Lördagsmys!

Jag och J har bott i en riktig kärlekskorridor, det var cirka 4st par (inklusive jag och J) i som träffade undertiden de bodde i korridoren och som fortfarande (4år senare) är tillsammans. Ikväll ska vi på middag hos ett av dessa paren som vi har hållt kontakten med sedan jag och J flyttade från korridoren, det ska bli super trevligt :)
På bilden försöker jag visa min Donut jag har i håret men misslyckas lite halvt ;)

För er som gillar Star Trek

Titta vad man kan köpa på Beyond Retro
Den nya Star Trek filmen med bland annat Chris Pine är ju riktigt bra! Har sett den allt för många gånger men den är lika bra varje gång.

Lördagsmorgon

Hade en låång sovmorgon och nu blir det frukost framför ett Big Brother avsnitt. Jag ska spendera mestadels av dagen i soffan jag just nu befinner i men framåt kvällen måste jag dock slita mig upp för då blir det parmiddag :)

Ha en fin lördag!

Mina bokmärken

Har inte så många bokmärken vilket ofta leder till att jag få ta pappersbitar men nu har jag bestämt mig att jag allt ska köpa lite nya!

Skinande rent!

Vad ägnar jag min lediga förmiddag till? Jo, städa! Det behövs ibland, en gång i vecka för att vara exakt. Jag skulle haft samma rutin när det gäller mitt skrivande, åh varför består inte dygnet på 30timmar istället för ynka 24! Saknar pluggandet, då hade jag betydligt mer tid åt att kunna skriva, nu käkar jobbet upp vardagen!

Dagens skratt!

såå söt!
Jag vill oxå jobba med stenar ;)

Tacomys*

Idag är det minifredag, i och med att jag jobbar natt imorgon får jag inget fredagsmys med J så vi tjuvstartar med helgen redan idag. Godisskålen är framme och magen är fylld med taco, kan det bli bättre?

Stephen King!

Jag är på Stephen King humör! Jag håller på att läsa hans bok som handlar om att skriva och blir så pass inspirerad att det kliar i mina fingrar. Nu behöver jag dock bara tid för att svepas in i skrivandets värld vilket inte är så himla lätt att fixa.
Stephen King är en härlig författare, det är bara lite synd att han skriver mycket skräck, jag är lite "mörkrädd" vilket inte riktigt gå ihop med varken hans böcker eller filmer. Men ikväll har jag o J, fegisar som vi är, bestämt oss att se på Shawshank Redemption (som inte alls ska vara särskilt läskig) men även( kanske) It även kallad Det!

Torsdag-

På väg till jobb, en "vanlig" arbetsdag väntas! Hoppas ni får en trevlig dag!

Bjuder en bild från när jag o J var i Nice, 2010... Åh vad jag längtar till sommaren :))

Flyttpizza!

4 familjepizzor, mums mums!

Flyttdax!

Nu ska vi hjälpa min kära mormor att dra loss sina rötter och planterar henne i en alldeles ny flådig lägenhet!

Tips

Såg först avsnittet av Touch igår och det lämnade ett väldigt bra intryck! Det är samma creator som gjorde Heores vilket gör att det är en liknande känsla i denna serien. Det handlar kortfattat om en pojke som inte kan prata men som kan se in i framtiden. Ifall ni gillar Heores så är det här definitvt en serie för er :)

Kungligt vackert!

Jag kollar ständigt på den kungliga bloggen My Royals och jag måste säga att det danska kungahuset är en av mina kungliga favoriter. Det är så eleganta och statusingivande medan det svenska kungahuset inte känns alls lika speciella utan nästan lite tråkiga (ifall man inte räknar kungens alla skandaler ;)

Den danska prinsessan Mary är så vacker, älskar deras klänningar!

The Hunger Games

Vad ska jag säga, jag såg den igår på bio och hade inte stora förhoppningar men ändå lyckades jag bli lite lite besviken. Vissa scener var så långsamma medans känslor blommade allt för snabbt. Det kändes som om det var mycket man missade och som man inte förstod även ifall majoriteten av alla tjejer i biografen gjorde det (hade antagligen läst boken). Så jag har en plan! Jag ska läsa boken och förstå mera ;)

Min anteckningsbok

Innan jag skriver en bok strukturerar jag först upp den och det är då min fina anteckningsbok kommer väl till hands! Jag skriver upp vad som ska hända i varje kapitel, inte allt till detalj men stora händelser. Detta gör för att det ska hjälpa mig hålla koll på allt, för när man skriver en bok är varenda detalj så himla viktigt. Det är även bra att ha så att man vet att man går "framåt" i boken så att man inte står kvar på samma punkt men även tvärtom att man inte ska rusa igenom boken.

Den här anteckningsboken använder jag enbart till att strukturerar upp böcker och den fick jag av en barndomsvän 2008.

Den är handgjord och inte en endaste sida i boken ser den andra lik

Bio!

På landet!

På väga hem från jobb och jag kan inte hjälpa att jag alltid blir lika förbluffad över Skånes skönhet. Skåne i mitt hjärta!

Besviken på sommartiden!

Jag steg upp kl 5.30 idag o jag har fortfarande inte vant mig än vid sommartiden så för mig var det som att stiga upp kl 4.30! Ogillar sommartid o tidiga morgnar!
Idag blir det att följa med en skolkurator och ikväll blir det Hungers Games!

Hokus Pokus!

Vi har en trollkarl i familjen, min söta systerdotter! Hon är riktigt duktig, kanske den nya Joe Labero ;)

Våffeldagen

Jakob gjorde våfflor till frukost, mums! Det är ju inte våffeldagen varje dag så när dagen väl är här måste man fira;)

Dagens detalj

Mitt halsband köpt på New Yorker

We bought a zoo!

Jag längtade tills jag skulle få se filmen "We bought a zoo" och nu när jag äntligen fick se den är jag lite besviken. Den hade potential till att vara amazing men blev bara okej! Matt Damon höjde filmen medan Scarlett och det halvkassa filmmanuset sänkte det, klyschiga repliker är under all kritik! Men filmen hade en mysig stämning och i slutändan fick den faktiskt mig att le!
Funderar på att läsa boken som filmen är baserad på, den kanske är bättre :)

Att hantera refusering

När man har en dröm är allt svart och vitt, antingen uppfyller man denna dröm eller inte och tyvärr finns det inget mellanting. Jag har skickat in samma manus i två omgångar, den första gången till två bokförlag. Jag kom ihåg min första standard refuseringen, jag fick den på mail bara någon vecka efter jag hade skickat in manuset och den löd som följande:

 


Tack för manuset! Tyvärr måste jag meddela dig att vi inte kunnat anta det till publicering. På grund av den stora mängd manus som skickas in till oss har vi ingen möjlighet att ge personlig kritik till var och en eller att närmare motivera varför vi tackar nej till utgivning.

 

Lycka till med ditt framtida skrivande!

 

 

Standardrefuseringen är kort och koncist och penetrerar ens självförtroende som en välslipad kniv. Det skulle dröja ett halvår tills att jag fick nästa svar, jag minns hur jag, i forsande regn, cyklade för att hämta ut refuseringen på posten. Jag skrev inte på tre månader, vägrade öppna ett nytt Word dokument och slutade skriva dagbok, jag gjorde slut med skrivandet helt enkelt. Jag skämdes för att jag trodde att drömmen var nåbar. Efter dessa tre månader av skam började jag sakta skriva på uppföljaren av bok nummer ett. Jag behövde den tiden för att retirera och påminna mig själv om varför detta är min dröm.

När bok två var färdig började jag skriva om bok ett, jag brinner helt enkelt för Isolde böckerna och vill ha dem i en komplett nöjd form. Varje bok tar ungefär ett år att skriva och rätta så jag har arbetat med Isolde sen 2008, en kompanjon jag njuter av att ha sällskap med. Nästa steg var att skicka in en nyskriven Isolde bok 1 och denna gång till tre bokförlag. Alla tre sa nej, eller två sa nej och den tredje har jag ännu inte fått svar från trots att det har gått 9 månader men för att vara ärlig om det går mer än tre månader i väntan på svar så är det antagligen ett nej som dimper ner i brevlådan. Jag skrev inget på sju månader, det är en kamp och jag förlorade igen. Förlust är ingen lätt känsla att hantera och speciellt inte när man skriver. Förlust innebär ofta att man känner sig svag efteråt och att ens självförtroende skrapar botten. För att skriva måste du tro på det du skriver vilket är svårt när man inte ens kan tro på sig själv.

 

Det finns inget lätt svar på hur man hantera refuseringar, jag kan säga att man inte ska ge upp men det gör dem flesta. Det handlar inte om det utan fokus ska ligga på stadiet efteråt när stormen har lagt sig, det är då man ska ta nya tag och börja skriva igen. Sakta men säkert blir en mening till flera och sen minns man återigen varför man utsätter sig för denna förlust allt för ofta och det svaret är enkelt. För varför sitter man sena kvällar, varför prioriterar man bort andra viktiga saker och varför tror man så innerligt på det man skapar med ord, jo för att man älskar att skriva!

 

Läs även andra bloggares åsikter om refusering, bok, manus

Friday I'm in love

Källa

Behöver dubbletter!

Idag är en sådan dag då jag hade velat kopiera mig själv, snart ska jag iväg på en fika med en kompis men hade istället behövt skriva färdigt fokusuppgiften som ska in nästa vecka. Jag ska sen iväg och handla med J men hade även behövt städa lägenheten. Därefter väntas kvällspasset på jobb men hade hellre velat sitta hemma och skriva på boken natten lång. Fyra Veronicor hade inte suttit fel just nu!

Ha en bra dag!

I brevlådan

Titta vad jag hittade i min brevlåda! En ny bok, ska läsas så snart som möjligt!

...

Trånar efter Ullared

Åhh vad jag vill till Ullared, det var ett tag sen sist och nu börjar literspåsarna och tvättmedlet ta slut! Jag följer slaviskt Ullareds blogg, alltid lika besviken varje gång det kommer upp en ny pryl på bloggen som jag vill ha, då jag är väl medveten om att "den finns i butik idag men kanske inte imorn" ;)
Källa

Blue Blue Valentine

Har ni inte sett Blue Valentine kan jag inte mer än rekommendera att ni gör det! Jag har inte sett en sådan bra film sedan The notebook som även Ryan Gosling var med i. Den skildrar en modern kärlekshistoria som är långt ifrån perfekt men som är verklig i allas ögon, något alla kan känna igen sig i, det är inte en sådan film som slutar med "...o sedan lever de lyckliga i alla sina dagar" utan snarare "... vi älskar varandra men alla förhållanden har upp o ner".
Betygsmässigt så får den 10 av 10, högsta betyg, jag kan alltså inte släppa den här filmen, sååå vacker, Ryan Gosling o Michelle Williams som improviserar sig genom delar av filmen och de till och med bodde i en månad tillsammans i ett hus innan filmen för att skapa spänning emellan dem. Regissören fick dessutom ingen finansiell hjälp utan han fick ta pengarna ur sin egen ficka och det tog honom sju år innan han kunde spela in den. All denna passion för filmen syns igenom hela rullen.

The notebook var romantisk o helt underbar men Blue Valentine är verklig vilket gör den tio gånger mer romantisk.... jag kan inte mer än lova er tårar, glädje när ni ser den här filmen som jag allt hoppas ni gör!

"In my experience, the prettier a girl is, the more nuts she is... which makes you insane. You're probably nutty coo coo crazy."

En bok istället för en blomma

Jakob känner mig väl, han vet om att en bok går bättre hem än en bukett med blommor som vissnar efter ett par dar. En bok varar för alltid, jag älskar böcker och samlar dem likt en björn som samlar mat innan han går i ide!
När jag kom hem idag låg ett paket och väntade på mig, i den låg såklart en bok från J! Åhhh blir så himla glad, vardagskärlek är det bästa!
Det är den nya boken i Sookie Stackhouse serien, även kallad True Blood.
RSS 2.0