Är det du våren?

Solen lyser o jag sitter på balkongen o läser Jane Eyre! Kan det vara så att våren äntligen är här?! Kan bara hoppas :)

Att Skriva Ansökningar

Jag älskar att skriva, det är svårt att sammanställa tre böcker utan att gilla hantverket MEN jag måste erkänna att när det kommer till att skriva jobbansökningar tappar jag intresset. Det bildas en klump i magen och jag måste tvinga mig själv till att formulera något. 
 
Jag borde verkligen dra till nytta av allt jag har lärt mig när det kommer till skrivandet men jag tror jag snarare glömmer bort allt så att brevet faller platt. Ett ansökningsbrev ska vara så koncist, med fakta om mig själv och vad jag har gjort. Det känns så uppradande och jag vet inte hur jag ska få flytt i det eller lite spänning. Det är svårt att få med en cliffhanger i brevet... "Jag har jobbat med.... det får ni reda på i intervjun"... haha, det skulle nog inte vara så lyckat. 
 
Så denna söndagsmorgon, dan efter jag har käkat så mycket påskgodis att jag fick ont i magen, ska jag nu sätta mig ner och skriva en j*kla tråkig jobbansökan!
 
 
 
 
 

Glad påsk!

Det blir lite tomt med inlägg den här veckan men det e ju trots allt påsk! Jag hoppas ni alla får en riktigt fin påsk!

Bokrea!

Idag fick det bli ett besök på Akademibokhandeln och där hittade jag mitt första fynd på Bokrean. Jag var och tittade på rean redan första dagen men tyckte att priserna var allt för dyra i jämföresle med det man kan hitta på nätet. Jag kände mig därför inte så sugen på att köpa något.... men idag hade de halva priset på rean! Därför följde det med en liten bok hem. 
 
Jag köpte boken; Fallen Ängel av Becca Fitzpatrick, jag har länge kollat på den men har inte varit tillräckligt sugen på att köpa den men när jag såg prislappen kunde jag inte släppa boken, 19 kronor blev kalaset! En underbar summa! 
 
Är det någon som har läst Fallen ängel? Och i så fall vad tycker ni om boken? 
 

A dance with Dragons

Jag försökte avvakta med den senaste boken i serien A song of Ice and Fire men jag kan inte vänta... jag måste läsa den och det är NU! Men boken är ju tjock som en bibel så det kommer nog ta ett bra tag innan jag tar mig igenom den. Det är verkligen det negativa med att läsa George R.R. Martins böcker, men jag antar att det är ett ont måste ;)
 
Så nu vet ni ifall det tar en evighet innan jag läser någon ny bok ;) 
 

Film: Death at a funeral

Filmen som vi såg igår var den brittiska versionen av, Death at a funeralDen släpptes 2007 och skådisarna som är med i den är inte så kända förutom Peter Dinklage (Tyrion från Game of Thrones) och Matthew Macfadyen(Som spelar Mr Darcy från Stolthet och Fördom 2005). 
 
Handling: 
Daniels pappa har gått bort och det är dags för begravning. Begravningar brukar vanligtvis vara väldigt lugna och sorliga men inte denna tillställning som går fel redan från början när fel kista levereras. Det är kaos direkt när gästerna anländer, så mycket går fel att det nästan är galet. Hela filmen utspelas under denna begravning. 
 
Vad tyckte jag? 
Som vi skrattade, det var nästan så att tårarna började rinna, inte för att det var sorligt utan för att det var så roligt. Det känns lite tabu att skratta åt en begravning men filmen gjorde det okej. Det finns en amerikansk version på den här filmen för er som gillar det. Själv älskar jag brittiska filmer, den charmiga dialekten och landskapet är en sådan bonus . Ifall man tittar på IMDB-betyget har dessutom den brittiska filmen fått högre betyg än den amerikanska. Jag kan definitivt rekommendera den här filmen ifall man vill skratta lite :) 
 
De som gillar den här filmen gillar också: 
Du gör mig galen (Silver Linnings playbook), En oväntad vänskap, Crazy Stupid Love, Midnatt i Paris och Superbad. 
 

Bokbloggsjerka 22 - 25mars

Det var längesen nu jag var med i Bokbloggsjerka och som jag har saknat den! Det känns bra att vara tillbaka :)
 
Till veckans bokbloggsjerka hos Annika ska vi svara på följande fråga:

Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?
 
Jag fick fundera länge på den här frågan, den är ganska svår för jag har en tendens att glömma de böcker som jag inte gillar. Fast en bok som jag har kämpat med i två månader och som jag inte kommer igenom är Jellicoe Road skriven av Melina Marchetta.
 
Jellicoe Road är en bok som jag har hört mycket bra om och det var det som lockade mig när jag skrev upp den på min önskelista i jul. Jag fick såklart boken, till och med två exemplar, och blev överlycklig. Jag började läsa och sen gick det utför. Boken var så himla långsam! Jag förstod inte riktigt vad den handlade om och jag fick kämpa mig framåt men till sist gav jag upp. Jag kände mig så besviken just för att jag hade hört så mycket positivt om den.
 
Detta behöver inte betyda att jag inte ska läsa klart den, envis som jag är kommer jag säkert kämpa mig igenom hela boken och vem vet, jag kanske blir positivt överraskad på sidan 150 eller 200 ;) 
 
 
 

Bokrecension: Anna klädd i blod

Titel:Anna klädd i blod
Orginaltitel: Anna dressed in blood
Författare: Kendare Blake
Riktar sig till: Unga vuxna
Uppföljningsbok: Girl of nightmares (inte översatt än). 
 
Handling: 
Cas kan verka normal, han går i skolan, han har en katt och en mamma som sätter honom på en piedestal men på kvällarna har Cas en annorlunda "hobby". Cas har ett mål och det är att jaga spöken och avsluta deras döda liv på jorden. Där boken börjar avslutar han precis ett uppdrag och är på väg till ett annat som handlar om ett spöke som heter Anna Korlov. Cas känner det i blodet innan han anländer till byn där Anna bor, han vet det, precis som molnen på himlen, att detta uppdrag kommer ta längre tid än vad det brukar. 
Boken handlar om det spännande mötet med Anna och hans försök att döda henne. 
 
Vad tycker jag? 
Jag började läsa boken precis innan jag skulle sova och det kan jag inte rekommendera, jag klarade bara av att läsa ett kapitel för att den var så läskigt spännande. Efter det fick det bli att jag läste Anna klädd i blod under dagtid ;) Kendare Blake skriver passande, det är kaxiga kommentarer och tankar som passar till karaktärens ålder och attityd. Tempot i boken är snabbt så man hinner inte bli uttråkad utan det går på en hög nivå genom varje sida. 
Det som är negativt med boken måste jag tyvärr markera med spoilers, men det berör ämnet snabbhet, att i vissa moment går det allt för snabbt vilket tappar lite av känslan.
 
 
SPOILERS: (Markera text för att läsa) 
Jag gillar verkligen att Cas och Anna blir kära i varandra men jag tycker resan dit går för fort. Jag hade velat ha fler scener där man fick läsa om hur de lärde känna varandra. Att Kendare skriva att de har suttit i flera timmar och snackat är inte tillräckligt för mig, jag ville ha mer :) 
 
Det finns en uppföljare till boken som heter Girl of nightmares... men jag är inte så jätte sugen på att läsa den, jag har fått min dos av spökjägare. Den känslan att inte behöva läsa mer är ganska negativ i sig. Men ifall ni vill läsa en spännande bok som gör det svårt att släppa taget om den, är Anna klädd i blod definitivt en bok för er! 
Betyg: 4/5
 
 

Game of Thrones säsong 3

Den 31e mars kommer äntligen Game Of thrones tillbaka! Yeah! Som jag har längtat! Det är den tredje boken i serien i A song of Ice and fire som säsongen kommer baseras på. A storm of swords som bok tre heter är dock uppdelad på två böcker. Säsong 3 kommer därför bara handla om den första delen, så man kan säga att det blir två säsonger av en bok. 
 
Jag läste A storm of Swords för cirka ett år sedan och min ganska diffusa bokrecension går att läsa här. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som kommer hända vilket gör att det blir betydligt mer spännande att se serien. För er som inte vet om ni ska läsa boken eller se tv-satsningen kan jag rekommendera att först läsa böckerna och sen se den. Man tappar så oerhört mycket genom att enbart se HBO's version, det finns ett djup som bara går att fånga genom att läsa George R.R. Martins ord. 
 
Jag vet inte hur många gånger jag har tipsat om denna bokserie men det förtjänar ytterligare ett inlägg för att den är så himla bra! Jag vet i alla fall vad jag ska göra den 31e mars ;) 
 
Här kan ni se trailern: 
 
 
åh drakar.... jag känner mig som en femåring på julafton :D
 

Boktips: Panic!

Jag är alltid på jakt efter nya böcker att läsa och även ifall min nuvarande "måste läsa"- lista är väldigt lång så
gör det inget om den blir lite längre.
 
Panic skriven av Sharon M. Draper är en nypublicerad bok som riktar sig till young adults och handlar om en tjej, Diamond, som är på ett köpcentrum med sina kompisar när hon blir kidnappad. Diamond vet om att hon inte ska följa med främlingar men denna man har en kostym, jobbar med film och är på väg hem till fru och barn. Diamond blir kidnappad av mannen som lockar in henne med en audition. Boken handlar om denna plågsamma händelse och hur familjen jobbar med att hon försvinner.
 
Ibland kan jag uppskatta lite verklig spänning i böcker även ifall jag föredrar det med en övernaturlig tvist. Fast Panic verkar riktigt spännande, det enda minus jag ser med den här boken är huvudkaraktärens namn Diamond... det känns lite skumt att döpa en allvarlig karaktär till detta, nja, tveksamt! 
 
Jag får se ifall det blir ett köp när boken väl kommer till de svenska bokhandlarna. 
 
 
 
 

Inspiration: Elephant House

I december var jag på semester i Edinburgh, jag har varit där tidigare men detta var första gången jag besökte 
det kända caféet; The Elephant House. Vi stod 40 minuter ute i kylan och köade för att kunna äntra sfären där en av tidernas kändaste bok, Harry Potter, blev till.
 
Jag beställde en kaka, en klassisk shortbread bestående av en elefant, och slog mig ner vid ett bord längst inne i lokalen. Caféet var flockat av glada Harry Potter- fans som var sprudlande lyckliga över att vara där trots den tidiga timmen. Vad var det då som fick dem, men även mig, att stiga upp så tidigt bara för kunna gå på ett café? 
 
Var det för att få se alla elefanter som stod på varje möjlig
yta, eller var det den storslagna vyn av Edinburgh castle som lockade? Det kanske är så att man älskar Harry Potter så mycket att man dras till allt som förknippas till
namnet? Jag kan inte svara åt de andra besökarna, jag vet bara varför jag som är så morgontrött tvingade mig
upp för att göra ett besök. Jag ville andas in den lukt av brända mackor och färskt kaffe, titta ut på slottet som J.K. Rowling såg och känna muggen med te i min hand, allt för att kunna uppleva det som J.K. Rowling gjorde när hon skrev. Jag ville se ifall jag fick någon inspiration av att sitta i den miljön som hon en gång i tiden satt i och skrev ett mästerverk. 

Jag tog upp min ipad och skrev några ord på min senaste bok, men det föll platt... för att vara ärlig var det ganska dåliga meningar jag skapade. Jag insåg nog det som de flesta redan vet, att inspiration är så individuell, man kan inte gå samma fotspår av de man beundrar utan man måste skapa sina egna. Magin i Elephant House var inte min egen! Besöket blev inte riktigt som jag hade förväntat mig men ändå lämnade jag lokalen glad och nöjd över min insikt. 
 
Jag kan rekommendera ett besök på the Elephant House men egentligen är deras kakor lika goda som ett café  några meter ner på gatan, som inte har en 40 minuters kö ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bokrecension: Dash och Lilys utmaningsbok

Boktitel: Dash och Lilys utmaningsbok
Orginaltitel: Dash and Lily's Book of Dares
Författare: Rachel Cohn och David Levithan 
Publiceringsår: 2011
 
Handling: Dash och Lilly är två ungdomar som infinner sig alldeles ensam till jul. Trots deras liknande situation känner de inte varandra. Det är först när Dash hittar en röd anteckningsbok i en bokaffär som en kommunikation sker mellan dem. I boken hittar han en utmaning som Lily uppmanar honom till att göra, och efter en del tveksamhet fullföljer Dash Lilys önskan. Det är så det börjar. Dash kommer också på en utmaning och skickar sedan anteckningsboken till henne. 
 
Vad tycker jag? Det är samma författare som har skrivit boken Nick and Norah’s Infinite Playlist som blev en film för några år sedan, jag gillade filmens handling och bestämde mig därför för att läsa deras nya bok... Det är samma tempo i dialogerna som det var i Nick and Norah men sedan tycker jag att liknelserna försvinner. Dash och Lilys utmaningsbok faller på målsnöret. Det är en mysig bok med komedi men det blir tråkigt i längden, jag behöver lite mer handling. Det är en lättläst bok som inte kräver så mycket fokus för att ta sig igenom sidorna och det kan också behövas emellanåt... fast det är ingen bok som fastnar på minnet. 
 
SPOILERS: (Markera text för att läsa)
Jag gilla att Dash och Lily blir tillsammans men efter så mycket uppladdning slutar det väldigt långsamt. De skulle ha satt upp deras kyss scen på en piedestal och gjorde den minnesvärd... istället blir det bara lite, meh! Jag förstod inte riktigt relationen mellan Dash och Sofia, de älskade varandra men hade inte möjlighet till att göra det? Hm, är inte det en ganska komplicerad relation för två ungdomar i den åldern att ha? Tänker man så vuxet när man är 16? Det är kanske olika, från ungdom till ungdom... men det är fler moment i boken som får mig att funderar kring ifall ungdomar verkligen skulle ha gjort som så. Sedan kan jag tycka att om nu Dash älskar någon annan behöver han vill tid att komma över det för att kunna vara med Lily?
 
 
Det är en fin story men handlingen är bristfällig och emellanåt tråkig. Dash och Lilys utmaningsbok får 3 av 5 poäng.
 

Utlottning av Saeculum hos Opal

Hos C.R.M Nilsson hittade jag ett tips om att bokförlaget Opal har anordnat en tävling för bokbloggare där man kan vinna ett exemplar av Ursula Poznanskis nya bok Saeculum. 
 
Det man behöver göra för att kunna delta i tävlingen är att man lägger upp trailern på sin blogg och skickar sedan länken till sitt blogginlägg till följande mail: melina@opal.se. Desto fler bokbloggare som deltar desto fler exemplar av boken lottas ut (max tre). Ifall du skulle vara den lyckliga vinnaren får du även en Saeculum- tygkasse :)  
 
Se trailern här nedanför: (Boken verkar förresten väldigt spännande och definitivt något jag vill läsa!) 
 
 
 

En film om ord

Till den sedvanliga fredagskvällen är det film som gäller. Jag fick äran att välja denna vecka då min sambo fick sin vilja igenom förra helgen (actionrulle, såklart...).
Det blev en film som heter The Words... som är relativt ny, från 2012. Bradley Cooper från Silver Linings Playbook spelar huvudrollen tillsammans med flera andra tunga namn så som Jeremy Irons, Zoe Saldana och Dennis Quaid. 
 
Handling: The Words handlar om en kille som drömmer om ett bokkontrakt, han skriver och skriver men ingen är intresserad av hans verk. Han får till sist komma på ett möte men då slås han av faktumet att materialet är bra men hans namn är okänt. En dag när han och hans fru är hos en antikhandlare köper de en väska och i den hittar han ett gammalt manuskript. Han läser det och blir alldeles förstummad över hur bra det är. Det finns inget namn på manuset, ingen som han kan ringa... så vad gör han? Jo, han skickar in det och blir antagen...
 
Vad tycker jag? Jag älskade den här filmen och jag kan bara rekommendera den till andra som också drömmer om författaryrket och för er som gillar att skriva. För det är en film om ord och deras betydelse. Det finns många aspekter av författardrömmen som spelas ut, känslor så som depression, hopplöshet och ilska får ett ansikte. Det är en fin film men den kan dock uppfattas lite rörig men det tycker jag bara göra den mer speciell och vacker.
SE DEN! 
 

Att skicka eller att inte skicka?

I februari skickade jag in mitt manus för bedömning hos fyra bokförlag. Vägen till att lämna över paketen hos posten var inte lika lätt som de två andra gångerna som jag har skickat iväg manus. Jag var klar med boken redan i början av januari, då hade jag läst/ rättat den mer än sex gånger och även rättat med min sambo. Den var så klar som jag kunde göra den..... men ändå ville jag inte skicka boken. 
 
Det tog mig mer än en månad av övertalning att äntligen komma igång och skicka iväg den. Jag är en oerhört reflekterande person som känner till mig själv ganska bra, jag visste därför var orsaken till mitt försoffande handlande låg. Ifall jag inte skickade in den kunde jag inte få refuseringsbrev, så enkelt var det! 
 
Min sambo försökte uppmuntra mig med att, "det kvittar ifall jag skickar in den eller inte, du skriver ju för att det är roligt". Jag höll såklart med, det är roligt att skriva men ändå kändes det inte rätt. Jag hade jobbat så länge med det här manuset, det var klart och varför kunde jag då inte bara skicka in det? Är det så att man skriver böcker enbart för drömmen om att få en publicering, någon som säger du är skit duktig och därför publicera vi ditt verk eller är det bara en bonus till skrivandet? Ifall det bara vore en bonus då är det väl skit samma att skicka in manuset. Så gick mina tankar under månaden av övertalning. Jag ville skicka in fastän det skrämde mig. En krossade dröm kan inte ens superlim fixa...
 
Jag tror att det är omöjligt att drömma lite, drömmar är storslagna och bländade. Det är därför svårt att enbart drömma om att skriva utan att ha med aspekten av publicering. Jag fick helt enkelt acceptera att jag har gjort mitt bästa under en jäkligt rolig skrivprocess och nu är det dags att släppa min skapelse. Kontrakt eller inte så blir det ändå en avrundning på en tid, ett avslut som behövs för att kunna gå vidare. Man kommer säkert kunna ta upp sitt arbete med boken igen, men inte nu... först behövs en paus och med det krävs en form av slut. Den 4 februari 2013 skickade jag därför en del av mig själv till främlingar att bedöma. 
 
Har ni känt något liknande? Oviljan att skicka in ett manus tillsammans med drömmen om att ändå lyckas?
 

Inspiration för skrivandet: Sims 3?

Jag är en Simsnörd, jag kan spela i flera timmar och sedan inse att en hel dag har försvunnit genom att spela några andras liv än mitt eget.
Men igår när jag sammanställde en ny sims kom jag att tänka på att simsen liknade en av karaktärerna i en av mina böcker. Hon såg precis ut som min karaktär och när jag valde egenskaper blev även det liknande. 
 
Jag började därför funderar kring ifall man kan använda Sims 3 som en inspirationskälla när man skapar karaktärer. Man kan verkligen bygga upp en digital person men som kan verka så mänsklig. Man kan spela ut sina bokäventyr fast i digital form för att se hur det blir. Simsarna har även egen kontroll så de kan leda en på spår som man själv kanske inte hade tänkt på från början. 
 
Jag tror definitivt att Sims kan funka som en inspirationskälla när man skriver böcker... eller så är det bara en ursäkt för att spela Sims utan att få dåligt samvete ;) 
 
 

Bokrecension: Alla själars natt

"The question of why we're here -- how we're all here -- really does consume you," I said slowly..."
 
Titel: Alla själars natt 
Orginaltitel: A discovery of Witches 
Författare: Deborah Harkness
Publiceringsår: 2011
          
Handling: 
Diana Bishop är en amerikansk forskare som jobbar på Oxford University. En dag så hittar hon ett alkemistiskt manuskript vilket kommer att förändra hennes liv. Detta manuskript, utan att säga för mycket, är kopplat till de tre grupperna i samhället; häxor, demoner och vampyrer. Diana Bishop är själv en häxa och i det samhället de lever i vet inte människorna om att dessa finns. Ifall de är flera övernaturliga tillsammans kan människorna uppmärksamma att något är ovanligt annars är de ovetande. Genom manuskriptet träffar Diana en vampyr vid namn Matthew Clairmont. De två påbörjar ett samarbete som kommer fortlöpa genom hela boken. Demoner, häxor och vampyrer är alla intresserade över det Diana hittar.... men vad är det egentligen som är så himla viktigt i manuskriptet? Varför samlas de och varför uppstår det en inre kamp över ett pappersark?
 
Vad tycker jag? 
Åhh, jag älskar den här boken, jag sträckläste den på två dagar! När jag först läste om att boken skulle handla om ett manuskript blev jag lite tveksam, hur kul kan det vara? Jag har även känt att hela vampyrgrejen börjar bli lite tjatig (detta trots att jag älskar allt med vampyrer). Fast Alla själars natt ger något nytt, det är för det första en bok som handlar om både häxor, vampyrer och demoner, vilket kanske inte är lika vanligt. Boken är även oerhört spännande, och det händer saker nästan hela tiden. En annan drivkraft i boken är kemin mellan Diana och Matthew som nästan går att ta på. Jag gillar också att Diana inte är en svag karaktär utan att hon besitter en inre styrka. Jag är så himla less på vampyraspekten där mannen ska skydda den svaga kvinnliga huvudkaraktären. Det behövs lite mer girlpower vilket boken har. 
 
Det är kärlek, magi och sexiga vampyrer, vad mer behövs?! Den här boken är faktiskt en fullträff enligt mig!
Betyg: 5/5
 
 

Nicholas Hoult- "bokskådis"

En bok som jag har hört mycket gott om och som jag planera att läsa är Warm Bodies skriven av Isaac Marion. Boken har nu även blivit filmatiserad och kommer snart ut på bio. Jag såg trailern och tyckte mig känna igen killen som spelar huvudrollen. Nyfiken som jag är googlade jag honom och hittade att hans namn var Nicholas Hoult. Det är samma skådis som gjorde Om en pojke när han var liten. Om en pojke som även den är baserad på en bok men denna är skriven av Nick Hornby. Jag började fundera kring ifall skådisar nischar sig själv genom att göra filmer som är baserade på böcker eller ifall det bara "råka" bli så. 
 
Keira Knightley är även hon en "bokskådis", hon har bland annat gjort Stolthet och fördom (Jane Austen), Anna Karenina (Leo Tolstoy) och Försoning (Ian McEwan). Jag kan tänka mig att när man spelar en karaktär som det finns en hel bok om att man får betydligt mer att utgå ifrån. Det finns ett djupt i karaktärerna som skriftligt går att läsa om. När man använder sig av ett orginal filmmanus står det inte lika mycket och man får då kanske mer utrymme som skådis att göra sin egen tolkning. Det kan ju även vara negativt att spela en bokkaraktär, som är en person som flera andra redan har läst om och som många har sin egna uppfattning om. Jag vet inte vad som är lättast utifrån att vara en skådis men jag tror det blir svårt/lätt vilket som. 
 
Jag tycker definitivt att Keira Knightley är en duktig skådis som brukar göra sina bokkaraktärer till rättvisa... det återstå att se om Nicholas Hoult gör ett lika bra jobb i Warm Bodies
 
Nicholas Hoult- About a boy
 
Nicholas Hoult - Warm Bodies 
 
 

Bokrecension: Kråkornas fest

 
“We all dream of things we cannot have.”
 
Titel: Kråkornas fest  Originaltitel: A Feast for Crows   
Författare: George R. R. Martin
Publiceringsår: 2006
Sidor: 1048
 
Handling: 
Kråkornas fest är den fjärde boken i serien A song of Ice and Fire. Boken öppnar upp till nya karaktärer och ännu fler spelare som ska gå med i det stora spelet om tronen. De flesta karaktärerna är på resande fot, på väg till något, antingen ett resmål eller ett livsmål. Det är så mycket rörelse samtidigt som det står ganska still i boken. 
I Kråkornas fest skildras de personer som har förknippelse till Kings Landing. Från början var det meningen att George R.R. Martin skulle kombinerar det med de andra karaktärerna från The Wall och Daenerys men boken blev så pass tjock att det inte var möjligt. Därför delade han upp det och därav blev fokus på bok 4 i Kings Landning och bok 5 kommer beröra The Wall med mera. I och med att uppmärksamheten ligger i söder får man läsa en del om hur det går för Ceresi och Jaime, deras relation är verkligen på promenad genom de 1048 sidorna. 
Arya och Sansa håller på att växas upp och det är spännande att följa vilken typ av personer de ska utvecklas till och hur den förändringen kan bidra till handlingen. För övrigt är Kråkornas fest ganska lugn, inte så mycket fysisk krig utan de vill väl inbilla sig att det är lugnare i landet. Fast under ytan pågår ändå den eviga kampen, knivar i ryggen är ju relativt vanligt.  
 
Vad tyckte jag?:
Det var oerhört drygt att komma in i boken, jag började läsa den förra året i september men den fick ligga på vila ända till januari. När jag väl kom in handlingen så gick tempot betydligt snabbare. Det som var tråkigt med boken var att det blev så många nya karaktärer att lära känna. Jag saknade även Jon Snow, Stannis och Danerys men jag kan förstå att det hade blivit för mycket även med dem. 
 
Det som jag reagerade mest på: 
SPOILERS: (Markera text för att läsa) 
1. Jag blev jätte chockad över nätet som Cersei trasslade in sig i, hon vill ju verka som om hon har koll på läget men det känns ändå som om hon är så himla vilsen. Det hade varit kul att läsa om en kvinnlig karaktär som har lite kontroll och makt över det ganska mansdominerade samhället. Det gick för övrigt ganska dåligt för alla kvinnor i Kråkornas fest.... får se ifall Daenerys kan bring on some power i nästa boken.

2. När vi ändå är inne på Lannister... Jaime, va fan? Ska du bara lämna Cersei till döden? Och frågan jag ställde varje gång jag läste om Brienne och Jaime, är de kära i varandra?! O kommer de bli ett par?! O tycker jag själv att det är en sådan bra grej? Jaime har verkligen vuxit och jag tycker han har utvecklas till en trevlig karaktär, men jag vet inte om det passar ihop med Brienne!

3. Tyckte även synd om Sansa, Littlefinger är lite läskig och jag kan inte hjälpa att undra om han i slutändan vill ha henne till sin fru o därmed The North. Eller är det verkligen en fader- dottersrelation? Jag är tveksam.
 
Boken var lite dryg men handlingen kom igång och för att kunna ta sig igenom denna bibel till bok så måste det vara bra. Det känns dock som en transportsträcka men man behöver ju även det för att kunna nå sitt mål. 
 
Kråkornas fest får 4 av 5 poäng. 
 
 
 
 
 

The Comeback

Jag lovade att komma tillbaka... det tog bara lite längre tid än väntad men nu sitter jag här med laddade batterier och en ivrighet inför att börja blogga igen! Vilket är precis så det ska vara! 
 
Vad har hänt sen sist? Jag har skickat in ännu ett manus till fyra bokförlag. Första refuseringen har anlänt och med tanke på att det var en standardrefusering så har jag inte så höga förväntningar inför de kommande svaren. Jag har accepterat det, såklart inte en smärtfri process men nu är jag i det stadie där jag kan gå vidare och skriva nytt. 
 
Jag har läst oerhört mycket sen sist och väckt min inre läslus. Jag har massor nya boktips att dela med mig av och filmnyheter man bara måste se. 

 
Så det är bara att hoppa på tåget så kör vi igen :) 
 
Förresten vad tycks om min nya header? 
RSS 2.0