Filmrecension: Gravity

Matt Kowalski: What do you like the most about this place?
Dr. Ryan Stone: Silence
 
Titel: Gravity
Regi: Alfonso Cuarón
Premiär: 25 okt 2013
Stjärnor: Sandra Bullock & George Clooney
Genre: Drama & Sci-fi
Imdb-betyg: 8,5 av 10
 
 
Handling: 
Dr. Ryan Stone är en ingenjör som är ute på sitt första rymduppdrag tillsammans med veteranen Matt Kawolsky när en stor olycka inträffar. Plötsligt infinner sig Ryan och Matt ensamma i rymden utan ett rymdskepp och tyngdlösa måste de göra allt för att överleva. 
 
Vad tycker jag? 
Ifall ni ska gå och se Gravity, se den i 3D, för sicken 3D-upplevelse det var. I och med hela filmen utspelas i rymden blir effekten av 3D så myckte snyggare och emellanåt blev jag till och med åksjuk för att rymdupplevelsen var så pass verklig. Så det bästa med filmen var helt klart att den var så himla vacker gjord. 
 
Handlingen i sig var spännande och då filmen bara var 1h 30min lång var det en intensiv handlingsförlopp. Tyvärr var där några cheese-moments som var typiskt amerikanska, scener som man egentligen skulle kunna vara utan. Överdrivna scener som bara finns med för att få folk att gråta gillar jag inte, jag vill gråta för att det berör mig och inte för att det är så krystade att man bara måste gråta. Snurrig mening men hoppas ni förstår vad jag menar = För krystade scener + tårdrypande melodi = ingen höjdare. Sandra Bullock är för mig en skådis som är rolig men i Gravity lyckades hon fånga hennes allvarliga sida och hon gjorde faktiskt ett bra jobb. Jag blev positiv överraskad av hennes insats för den kändes äkta och genomarbetad.  
 
Ifall ni gillar rymden är detta en film för er, jag kan dock tänka mig att hela upplevelsen med Gravity inte är lika bra om man ser den hemma. Så för att kunna fånga Gravitys kvalité rekommendera jag er att gå och se den på bio. 
 
Betyg: 4/5
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Såna filmer tycker jag om och den står på film-listan.


2013-12-01 @ 20:21:15
URL: http://www.nakit.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0