uppe till småtimmarna med sina vänner med endast varandra och grönskan som sällskap

Längtar till spontana dopp i sjöar och för att sedan äta beställda pizzor i sanden

Längtar till stunder där världens känns sjuklig vacker

Jag längtar till sommaren...

En onsdag

Tomt, öde, allena! Sällskap; duvorna!

 

Tidig morgon

7.30 - 16.00

Dagens detalj

 

 

Kapitel 8

Producerar text idag, vilket går mindre bra. Vissa dagar är helt enkelt sämre dagar att skriva på men jag ska inte ge upp riktigt än, jag kanske till och med kan hinna färdigt med kapitel 8 innan det är dags för praktik :)

Oscarsgalans kanon och kalkon

u har jag äntligen fått sett Oscarsgalan och det blev en riktigt bra show, Billy Crystal gjorde ett lysande jobb! Jag snyftade redan under de första minuterna av röda mattan, det kom som en reflex när jag fick se den bländande röda färgen! Att Artist och Hugo kammade hem de flesta priserna var perfekt, jätte bra filmer som förjänar varenda utmärkelse. Det enda som jag blev besviken över var att Michelle Williams inte vann något!

O precis som traditionen säger satt jag i mina mjukiskläder och beklagade mig åt kändisarnas klänningar samtidigt som jag krängde popcorn! Så här kommer Oscarsgalans kanon och kalkon outfits!


GALANS KANON


GALANS KALKON


Studentplågeri

Tyvärr består min dag enbart av skolarbete, fokusuppgiften ska in... att hinna med skolarbete under heltidspraktik är ju inga problem alls, det är ju nästan skoj (super ironisk!)
.

Besvikelse i koncentratform

Bestämde mig trots mina tunga ögonlock och en tom chipsskål för att se lite av Oscarsgalan igårkväll. Jag slår förväntansfullt på tvn och mötts av detta;
Sicken besvikelse, så får helt enkelt vänta till senare idag! Men vad hände kanal 9, varför plåga mig på detta vis? Myrornaskrig var väl något som upphörde på 90 talet och inte något som ska existera under teknikens guldår?! ;)

Btw, att vakna upp med värsta huvudvärken är som att upptäcka att det inte finns någon mandel i julgröten, alltså skit!

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Oscarsgalan ikväll!

Klockan 23.00 på kanal 9 är det dags för årets Oscarsgala! Som vanligt har jag inte möjlighet att sitta uppe hela natten för att glädjas åt kändisarnas framgångar (erkänner att jag brukar ha en tendens att börja snyfta till tacktalen, även om de inte är så inspirerande tal) då jag har plugg imorgon MEN imorgon klockan 16.00 ska jag allt se den inspelade Oscarsgalan.
Redan nu har jag aningar om vem det blir som kommer ta hem priserna, så här tror jag att vinnarlistan kommer att se ut inom de största kategorierna;

Bästa film;

- The Artist (vinnaren!)
- The Descendants (denna kan oxå vinna med tanke på att den vann på Golden Globe)
- Moneyball (Varför är denna nominerad, bra film men inte amazing!)
- Midnatt i Paris (Gillar inte)
- War horse (Vad hände??!)
- The tree of life (inte sett)
- Hugo (mysig men inte oscarvinnare i denna kategori)
- Niceville (Superbra men tror ändå att the Artist vinner)
- Extremt högt och otroligt nära (Va?)

Bästa manliga huvudroll
- Demián Bichir. A better life (vet ej)
- George Clooney. The Descendents. (Gillar George i denna film)
- Jean Dujardin. The Artist (vinnaren, så himla bra jobb han gör!)
- Gary Oldman. Tinker Tailer solider spy. (Gary, fina Gary, han borde vinna men gör det nog inte!)
- Brad Pitt. Moneyball (Snälla inte..)

Bästa manliga biroll

- Kenneth Branagh i ”My week with Marilyn”
- Jonah Hill i ”Moneyball”
- Nick Nolte i ”Warrior”
- Max von Sydow i ”Extremt högt och otroligt nära”
- Christopher Plummer i ”Beginners” (det är han som har gjort störst intryck)


Bästa kvinnliga huvudroll

Glenn Close i ”Albert Nobbs”
Viola Davis i ”Niceville” (tror hon vinner men...)
Rooney Mara i ”The girl with the dragon tattoo”
Meryl Streep i ”Järnladyn”
Michelle Williams i ”My week with Marilyn” (.... hoppas att Michelle tar hem priset!)

Bästa kvinnliga biroll
Bérénice Bejo i ”The Artist”
Jessica Chastain i ”Niceville”
Melissa McCarthy i ”Bridesmaids”
Janet McTeer i ”Albert Nodds”
Octavia Spencer i ”Niceville” (hon vann Gloden Globe så tror hon kammar hem detta oxå)


Det är något speciellt med Oscarsgalan, något magiskt vackert. Att titta på galan är nästan som att gå på museum men istället för att studera tavlor tittar man på vackra kändisar. Längtar*

Sicken helg!

Vissa helger gör vi absolut ingeting, utan det mest spännande under dessa helger är när varma mackorna är färdiga. Men sedan har vi de helger som det händer så pass mycket att jag knappt hinner andas, denna helg har varit en sådan galen energikrävande helg!

I fredags blev det Söderströms Källare, fem rätters meny på ÖG's nation för enbart 200:- (jag vet, galet billigt!) Sällskapet blev min fina systeryster, Piddor och älskling Jakob!

Before picture, när det hade varit lagligt att köra bil

After picture, när vi knappt fick komma in på nattklubben!

Söderströms hade varit tillräckligt men nope, vi tryckte in en kväll med Melodifestivalen också. Det var en riktigt bra live show, den bästa av de Melodifestivalerna vi har varit på. Dock var sponsorerna väldigt snåla i år, jag som alltid tar med mig min största väska med mycket utrymme att fylla med gratisprylar fick lämna årets event med en lika tom väska som när jag kom dit, SKANDAL! Men bortsett från sponsorernas bristande givmildhet var det en underbar kväll och jag måste erkänna att jag var en av dem som gav Danny stående ovationer, vill skylla på grupptrycket men kan inte neka att låten var bra! (Heja Danny... lova att inte sprida vidare ;)

 

 

 

 

Sammanfattning av två fina kvällar är en nu soffliggande Verre

Games of Thrones

Den väger ett halvt kilo, omfånget är knappt greppbart och det har hänt mer än en gång att den har landat på näsan i ett misslyckat försök att hålla den uppe, boken jag talar om är Games of Thrones- A Clash of Kings!

Varje kapitel bytts huvudpersonen ut och man får följa med en annan karaktär på resan till tronen. Språket är (såklart) bra, lite torftigt men passar till bokens syfte. Den är spännande men även delvis lååång och jag kan inte hjälpa att jag ibland önskar att tv-serien var igång så att historien hade kunnat passera i ett fortare flöde. Men jag ska inte vara den som pratar illa om en sådan bokklassisker och predika om HBO miljonsatsning, nej, utan boknörd som jag är föredrar jag ändå den 500grams boken i min hand.


Så min rekommendation är att läsa den, du får betydligt mer av boken än serien och dessutom får du gratis styrketräning på köpet!

Melodifestivalen

Melodifestivalen, en upplevelse i sig!

 

 

Dagens detalj

På väg ut, middag o sen Melodifestivalen på Malmö arena 💗

 

RSS 2.0