Äntligen!

 
 
Nu har jag äntligen fixat en prenumeration på tidningen Skriva. Den tidningen har verkligen fallit mig i smaken och jag ser fram emot att få den i min brevlåda framöver.
 
Jag kan tipsa om att Tidningskungen har en bra kampanj där man får 3 nr för enbart 99:-. Det tyckte jag var en alldeles lagom summa för en student :) 
 
 
 
 

Inspiration: Mad Men

Igår hade jag och min sambo ett Mad Men-maraton, jag vet inte hur många avsnitt men det blev en hel del timmar tillsammans med den fängslande serien.
 
Det som jag älskar med den här serien är hur man inte för en sekund tvekar att man "besöker" 1960-talet. Världen är så äkta, kläder, stämningar, åsikter och tankar skriker 1960-talet. Man får dessutom en historielektion på köpet, då man får följa med hur samhället ändras genom den här reklambyrån.
 
Men det som framförallt lockar mig till att spendera natten tillsammans med dessa avsnitt är karaktärerna. Det finns inga stereotyper, de har sitt bagage och det präglar vem de är. Ibland med serier ges personerna ett uppdrag, till exempel att det ska vara förtjusta i en annan karaktär och det uppdraget avgör vem dem är. De släpper aldrig den här uppgiften och det är det enda man får se dem göra. Jag avskyr sådana karaktärer, jag vill att det ska ändras och jag vill se vad som påverkar dem till förändring. Jag vill ha verkliga människor som är komplexa och som har sitt bagage med sig. För ibland glöms det bort att en 40 årig man eller kvinna har levt i 40 år och att det har påverkat vem dem är idag. 
 
Något som jag tar med mig från Mad Men till mitt bokskrivande är sättet de bygger karaktärer på. Jag vill med min bok kunna få läsare att tro att de karaktärer jag skildrar inte är påhittade utan att de hade kunnat vara en del av det "verkliga livet". 
 
 

Bokbloggsjerka del 86

 
I veckans bokbloggsjerka ställer Annika frågan: Vad läser du just nu? 
 

Jag har precis läst färdigt Dead in the family av Charrlaine Harris och har därför bara hunnit läsa de första tio sidorna av A Storm of Swords skriven av George R.R. Martin. Det är tredje boken i Games of Thrones serien och jag har verkligen sett fram emot att få läsa vad som händer härnäst. Det är styrketräningsvarning på dessa böcker men vilken spänning de bjuder på. 
 
Jag brukar bara läsa en bok i taget även ifall det är lockande att påbörja andra under tiden. Men jag måste hålla mig till en bok annars rör det till sig och jag får problem att hålla i sär handlingarna. Så nu är det helt enkelt A Storm of Swords som gäller. 

Dagens boktitel: The (honest) truth about dishonesty

 
Hittade en bok vars titel lät intressant: The (honest) truth about dishonesty skriven av Dan Ariely. Jag gillar kontrasterna titeln fångar upp. Jag är själv inne på en liknande motsats till min boktitel. Det är helt klart en spännande titel som fick mig att stanna upp och tänka. 
 
Boken i sig handlar om en undersökning kring otrohet, svek och willpower (hittade ingen bra översättning på det ordet, ännu ett bevis på svenskans begräsning). 
 
Boken låter intressant men inte riktigt min grej att läsa, men titeln vinner helt klart en del bonuspoäng :) 

Dead in the family

Nu är den äntligen läst, Dead in the family skriven av Charlaine Harris, den 10e boken i Sookie Stackhouse serien. 
 
Handling:
Bok 9 var väldigt intensiv så bok 10 handlar om hur Sookie ska komma på ben igen. Det händer inte så mycket utan det är mer att Sookie ska komma tillbaka till sin gamla form. Såklart bli hon indragen i vampyrvärlden, varulvsvärlden och "fairy"världen. Det hade inte varit en Sookie- bok utan lite döda människor utspridda i handlingen så det finns såklart även i denna boken. Handlingen var annars ganska torftig. 
 
Omdöme: 
Det är nog den tristaste Sookie-boken jag har läst, som ni förstår var handlingen inte direkt unik eller spännande. Det finns hela tiden tillfällen i boken där jag tänkte "nej gör nu inte så" och så gör Sookie det ändå och så vet man att det kommer regna skit över Bon Temps. Det är jätte synd att handlingen brister då jag annars är ett fan av Sookie Stackhouse böckerna. Jag kommer nog pausa med dem böckerna lite och se om lusten att läsa mer av den världen återkommer med tiden. 
 
Nästa bok i serien är: Dead Reckoning och den finns att köpa på bland annat Adlibris. 
 
 
Den får 4 av 10 poäng. 
 
 
 
 

Call the Midwife

Just nu visas tv-serien Barnmorskan i East End på SVT. Jag har själv inte sett serien utan enbart trailern som var ganska dålig. Efter att ha sett den usla trailern har jag inte funnit tillräckligt mycket intresse för att titta på serien men efter tips från flera bloggar funderar jag på att ge den en chans. Den utspelar sig i England på 1950talet vilket är en kombination jag gillar. 
 
Idag när jag var inne och kolla på Adlibris hittade jag boken. Jag hade ingen aning om att serien är baserad på en bok. Så nu funderar jag på att kanske läsa boken innan jag ser serien. För om jag nu inte är så förtjust i att se filmatiseringen så kan boken vara en bra lösning att kunna ta del av den intressant historian.
 
För er som inte vet handlar Barnmorskan i East End om Jennifer Worth som är en nyexaminerad barnmorska som börjar jobba i Londons fattigaste delar. Boken är baserad på verklighet. 
 
Vad tycker ni, är boken bättre än serien? 
 
Boken 
 
VS
Serien
 

Lugnet efter stormen

 
Falskt alarm, lilla Alfons hälsotillstånd är återigen bra. Så kalaset slutade 400 kr fattigare för ett "jag tror det
är bra, men vänta i 2 veckor"
 svar och tyvärr tappade jag även en dag med skrivande.
 
Jag börjar känna lite stress med boken, jag vill så gärna bli färdig med den så att min sambo ska kunna läsa och ge synpunkter. Jag är en sådan irriterande person som gillar att stirra på andra när de läser mitt material. Jag älskar att se deras reaktioner och ifall de reagerar så som jag hade tänkt mig. Att min sambo läser och ger feedback är en av mina främsta drivkrafter, det är då jag äntligen får dela min hemliga värld med någon annan och äntligen kunna diskuterar olika aspekter. Min sambo vill gärna inte höra händelser innan han läser boken då han tycker det förstör läsandet. Så jag har ingen att bolla direkta idéer med, vilket är synd men även posititvt då det är jag som får sista ordet.
 
Då de lediga dagarna börjar sina har det ökat min stress och nästa vecka startar jag min månad av jobb. Jag kommer definitivt inte bli färdig innan dess men målet är att vara klar till sommarens slut och det hoppas jag att jag kommer att lyckas med. 
 
 

Oväntad morgon

Lilla Alfons är antagligen sjuk så jag måste ta honom till veterinären idag, det verkar inte vara akut men det stressar ändå upp mig. Har försökt skriva nu på morgonen men är väldigt disträ. Få se hur det går idag...
 

Inspirationskälla: Film

Jag och min sambo har ett stort intresse för film och tv-serier. Under hösten och våren följer vi mer än ett tiotal serier, ser minst 2-3 filmer i veckan och går på bio 2-3 gånger i månaden. För mig är en film som en bok fast på fastfoward, även ifall jag föredrar att läsa böcker så går det betydligt snabbare att se en film. Det är som en liten men stark dos av kreativitet. 
 
Film är som konst för mig och spelar därför en stor roll för mitt skapande. Genom att läsa böcker träna jag på mitt skrivande, det språkliga, medan genom film får jag träna upp min fantasi samt hur man skapar bra dialoger. 
 
Utan alla dessa underbara filmer vet jag inte om jag hade kunnat producera det jag gör idag, inte för att mina böcker är en kopia av någon film jag har sett utan för att jag lär mig hur man bygger upp en bra historia. 
 
Jag riktigt ogillar filmer som är för "linjära", där filmen börjar i ett neutralt stadie, i mitten är det riktigt kasst och sen slutar det med ett lyckligt slut, Två filmer som jag älskar och har funnit en del inspiration ifrån är Blue Valentine och Lars and the real girl. Med dessa två får man följa med på en personlig resa och varje gång man ser filmerna upptäcker man något nytt. Det är något som jag strävar efter i mina böcker, att man ska vilja se hur det går för huvudpersonerna och att det finns en komplexitet i historian. Att man inte ska kunna gissa slutet genom att läsa baksidan på boken. 
 
Så sammanfattning: Jag ser allt för mycket på film och serier och jag rekommenderar Blue Valentine och Lars and the real girl (MÅSTE SES-varning :).
 
 
 
Från Blue Valentine
 
 
 
 
 

Bared to You

Fifty shades of Grey har verkligen öppnat upp till en värld som har dragit många läsare. Boken är riktigt stor i både USA och Storbritannien och har nu även kommit till Sverige. Denna framgång verkar andra författare som skriver i denna genre tagit nytta av.
 
Nu har Bared to You, skriven av Sylvia Day släppts och den har klättrat sig upp på Times Bestsellers list i en brinnande hastighet. Det är samma typ av bok som Fifty Shades men vissa säger att Bared to You skulle vara bättre skriven medan relationen i boken är mindre tilltalande. 
 
Jag är lite tveksam till Bared to you, det känns som en upprepning på en redan bra bok. Nu är Fifty shades gjord och det är nu dags att komma på något annat än att köra på en redan asfalterad väg. Ge mig något nytt... men ändå kan jag inte hjälpa att jag är lite nyfiken på boken. Jag funderar kanske på att beställa hem den trots att jag irriterar mig på att den i princip är en kopia. 
 
Får se hur jag gör, men för er som gillar Fifty shades of Grey så tipsar jag om Bared to You 
 

(Till och med bokomslagen är lika varandra)
 

En söndag

Det öser ner och jag sitter i min ensamhet och skriver... en perfekt söndag helt enkelt :) 
 
 
 
 
 
 

Anna Karenina

Det var ett tag sedan jag läste på IMDB att Keira Knightley skulle spela huvudrollen i Anna Karenina. En gammal romantisk klassiker tillsammans med Keira Knightley, det kan ju inte bli mer än perfekt... Keira som är en av mina absoluta favorit skådespelerska, hon gör så himla många bra historiska filmer, vilket jag älskar. 
 
Nu har de släppt trailern till Anna Karenina som har premiär i Sverige den 15 februari 2013 (en evighet tills dess!). Som vanligt har jag inte läst boken, men jag skulle gärna vilja detta. Det är synd att man inte kan läsa en boka lika snabbt som man ser på en film. Jag har tyvärr inte originalet hemma utan enbart den omgjorda, Android Karenina... som jag inte heller har läst. 
 
Men nu har jag ett år på mig att läsa boken innan filmen kommer ut, det borde jag väl hinna. 
 
Boken
 
 
VS
 
 
Filmen
(Tryck på bilden för att komma till trailern)

Min trappa

Min skrivprocess känns nästan som en trappa. När jag började skriva min första bok stod jag framför en oändlig trappa, jag såg slutet, målet i form av ett kontrakt. Det enda hinder att nå toppen var alla trappstegen. När jag precis tog det första steget ville jag bara springa upp för de andra men såklart misslyckades jag i min otålighet och trillade ner igen. Det var min första refuseringsomgång
 
Jag har nu lärt mig att jag måste ta ett steg i taget och även om det går långsamt fram måste jag låta varje process ha sin tid. 
 
När jag nu är inne på min tredje bok tycker jag att det språkliga har blivit bättre samt att komplexiteten i handlingen har växt men frågan finns där ständigt, är det tillräckligt? Nu känner jag den där ivrigheten växa, att det bara måste vara slutet på trappan jag ser så nära. Det är svårt och veta om den boken jag skriver på nu kan vara den som kommer ta hem "storvinsten", och därför kan jag egentligen bara kämpa och hoppas att det skulle vara så. Fast samtidigt är det viktigt att jag accepterar att jag kanske bara ha kommit halvvägs på min trappa och därmed har en bit kvar. Det är en sanning som inte är direkt lättsmält men jag kommer definitivt inte ge upp om det skulle vara så. 
 
Tyckte den här bilden var passande, en trappa gjord av böcker ;)
Källa
 
 
 

American Psycho

Jag har helt missat filmen, American Psycho med Christian Bale från 2000. Men igår, så här midsommarn till äran, såg vi den här helt galna filmen. Christian Bale spelar Patrick Bateman som verkligen är en mentalt sjuk person. Narcissiskt är bara ett av alla hans inre problem som påverkar utsidan.
 
Den här filmen var sjukligt bra och den slutar med en tvist som gör att när man ligger i sängen och försöker sova fortfarande tänker på filmen. 
 
Filmen är baserad på boken skriven av Bret Easton Ellis och det märks att den är filmen är baserad på ett djupare underlägg. Det finns lager till filmen som man inte riktigt förstår och som jag tror man behöver ha boken till att fatta. Ellis måste ha haft roligt när han skrev Bateman, det är en sådan speciell karaktär och de är oftast dem som är mest underhållande att skriva om. Han har helt klart lyckas med den här karaktären som är komplex som en lök ;)
 
Jag hade velat läsa boken men tror inte att jag kommer att gilla den, har på känn att språket kommer vara lite torftigt och att handlingen kommer vara långsam. Ifall ni har läst den får ni gärna berätta vad ni tycker och rätta mig gärna om mina misstankar är fel. 
 
Så nu till frågan, är filmen bättre än boken? 
 
Boken
 
VS
 
 

Filmen
 
(tryck på bilden för att komma till trailern)
 
 
 

Bokbloggsjerka del 85

I veckans bokkloggsjerka ska jag svara på om det finns några berättartekniska detaljer som författarna använder sig av som jag kan störa mig på. 
 

Något som jag verkligen kan irritera mig på är när detaljbeskrivningar tar över handlingen. Handlingen går då för långsamt fram vilket leder till att jag tröttnar på boken. Men samtidigt gillar jag att läsa beskrivningar men det är en fin linje, inte för mycket och inte för lite. 
 
Jag har två böcker som exempel där jag har varit tvungen att kämpa mig igenom sidorna för att de är så fulla av beskrivningar. Den ena är Geralds lek skriven av Stephen King. Jag tror det tog 200 sidor innan det hände något och jag fick nästa panik, för jag tvingade mig själv att läsa den i hopp om att det skulle hända något nästa kapitel. Istället fick jag bara massa beskrivningar tomma på handlingar.
 
En annan bok som det finns många beskrivningar i är Försoning av Ian McEwan, jag kan erkänna att jag har försökt läsa den tre gånger men har fortfarande inte läst klart den. Han skriver helt underbara beskrivningar så som: 
 
"När vinden för ett ögonblick tilltog och sedan mojnande, flyttade sig ljudet bort från henne, färdades ut över den förmörkade parken likt en levande väsen"
 
Det är superfint men en bok fylld av det här blir för mycket, enligt min smak. Genom att man hela tiden använder beskrivningar får det handlingen att pausa. Beskrivningen ska ha ett värde i handlingen och känslan i boken och ifall det inte bidrar till mer än ordbajs tycker jag det är bättre att vara utan den beskrivningen och lämna lite åt ens egen fantasi. Men som sagt den balansen kan vara svår att hitta. 

Midsommar 2012

Det är svårt att undvika att det är midsommar idag, dock har vädret inte fått den informationen för i Lund är det grått och trist! 
 
Trots att det är midsommar idag tar jag inte ledigt från skrivandet utan planerar att jobba till 12.00. Är fortfarande kvar på det jobbiga konfliktkapitel men nu vet jag i alla fall vad jag ska skriva... jag ska bara skriva det :) 
 
Ikväll väntas midsommarmat i massor, som antagligen kommer avslutas i en djup matkoma, det är härligt med traditioner ;) Jag önskar er en glad midsommar! 
 
Så här brukar min tallrik se ut, 50% jordgubbar + 50% grädde ;)

A Night Like This

 
Jag brukar titta in på The New York Times bestsellers list och den här
 gången hittade jag en ny bok som jag nog

skulle vilja läsa. Den heter A night like this skriven av Julia Quinn. Det verkar var en "feel good" bok, romantisk, historisk med en tvist, precis en sådan bok jag gillar. Jag klarar inte av att läsa för många klyschiga romantiska böcker på rad men någon gång ibland är det bara helt underbart att försvinna in i självklar romantik. 
 
Det är dessutom en bonus att bokomslaget är vackert, det får mig att vilja köpa den ännu mer. 
 
Så om ni gillar romantiska böcker utspelade på 1800-talet är antagligen A night like this en bok för er :) 
 
 

Pocket vs inbundet

Min bokhylla avslöjar att jag tycker bättre om pocket. Jag har svårt för inbundna böcker då det är betydligt svårare att läsa dem liggande, i och med att de är tyngre... japp, dagens i-landsproblem! En pocket är mer behändig, den får plats i alla mina handväskor och därför kan den lätt tas med (undantaget: Games of thrones böckerna då de är allt för tjocka, får inte plats i någon av mina handväskor, jag har provat ;). 
 
Jag kan tycka att de inbundna böckerna är finare och jag har ju ett svagt hjärta för vackra böcker. Men trots det vinner det behändiga. 
 
Så i kampen mellan pocket och inbundet är det pocket som är segrare! 
 
(Bara en tanke så här på morgonkvisten, nu dags för att skriva!)
 

Etsy- Boktema

Veckans bokting på Etsy
 
Manchettknapparna med bokförlaget Penguins logo hittar ni här
En serietidnings inspirerade fluga, här
Ipadfodralet som ser ut som en bok, här
Klämmor med böcker på kan ni klicka hem här
En tavla med Penguinböcker hittar ni här. (Upptäckte att det inte var en tavla utan att det är böckerna de säljer, hoppsan!) 

Dagens bokproblem: Inlevelse

Jag befinner mig ännu en gång framför ett problem rörande skrivandet av min bok; hur gör man när karaktären ska gå igenom något jobbigt som man själv inte har varit med om? 
Det är här fantasin kommer in i bilden men i och med jag vill ha en så trogen bild av verkligheten kan jag inte bara fantiserar ihop något. Då får jag ta det till nästa nivå, research. 
 
MEN mitt i all fantasi och research får jag inte glömma bort karaktären, för alla människor är unika och reagerar olika på en liknande situation.... å där blir det svårt igen. Jag måste helt enkelt leva mig in i min karaktär (vilket jag alltid gör), få inspiration av hur andra har reagerat och till sist ta hjälp av fantasin för att skapa eget. Det låter kanske lätt men det är ganska svårt... och roligt. 
 
Jag har fått lära mig att man ska skriva om det man vet... men jag gillar utmaningen med att lära mig något nytt och applicera det genom en karaktär. På något sätt blir det att man lever sig in i en helt annan värld precis som när man läser böcker men skillnaden är att det är en själv som skriver den här världen. 
 
Så kul men svårt... det får kanske bli mitt nya motto ;)

Besviken på Sookie!

Just nu läser jag Dead in the family, vilket är den elfte boken i Sookie Stackhouse serien. Boken är inte särskilt lång men jag har problem att läsa färdigt den. Jag vet inte varför, jag brukar gilla böckerna men intresset verkar ha avtagit. 

Jag har fått en sådan dålig avsmak efter att ha sett True Blood, som är tv-serien baserad på böckerna. Serien rör till det, sätter fel ansikte på karaktärerna och konstiga personligheter. Detta har lett till att jag blir irriterad när jag läser böckerna då jag ständigt måste bråka med bilden som jag fått från serien. 

Jag kan dessutom tycka att 11 böcker är väldigt mycket om en person. För att man ska fortsätta läsa byggs det på ytterligare en ny händelse, en ny karaktär som kan göra något nytt häpnadsväckande. Det är nästan som Glamour som visas på 7:an, det finns inget slut. Bara fler garnnystan som ska lösas upp. 

Det är verkligen synd att det har blivit så med Sookie, Charlaine Harris skulle ha slutat när böckerna låg på topp. Envis som jag är tvingar jag mig själv att läsa vidare fastän jag inte tycker att boken är bra... vilket betyder att det går långsamt, väldigt långsamt. 


Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Det är dags för ännu en bok att bli film och den här gången är det Abraham Lincoln: Vampire Hunter, skriven av Seth Grahame- Smith. Jag älskar idéen att Lincoln, Amerikas kändaste historiska person, skulle vara en vampyrjägare. I boken får man följa med genom Lincolns dagböcker skrivna under den tiden då han var en vampyrjägare. 

Jag är svag för vampyrfilmer/ böcker och kommer definitivt vilja se filmen som har premiär 13juli i Sverige MEN jag har ingen lust att läsa boken. För mig känns den här boken så självklar som film och därför finner jag inget behov av att läsa den. 

Men den ständiga frågan är alltid, vilken är bäst; boken eller filmen?
 
BokenVS


Filmen

Tryck på bilden för att komma till trailern

Inspiration för dagen

Det är dags att skriva ett oerhört betydande kapitel för boken, alla kapitel är viktiga men det här ska omfatta toppen av en förändring. Så jag tog fram några bilder som ska inspirerar mig till skrivandet av det här kapitlet. 
 

Bildkälla

Sammanfattande ord: Olikheter, Två och Yttre omständigheter
 

Fyra viktiga böcker

Jag tänkte nu lista fyra böcker som har haft och delvis fortfarande har en stor påverkan på hur jag skriver idag. 

Pride & Prejudice: Jag är en oerhört romantisk person och när jag för första gången läste den här boken fastnade jag direkt. Jag älskade stämningen och den kärleken som boken fångar. Det är något som jag själv vill kunna uppnå i mina böcker, där kärleksbiten oftast får spela en central roll. 

Sylvia Plaths dagböcker: Jag vet inte hur många gånger jag har läst den här boken och även ifall det "bara" är en samling av hennes dagböcker är den fängslande att läsa. Den är verklig och träffade mig därför rakt i hjärtat. Hon skriver som min sambo skulle vilja klassificera som flummigt. Jag känner igen mig i det, jag gillar att skriva utanför ramarna, poetiskt, vilket lätt har en tendens att bli ogripbart och lite flummigt. 

Twilight: Det var faktiskt Twilight som fick mig att skriva min första "riktiga" bok. Den var så inspirerande och väckte något inre behov av att själv skriva något så pass bra och betydande. Stephanie Meyer öppnade dörren som jag tidigare inte var medveten om, du behöver inte vara en äldre man/kvinna med ett komplicerat ordförråd för att kunna skriva en bra bok. Stephanie Meyer använder sig inte av "svåra ord", djupa betraktelser eller flera sidor av beskrivningar. Det räckte med en bra story för att lyckas och det var väldigt tilltalande för mig. Så jag tog mod för att ge mig in i världen av författande och skrev min första bok. 

Att skriva av Stephen King: Det var inte längesen som jag läste den här boken men jag läste den under en period där mitt skrivande låg i botten. Jag hade ingen ork eller motivation att skriva, jag hade helt enkelt fastnat. Genom att läsa den här boken väckte den mitt intresse igen. Den här lågan som jag drar energi från till mitt skrivande krävs ständigt ett hårt arbete att hålla i liv. Tack vare Stephen King står den här lågan i full blom igen. Han lärde mig så mycket, framförallt att jag inte ska ge upp utan ständigt kämpa för att bli bättre. 


De här böckerna har haft en stor påverkan på den jag är idag och det sättet jag skriver. Målet är väl att andra, någon gång i framtiden ska kunna använda mina böcker för denna typ av inspiration (önsketänkande så här en måndags eftermiddag ;)

Skrivschema

Klockan är tio och jag sitter redan framför datorn och skriver. För att jag ska kunna få rutin på mitt skrivande har
jag gjort ett schema som har fungerat bra hitintills. 

Från klockan 9.00 till 12.00 SKA jag skriva och det gäller varje dag även ifall jag har andra saker planerat. För jag försöker alltid vara fri dessa tre timmarna. Ifall det finns utrymme för mer så fortsätter jag såklart att skriva efter klockan 12.00. 

Senare än 17.00 klarar jag inte av att skriva mer, då blir jag allt för slö i huvudet och har oftast för ont i min handleder för att kunna fortsätta. 

Jag är lyckligt lottad att jag har hela juni och augusti ledigt, för utan ledigheten blir det väldigt svårt att få rutin på skrivandet och då händer det lätt att det kommer andra saker emellan. I boken Att skriva av Stephen King poängterar han hur viktigt det är att man "låser in" sig i ett rum och skriver under en full arbetsdag. Detta för att man ska tvinga sig själv att skriva varje dag och för att man inte ska tappa rytmen/ känslan i boken. Jag planerar att skriva färdigt första utkastet på boken i sommar och senare i höst blir det rättning. För mig är rättningsperioden mer flexibel än själva skrivandet som är en helig tid för mig. 

Så idag är det skrivning som gäller fram till 13.00, yeah (Inte ett ironiskt yeah, jag älskar ju att skriva ;)


Det går sakta framåt

Jag brukar sticka väldigt snabbt men mitt senaste projekt har tagit väldigt lång tid att "sticka" igenom. Det är en del kvar men har i alla fall kommit en bit på vägen. Så nu när det är kväll pausar jag med skrivandet och så får det bli stickning framför tv:n istället. 

    Mitt projekt vs originalet

Vädrets påverkan

Idag när jag vaknade upp var molnen fyllda med regn. Min första tanke var, så underbart! Jag älskar att skriva när det regnar, jag vet inte varför men när det är grått ute väcker det någon form av inspiration. Inte för att mina böcker är dystra och att jag känner igen mig i det grådaskiga vädret. Jag tycker bara att det är skönt med regn samt är det är en hög mysigfaktor. Det får mig att vilja ägna hela dagen till skrivandet medan när de är sol ute känner jag behovet av att göra annat också. För när det är fint väder vill jag kunna gå ut och njuta av solen. 

 

Så för att sammanfatta det; regn= mer motivation till att skriva. 

                                           sol = mindre motivation till att skriva.

 

Knepigt hur vädret kan ha en sådan effekt på mitt skrivande. Känner ni igen er? 
The Perks of Being a Wallflower

Nu är det dags för ännu en bok att bli film, The Perks of Being a Wallflower. Boken är skriven av Stephen Chbosky 1999. Den handlar om en ung kille som försöker genomlida sin tonårstid. 

Filmen har premiär i Sverige någon gång i september. Det är bland annat Emma Watson som är med i den. Det ska bli spännande att se henne i en annan roll än Hermione, jag tror det kan bli riktigt bra.

Har inte läst boken men den verkar intressant, jag gillar filmer och böcker om tonårstiden. Det är något alla har gått igenom och är därför något man kan känna igen sig i ;) 

Boken 


vs

Filmen

(Går inte att lägga upp youtubeklipp för tillfället så för att komma till trailern, tryck på bilden)

Kalas i massor

Två kalas idag... vilket betyder att det inte blir något skrivande på boken, vilket är synd! 

Hoppas ni får en trevlig lördag! 

Bokbloggsjerka del 84

Jag tänkte ännu en gång ge mig på att svara på bokbloggsjerkan där man denna veckan ska svara på följande fråga: Läser du helst svenska böcker (eller böcker i svensk översättning) eller läser du gärna böcker på andra språk. Vilka i så fall. 


Jag läser mestadels engelsk litteratur och jag har i princip bara engelska böcker i min bokhylla. Jag är inte så förtjust i svenska översättningar då man tappar en del av boken på vägen till svenskan och, som jag har diskuterat i tidigare inlägg, tycker jag att engelskan är mer nyanserad än svenskan, men det är bara min personliga smak såklart. En annan anledning till att jag föredrar engelska böcker är att det inte finns så många svenska originalböcker inom fantasygenren som jag gillar. Därför blir det helt enkelt mycket engelska. 

Jag hade gärna velat läsa franska böcker, det franska språket är ju så vackert. Jag får helt "enkelt" lära mig franska ;)
RSS 2.0