Gott Nytt År!

2013 har inte varit ett lätt år så jag ser verkligen fram emot en nystart i form av 2014! 2014 är året det kommer hända, i mars ska jag skicka in mitt manus och i sommar ska jag gifta mig, det kommer helt enkelt bli ett alldeles underbart år ;) 
 
Jag har tidigare skrivit nyårslöften men har nu bestämt mig för att hoppa över det och istället göra mål för året. Mål känns bättre än ett löfte, då det inte känns lika lätt att bryta ;)  Ett av dessa mål är att fortsätta kämpa med min bok samt skicka i iväg den till förlagen som planerat. Jag ska även försöka läsa mera istället för att slösa massa onödig tid på tv. Vi får ser hur bra det går men motivationen är i alla fall på topp! 
 
Hoppas nu att ni får en fin nyår och jag önskar er alla en god fortsättning! 
 
 

Söndagscitat: The Siren

 
 
 

Jakob tipsar: Empire


 
Det var längesen jag tipsade om något här på bloggen men något som står mig varmt om hjärtat är filmer och för alla ni andra filmintresserade kommer här ett hett tips. Jag prenumererar på tidningen Empire, det är en brittisk tidning som bara handlar om film. Det finns såklart recensioner men även mer djuplodande intervjuer och reportage som är mycket intressanta. Information om filmer som håller på att produceras och kommande storsäljare. Så för er som vill veta allt om filmindustrin, oscarsnacket och bakom kulisserna kul så är Empire definitivt något för dig.
 
 
Ni kan läsa mer om tidningen här
 
 

Across the Universe - Beth Revis

"I turn back to pieces of fake window. The stars are lies. I had them for a moment, but they weren't real."
 
Titel: Across The Universe
Författare: Beth Revis 
Utgiven: 2010 
Genre: Young Adult, Dystopi & Sci- fi 
Kan köpas här: Adlibris
Goodreads-betyg: 3,8 av 5
 
Handling: 
Amy fryses ner tillsammans med hennes föräldrar med målet att om 300 år vakna upp på en helt annan planet. Det blir dock inte riktigt som Amy hade tänkt sig utan 50 år tidigare väcks hon och upptäcker att hon befinner sig på rymdskeppet Goodspeed som är minst sagt annorlunda från det liv hon lämnade på jorden.  Hon upptäcker även att det finns människor på detta skepp som är ute efter att döda de andra infrusna och Amy måste göra allt hon kan för att skydda hennes fortfarande nerfrysta föräldrar...
 
Vad tycker jag? 
Jag läste första sidan och insåg direkt att detta skulle vara en bok som jag gillar. Man kastas direkt in i handlingen genom att Amy måste göra valet att antingen följa med hennes föräldrar eller att stanna kvar på jorden ensam. Det är en spännande och annorlunda dystopisk handling i och med den enbart utspelas på skeppet. Jag gillar den knepiga idéen som rymdskeppet Goodspeed grundar sig på och jag uppskattar även alla hemligheter som man saktar upptäcker när man tar sig igenom boken. Across the Universe är helt enkelt spännande från början till slut.
 
Amy och Elder är även det en kombination som höjer boken, det går inte för snabbt och det går inte för långsamt utan sådär alldeles perfekt lagom. Elder är en karaktär som matchar Amys väldigt bra och jag tycker minst lika mycket om hans partier som hennes. Jag måste även tillägga att denna ungdomsbok känns som om den riktar sig mot unga vuxna vilket jag uppskattade då det inte blev lika "puderrosa" som det ibland kan bli. 
 
Jag vill läsa vidare i denna serien för att se vad som kommer hända härnäst, för det kändes som om slutet var mer en början. Boken lämnade mig med så många frågor, vad kommer hända när det inte längre finns dessa gränser och när paniken börjar sprider sig och vad gör Amy och Elder då? Japp, det är frågor som bara bok nr två A Milion Suns kan svara på och den ska läsas så fort tiden finns :)
 
Om ni gillar ungdomsböcker i kombination med dystopi är detta en bok för er. 
Betyg: 4/5
  
 
 
 
 

Jag har varit snäll i år

Jag måste ha varit snäll i år för tomten kom med ett hel paket stoppad med böcker, ni kan tänka så glad jag blev när jag upptäckte att följande böcker blev mina: 
 
 
Ohh nu måste jag bara bestämma mig för vilken bok jag ska börja läsa ;) 
 
 

God Jul önskar 23minuter

 

Film: Captain Philips

"Listen up, we have been boarded by armed pirates. If they find you, remember, you know this ship, they don't. Stick together and we'll be alright. Good luck."
 

Titel: Captain Philips 
Regi: Paul Greengrass
Premiär: 18 okt 2013
Stjärnor: Tom Hanks & Barkhad Abdi 
Genre: Adventure, biography & drama
Imdb-betyg: 8,1 av 10. 
 
Handling: Captain Philips är baserad på en verklig historia om kaptenen Richard Philips som får i uppdrag att frakta ett stort fraktskepp längs Afrikas kust. På vägen blir skeppet kapat av somaliska pirater och man får följa Philips kamp att rädda sin besättning, sig själv samt piraterna. 
 
Vad tycker jag? 
Jag satt på nålar nästan igenom hela filmen för att den var så himla spännande och intensiv. Det som även höjer filmen är att den är baserad på verklighet vilket gör den (såklart) betydligt mer verklighetstrogen och mindre amerikansk. Tyvärr har många amerikanska filmer en tendens att göra allt till svart och vitt, det finns en good guy och en bad guy men verkligheten är inte så utan består mer av en gråskala. I Captain Philips har man lyckats fånga denna gråhet och jag som tittare sympatiseras därför med både the good guy and the bad guy. 
 
Tom Hanks, vilken grym skådespelare han är, det är galet så bra han är och jag gillar nästan alla hans filmer.  Han gör en super insats i Captain Philips och utom honom tror jag inte att filmen hade varit så pass bra som den är.  En annan skådis som gör ett super jobb är Barkhad Abdi som spelar ledaren i piratgänget, Barkhad har inte tidigare gjort någon film men herregud, det märks inte alls. Jag tippar på att Barkhad får en Oscar för denna roll!
 
Captain Philips är bra och jag kan inte komma på något som jag inte gillar så om ni uppskattar filmer så som Argo är detta en film för er: 
Betyg: 5/5
 
 
 
 

Söndagscitat - Across the universe

 
 
 
 

Fem frågor om: Across the Universe

 
Hur många kapitel har du läst i boken? 
31 st

Vad var den första meningen i boken? 
Daddy said, "Let mom go first".  

Vad var den sista meningen du läste i boken? 
"And in her smile I see something more beautiful than stars."

Hur tycker du att boken verkar?
Jag gillar den här boken! Jag fastnade direkt och har svårt att släppa taget om den och ifall det inte hade varit för att tiden är begränsad hade jag läst ut den i ett svep. Berättar mer i kommande recension....

Vilken händelse är din favorit hittills?
Det finns inte en direkt händelse som sticker ut utan det är mer helheten som Beth Revis har skapat-  känslan i boken och karaktärernas personlighet men om jag måste välja en händelse som har satt sig på minnet så är det när Amy joggar i rymdskeppet. Den scenen lyckades fånga instängdheten och man fick även en inblick i invånarnas levnadssituation. 
 
Jag är oerhört positiv inställd till den här boken och jag hoppas att den slutar lika bra som den börjar ;) 
 
 

The Winds of Winter

Japp ännu ett Game of Thrones inlägg men jag bara måste tipsa er om att George R.R. Martin har släppt ett utdrag från hans kommande bok The Winds of Winter (vilket jag helt hade missat). I denna bit av text får man följa Arianne Martell som är den äldsta dottern till prins Dorne. Ni kan läsa det här
 
De har även släppt en bild på hur bokomslaget kommer att se ut till The Winds of Winter, det är mycket som händer nu men vi får nog vänta ett bra tag tills boken släpps. Åhh.. längtar, jag vill ju veta vad som händer härnäst :) 
 
Väldigt snyggt omslag och passar perfekt med de andra böckerna. 
 
 

Julklappstips: Game of Thrones-pussel

Imorgon är det en vecka kvar till julafton, det är galet hur snabbt tiden rusar iväg. Jag har handlat nästan alla klappar men har några kvar. Häromdagen tipsade min bror om ett pussel som tyvärr inte står på min önskelista men som jag mer än gärna skulle vilja ha; Ett Game of Thrones pussel. Jag som älskar både pussel och böckerna/ serien tycker att den här är kombinationen är perfekt. Pusslet kostar 496:- och går att köpa på Cool Stuff som bland annat finns i Malmö. Ni kan läsa mer om pusslet här.
 
 
 
Gå in på följande på länk så kan ni även få se en film om pusslet. 
 
 
 

Hobbit: Smaugs ödemark

"Where does your journey end? You seek that which would bestow upon you the right to rule. A quest to reclaim a homeland, and slay a dragon!"
 
 
Titel: Hobbit: Smaugs ödemark
Orginaltitel: Hobbit: The Desolation of Smaug
Regi: Peter Jackson
Premiär: December 2013
Stjärnor: Ian McKellen, Martin Freeman & Richard Armitage (m.fl). 
Serie: #2 Hobbit 
Imdb-betyg: 8,6 av 10.
 
Handling: 
Film nummer två fortsätter där film nummer ett slutar och man kastas direkt in i handlingen. Bilbo och dvärggänget jobbar fortfarande med uppdraget med att ta sig till dvärgarnas hem Erebor. Det är en väg som är minst sagt äventyrlig och sätter gruppen på sin spets. Bilbo har i den här filmen axlat en tuffare roll men det beror mycket på att den guldiga ringen i hans ficka bara blir tyngre och tyngre. 
 
Vad tycker jag? 
Man blir verkligen kastad in i handlingen och det känns som om det inte har gått ett år sedan den senaste filmen hade premiär. Det är betydligt mer spänning i denna film än den föregående där mycket av fokus låg på att berätta. I Smaugs ödemark är det mer upplevelser och handlingen utspelas för det mesta i nuet.  Vi såg filmen i 3D med high frame rate (HFR) och detta förstörde tyvärr filmupplevelsen. Med HFR kändes allt så plastigt och datagjort. Det plastiga var något jag även reagerade på när jag såg film nr1, att dvärgarnas vapen så fejka ut och kläderna kändes inte äkta. Jag vet inte vad det är med Hobbit-filmerna men det är något med rekvisitan som gör att jag upplever dessa filmer som betydligt mer fejka än vad jag gjorde när jag såg Sagan om Ringen. För precis som i Hobbit nr 1 saknar Hobbit nr 2 det grova, det skitiga och det verkliga. För er som också har reagerat på detta när ni såg i film nr 1 se då inte film nr 2 i HFR för det blir bara mer tydligt då. 
 
Handlingsmässigt gillade jag Smaugs ödemark och tempot i filmen var något som jag uppskattade vilket gjorde att det knappt kändes att den är ca 3h lång. Martin Freeman är perfekt som Bilbo och jag gillar hans insats i filmen, likaså Ian McKellen som Gandalf. Draken är också en favorit då gillar hur de har lyckats fånga en personlighet hos honom.
 
Min sambo älskar Hobbit-filmerna men jag måste erkänna att jag är otroligt besviken. Jag vet om att det är två skilda historier men ändå jämför jag Hobbit med Sagan om Ringen hela tiden. Jag älskar Sagan om Ringen, jag kan se den hur många gånger som helst och tycka den är minst lika bra den första gången som den 27:e gången men Hobbit är inte lika bra och är ganska "platt". Jag är inte så förtjust i dvärgarna vilket kan påverka mitt omdöme med tanke på att det är film om dem och det känns som handlingsmässigt är inte Hobbit gjord för att vara tre filmer, vilket också märks på slutet i Smaugs ödemark (Spoilers: jag tycker det är avskyvärt  att Peter Jackson väljer att sluta med en cliffhanger, inte ok!). Nej, jag är besviken.
 
Hobbit: Smaugs ödemark är bättre än ettan och den bjuder på en spännande handling dock når handlingen inte hela vägen på grund av bristande rekvisita  och för utspädd handlingsuppbyggnad. 
 
Betyg: 3,5/5
 
 

Lördagslista: Jul

Jag tänkte nu höja eran julkänslan genom att tipsa er som fyra böcker och filmer som definitivt kommer att spridda ytterligare julglädje i eran hem. 
 
Böcker: 
 
 
En julsaga skriven av Charles Dickens: En bokklassiker som fångar julen i ett nötskal. Det är säkert många av er som känner till den julhatande Scrooge som med hjälp av "spöken" får en inblick i sitt eget handlande. Det är en oerhört mysig berättelse. 
 
Christmas att Harrington's skriven av Melody Carlson: Lena Markham är urfattig och har varken vänner eller ett jobb. Inte nog på detta har Lena börjat tappa hoppet. Lena får tills sist ett jobb som tomtemor på ett stort och lyxigt köpcentrum, hon tror att detta är vändning på hennes liv, men kan hon hålla hennes hemlighet gömd? 
 
Just for Christmas skriven av Scarlett Bailey: Alex får reda på att hennes  stora kärlek ska gifta sig med någon annan. Alex bestämmer sig för att fly Edinburgh och bege sig ut till en liten by för att stänga in sig dock är inte byborna införstådda med detta utan tvingar med Alex i julaktiviteter. Men det som får Alex att ändra inställningen är när hon träffar sin snygga granne Ruan som absolut inte har några tankar på kärlek. 
 
A Killer's Christmas in Wales skriven av Elizabeth J.Duncan: I en liten snöig by i Wales dyker det upp en amerikansk främling, Harry Saunders. Harry är en charmör och fastnar för änkan Evelyn Lloyd som efter hennes makes bortgång har en stor förmögenhet. Harry lyckas få med en del av denna förmögenhet innan han lämnar byn men efter någon dag hittas Harry död! 
 
Filmer: 
 
Välkommen till familjen (The Family Stone) 2005: Sarah Jessica Parker spelar den uppnosiga karriärskvinnan Meredith som följer med hennes pojkvän, Everett, hem till hans familj under julen. Hans familj som står för Merediths motsats, det är mjuka och väldigt laidback. Det blir en kontrast som sätter parets relation i limbo. Det är en mysig julfilm som innehåller mycket kärlek. 
 
Polarexpressen (2004): Detta är en tecknad barnfilm men den är minst lika bra för det. Det handlar om en pojke som har börjat tappa sin tro för tomten. På julaftonsnatten kommer det ett tåg utanför hans fönster, ett tåg som ska ta honom till Nordpolen för att träffa tomten. Det är en supermysig film som väcker ens egen tro på jultomten ;) 
 
The Holiday (2006): Två kvinnor byter hem och land med varandra för att fly deras egna verkligheter. På plats i varandras hem hittar de varsin kille som de blir förälskade i. Detta är kärlek på hög nivå och om ni inte har sett den rekommendera jag The Holiday. 
 
Ett päron till farsa firar jul (1989): Detta är en sådan film som jag först såg när jag liten och när jag bodde hemma var det en tradition att se den varje jul. Anledning till denna tradition är för att det är en film som är så himla rolig och som återspeglar en traditionell jul som går helt fel. Se den! 
 
Det finns så himla många bra julfilmer (Love Actually, Tomten är far till alla barnen, Grinchen m.m, fl.) dock var det betydligt svårare att hitta bra böcker i temat jul. Det känns verkligen som om det finns en stor öppning i bokvärlden till att skriva en riktigt bra julbok som inte är fullt så cheesey, ett tips ;) 
 
Ha nu en riktigt trevlig lördag! 
 

Doctor Sleep

“The good thing about being old, is you don’t have to worry about dying young.”
 
 
Titel: Doctor Sleep
Författare: Stephen King
Utgiven: Sept 2013
Genre: Skräck & fantasi
Serie: #2 Shining 
Kan köpas här: Adlibris
Goodreads- betyg: 4.15 av 5
 
Handling: 
Danny Torrance är tillbaka, han är nu vuxen med djupa ärr efter det som hände på The Overlook Hotel. Vuxen Dan bråkar med sitt beroende av alkohol samtidigt som han måste lära sig att acceptera Shining- gåvan. Dan har det inte lätt men lyckas på ett sätt ta sig till en stabil grund men när han tror sig att han har livet under kontroll dyker en tolvårig tjej, Abra, upp och precis som Dan har hon samma Shining-gåvan. Tyvärr har den här 12-åringen livshotande problem och den enda som kan hjälpa henne är Dan. 
 
Vad  tycker jag? 
Kryss i taket, jag har äntligen läst klart boken, sicken tegelsten! Anledningen till att det tog så himla långt tid beror delvis på mitt begränsade läsutrymme men även för att handling var så där klassisk Stephen King- långsam. Jag tror många gillar Stephen King för att han introducera sina läsare till bokens karaktärer på ett djupgående sätt. Man får i Dr Sleep reda på hur Dan hade det, hur han har det nu och hur han har det sen, man får helt enkelt följa Dan i många år och får se hur hans karaktär växer. Detta är såklart intressant men det blir även mycket och jag upplever det ibland som onödiga sidospår. Det tar dessutom 150 sidor innan handlingen kommer igång och blir spännande, vilket också är klassiskt Stephen King. 
 
Även om Doctor Sleep har sina brister är den än så länge den bästa King-boken som jag har läst. När handlingen väl kommer igång är den intressant och delvis spännande (lite besviken på spänningen, ville ha mer läskiga partier). Jag blir förtjust i den obehagliga aspekten som the true knot bidrar med, läskiga gränslösa vuxna som åker runt i husbilar, varför var det inte mer om dem? Jag blir inte tillräckligt skrämd när jag läser den här boken, vilket jag förväntade mig. 
 
Doctor Sleep är snyggt skriven och som alltid fascineras jag av Kings språkanvändning och hur han beskriver saker och händelser, det är perfektion! Det är språket som höjer boken medan handlingen är lite meh och lämnar inget vidare intryck. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, den är bra samtidigt som det finns saker som inte är bra. Om ni gillar Stephen King tror jag att ni kommer gilla den här boken men on ni är som jag och tycker illa om långsamma pariter och böcker som står för "mycket snack o lite verkstad" är detta nog en bok som är medelmåttig. 
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 

Bakom kulisserna: Fifty Shades of Grey

De är i full gång och spelar in Fifty Shades of Grey- filmen.  Filmen har premiär den 13 feb 2015 och det ska bli spännande att se den när den väl är klar dock är jag lite skeptiskt till filmatiseringen, kommer det funka på film eller är handlingen bättre på bok? Hm, svårt att veta nu innan.... 
 
Här kommer lite bilder ifrån i inspelningen: 
Tycker ändå att skådespelarna passar deras karaktärer, gillar även Mr Greys snygga gråa kostym som han har på sig på första bilden ;) 

Filmrecension: The Sound of Music

 "Maria, these walls were not meant to shut out problems. You have to face them. You have to live the life you were born to live."
 
Titel: The Sound of Music 
Regi: Robert Wise
Premiär: 1965
Genre: Musikal & Drama
Stjärnor: Julie Andrews & Christopher Plummer
Imdb-betyg: 7,9 av 10
 
 
Handling: 
Maria försöker bli en nunna men passar inte riktigt in så hon får ett annat uppdrag från klostret och skickas till ett hem där hon ska vara en barnflicka för Captain Von Trapps 7 stycken barn. Von Trapp- barnen är vana vid disciplin och regler medan Maria står för glädje och sång. 
 
Vad tycker jag? 
Jag har tidigare sett bitar av Sound of Music men jag har aldrig sett hela filmen men igår satt jag bänkad i 3 timmar framför denna glädjesprudlande film och jag måste erkänna att filmen slukade mig hel. Visst att rullen är gjord 1965 men det är inget jag direkt tänker på för skådespelarna gör ett verklighetstroget intryck genom att uttrycka känslor som man kan förstå utan att de säger något. Kemin mellan Julie Andrews och Christopher Plummer var också en bonus och jag gillar båda deras karaktärer. Miljöerna där filmen har spelat in är dessutom helt otroligt vackra och om jag inte hade gillat handlingen är det varit värt att se filmen bara för att kunna få uppleva dessa vackra hus och naturscener. Men nu gillade jag även handlingen vilket gör att Sound of Music är en skitbra film! 
 
Jag har tidigare sett flertal musikaler och vissa gillar jag medan andra är mer nah. Senast såg jag Les Misérables och den var bra men det blev alldeles för mycket sjungande, de sa inte ett ord utan att sjunga det fram. Medan Sound of Music finns det även dialoger mellan karaktärerna och inte bara sång, vilket är något jag uppskattar. Och inte att glömma sångerna, sicka trallvänliga och bra sånger, jag och min sambo har sjungit på dem hela morgonen ;)* SPOILERS * Ifall jag måste hitta något med filmen som var lite halvdåligt så är det övergången från "giftemål" till slutet. På ett sätt tycker jag att filmen hade kunnat sluta efter bröllopet för det sista gav mig inte så mycket och det kändes som ett tillägg som filmen hade kunnat vara utan.
 
Men bortsett från slutet var Sound of Music en film som får mig att le och sjunga med. Ifall ni inte har sett filmen rekommendera jag den starkt:
 
Betyg: 4,5 av 5
 
 
 
 

Julklappstips

Jag vaknade upp till en vit vinterscen denna lördagsmorgon, såå underbart det här med snö och såå magiskt på ett sätt. Det känns i hela kroppen att det strax är jul vilket är helt fantastiskt. Såklart innebär även decembermånad massa stress, det är julbak, juldekorering och julklappshandling som man måste tryckas in i sin redan upptagna vardag. För att hjälpa er lite på traven i julklappsfasen tänker jag nu bidrar med ett julklappstips för oss bokälskare :Hungerspelstrilogin i ett glansigt format: 
 
 
 
Jag har redan Hungerspelstrilogin i två olika upplagor, en på svenska och en på engelska men när jag såg dessa kände jag direkt att jag behöver ha även den här utgåvan i min hylla. Utgåvan är stilren och vacker, de har verkligen lyckats med att skapa ett unikt omslag till dessa böcker. Ni kan köpa den här utgåvan för 92 kr per bok och ni hittar Hunger Games här, Catching fire här och Mockingjay här.
 
 

Boktips: Juliga Starry Night

 
Titel: Starry Night
Författare: Debbie Macomber
Utgiven: November 2013
Genre: Romance
Sidor: 272
Kan köpas här: Adlibris
 
Det är december och julafton närmar sig med stormsteg och om ni inte känner någon julkänsla än kan jag tipsa er om en bok fylld med just detta. Starry Night handlar om Carrie Slayton som jobbar på en tidning och skriver krönikor. Hon älskar sitt jobb men känner att hon vill utvecklas till att blir en mer seriös journalist och med det i åtanken utmanar hennes redaktör henne med ett nytt uppdrag. Carrie måste överge sitt stadsliv för att åka till vildmarken i Alaska för att leta reda på författaren, Finn Dalton, som hon vill intervjua för hennes nya repotage. Även om Finn och Carrie är som natt och dag slår det gnistor mellan dem ;) 
 
Vad säger ni, snö, jul och kärlek? Det kan inte bli mer perfekt. Men Starry Night är inte direkt nytänkande men lättsmälta böcker behövs även det. Så tummen upp för Starry Night!
 
Vad tycker ni? Läsa eller inte läsa? 
 

Vardag

Jag har inte glömt min kära blogg men den här veckan är oerhört stressig, julbord och Stockholm + jobb och allt annat men jag ska försöka uppdatera så gott jag kan. Tills dess får ni nöja er med ett oerhört kort inlägg som bara förklara min tystnad ;) 
 
 
 

Måndagsnöje

Det var längesen jag uppdaterade med ett måndagsskratt-inlägg så det är hög tid nu. Enjoy:
 
Är det bara jag som tycker det låter intressant ;)
Japp, det är en del personer som dör i dem här böckerna. Verkligen galet när man ser det som så här. 
Haha dem är ganska lika varandra! 
 
Gillar kampen mellan Frodo o  Harry! 
 
Har tyvärr inga fler bilder men hoppas att jag kunde bjuda er på lite nöje denna måndag :) 
 

Filmrecension: Gravity

Matt Kowalski: What do you like the most about this place?
Dr. Ryan Stone: Silence
 
Titel: Gravity
Regi: Alfonso Cuarón
Premiär: 25 okt 2013
Stjärnor: Sandra Bullock & George Clooney
Genre: Drama & Sci-fi
Imdb-betyg: 8,5 av 10
 
 
Handling: 
Dr. Ryan Stone är en ingenjör som är ute på sitt första rymduppdrag tillsammans med veteranen Matt Kawolsky när en stor olycka inträffar. Plötsligt infinner sig Ryan och Matt ensamma i rymden utan ett rymdskepp och tyngdlösa måste de göra allt för att överleva. 
 
Vad tycker jag? 
Ifall ni ska gå och se Gravity, se den i 3D, för sicken 3D-upplevelse det var. I och med hela filmen utspelas i rymden blir effekten av 3D så myckte snyggare och emellanåt blev jag till och med åksjuk för att rymdupplevelsen var så pass verklig. Så det bästa med filmen var helt klart att den var så himla vacker gjord. 
 
Handlingen i sig var spännande och då filmen bara var 1h 30min lång var det en intensiv handlingsförlopp. Tyvärr var där några cheese-moments som var typiskt amerikanska, scener som man egentligen skulle kunna vara utan. Överdrivna scener som bara finns med för att få folk att gråta gillar jag inte, jag vill gråta för att det berör mig och inte för att det är så krystade att man bara måste gråta. Snurrig mening men hoppas ni förstår vad jag menar = För krystade scener + tårdrypande melodi = ingen höjdare. Sandra Bullock är för mig en skådis som är rolig men i Gravity lyckades hon fånga hennes allvarliga sida och hon gjorde faktiskt ett bra jobb. Jag blev positiv överraskad av hennes insats för den kändes äkta och genomarbetad.  
 
Ifall ni gillar rymden är detta en film för er, jag kan dock tänka mig att hela upplevelsen med Gravity inte är lika bra om man ser den hemma. Så för att kunna fånga Gravitys kvalité rekommendera jag er att gå och se den på bio. 
 
Betyg: 4/5
 
RSS 2.0