En bokaffär på en båt!

The Book Barge är en bokaffär som ligger på en båt som ständigt är i rörelse. Den åker runt på kanalerna i Storbritannien, därför måste man hålla kolla på när den kommer till ens stad. Affären är dessutom inte öppen på vintern utan det är enbart på sommaren du har möjlighet att kolla affärens begränsade utbud som består endast av böcker de själva tycker är bra. Det är därför inte så säkert att det går att hitta den senaste bestsellern i den här affären. 
 
Så vad tycker ni? Vill ni leta upp denna båtbundna bokaffären? 
 
Hemsidan hittar ni här
 

Pocket i mitt hjärta

 
Det är fredag igen men idag är jag inte så glad att det äntligen är helg, då jag måste kvällsjobba både fredag och lördag. Jaja, nu lägger jag jobbtankarna på hyllan och tänkte ta tid till att svara på Annikas bokbloggsjerka.
 
Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker?
(Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT)
 
 
Jag älskar pocket, de är vikbara, smidiga, inte så tunga och passar helt perfekt i handen. Pocket är dessutom mycket billigare än inbundna, vilket en student som jag uppskattar. 
 
Ibland brukar jag köpa inbundna böcker, det är i så fall verk som jag verkligen gillar och vill spara. De inbundna är helt klart mycket finare än pocket men ack så vassa kanter de har.
 
Jag lyssnar aldrig på ljudböcker, det funkar inte, jag tappar koncentrationen och blir nästan sömning av att ha någon viskandes i mina öron. Så nej tack till ljudböcker. 
 
Att läsa böcker digitalt har jag tidigare inte varit sugen på men efter att ha läst Prästens lilla flicka på Ipaden tyckte jag att det var ett helt okej sätt att läsa på. Ipaden är lite tyngre än pocket men det funkade ändå bra och var relativt smidigt. 
 
Det finns många olika format men jag föredrar helt klart pocket, underbara fina pocket :)
 
 
 

Stopp i maskinen

Det var längesen jag gav en uppdatering om mitt skrivande och svaret på varför det har ekat tomt på den här fronten är för att jag inte har öppnat dokumentet på cirka två veckor. Jag kan inte neka att tiden inte har funnits, jag har byggt ett 1000 bitar pussel, läst två böcker, sett hela säsonger av Vampire Diaries, Game of Thrones och Shameless. Jag har till och med haft tid för att googla oväsentliga saker i timmar... men trots detta känns det som om jag inte haft tid för min bok. 
 
Jag tror jag medvetet blockera skrivandet, jag vet om att jag snart inte kommer att ha någon tid alls när jag jobbar 40 timmar i veckan, i alla fall inte som nu när jag pluggar. Det är en skrämmande tanke och min reaktion på detta faktum är att jag nu inte skriver något alls. 
 
Jag vet om att det bara är en tidsbegränsad svacka och att jag snart kommer igång igen. Det kliar redan i mina fingrar och det går inte en dag utan att jag tänker på boken, jag måste bara ta tag i det. För när jag väl skriver är det som om vardagen går från sitt svart/vita dunkel till en färgglad glans. Att skriva är verkligen som att åka en berg- och dalbana, det går alltid upp och ner. Man kan dessutom inte styra över hur banan ser ut, utan det enda som man vet är att resan kommer nå sitt slut. 
 
 

I samma spår

Jag läser just nu Betvingade av Simona Ahrnstedt och jag är totalt frälst i boken, precis som när jag läste Överenskommelser. Jag kommer definitivt läsa den kommande boken De Skandalösa som släpps i juni, alltså väldigt snart! 
 
Jag gillar den här typen av böcker, romantik, passion och lite spänning, det är lättlästa böcker som gör mig glad. Jag känner dock att jag inte är så duktig på denna genre, jag vet inte vem jag ska läsa förutom Simona Arnstedts böcker. Jag vänder mig därför till er, kära läsare, jag behöver tips på böcker som liknar Betvingade och Överenskommelser. Det får gärna var svenska författare men jag välkomnar även utländska verk :)
 
 
 

Examenspresent till boktokiga

 
Junimånad är lika med examensfirande, det är ungdomar som tar sin efterlängtade student och det är även universitetsstudenter som tar sin examen. Jag tar min examen nästa vecka och jag har fått flertal frågor kring vad det är jag egentligen önskar mig. Examenspresent är inte alltid det lättaste, det ska vara något minnesvärt, något som man kan använda och det får gärna vara lite finare än vanlig födelsedagspresent. Boktokig som jag är hade jag gärna velat ha en bokrelaterad present och för er som är inne på samma spår kommer här några tips: 
 
 • De vackra broderade Penguin Classics. Pris 16$/ per bok. 
  Varför inte köpa dessa fina böcker, de kan både läsas men även användas som dekoration. Dessutom är en klassiker tidlös, en present som man aldrig tröttnar på. 
Tryck på bilden för att kunna beställa. 
 
 • En anteckningsbok Moleskine ca 200kr
  För er som gillar att skriva är det guld värt att kunna ha med sig en anteckningsbok var man än går så man alltid har möjlighet att skriva. Man kan använda vilken anteckningsbok som helst men ifall man vill lyxa till det varför inte önska sig en dyr Moleskine anteckningsbok? Det är man helt klart värd när man tar sin student/ examen. 
 • Lektörstjänst ca 3000kr och uppåt ( pris beror på hur många sidor ditt manus innehåller)
  Du har din bok liggandes där hemma och du drömmer om att någon ska kunna läsa och ge feedback, här har vi lösningen, önska dig en lektörstjänst. En person som är duktig på det skriftliga och kan ge dig kritik på handling och språket. Du kan själv googla och hitta en lektör som du tycker passar. Jag kan tipsa om Författarcentrum, de verkar ha seriösa lektörer att erbjuda.
 • En boktavla ca 1300kr
  Du älskar böcker mer än allt annat så varför inte dekorera väggarna med en fin boktavla?! På Etsy kan du köpa följande konstverk: 
Tryck på bilden för att kunna köpa. 

 • Boksmycken
  - Harry Potter armband: 
  666kr Köp här
 
- Bokhalsband- 1300 kr. Köp här
Du kan köpa det här bokhalsbandet och själv bestämma vad som ska stå på framsidan och i boken. Du kan alltså välja titeln på boken du själv har skrivit eller din favoritboks titel. Valet är ditt. 
 
 

Boktips: The Woman Upstairs

 
"Who is he who walks always beside you? No-fucking-body, thank you very much. I walk alone.”
 
Titel: The Woman Upstairs
Författare: Claire Messud
Utgiven: April 2013
Kan köpas här: Adlibris
 
Det är dags för ännu ett boktips och mitt nyaste fynd är ett drama vid namn The Woman upstairs. Precis som namnet antyder handlar boken om en kvinna vid namnet Nora som är på väg att tyna bort i hennes lägenhet. Hon är en lärare som tidigare hade drömmar om att bli konstnär men numera är hon en tyst granne som gör endast det som krävs av henne. En dag får hon en ny elev, Reza Shahid, som har kommit till staden med hela hans familj, en pappa som är en lärare och en mamma som är en italiensk konstnär. Nora dras in i familjen efter att Reza har blivit mobbad i skolan, kontakten med den här familjen gör att Nora förälskar sig i familjen som enhet men även alla tre som individer. 
 
Boken är en passionerad föreställning av besatthet och drömmar. 
 
Detta är definitivt en bok jag hade velat läsa, den verkar oerhört intressant och jag dras till aspekten av Noras besatthet. 
 
Så vad tycker ni? Verkar den intressant? 

Sommarläsning

Jag har blivit taggad av Nilmas Bokhylla att svara på frågor som rör den underbara sommarläsningen!

 

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

 • Magicians av Lev Grossman
 • Before I met you av Lisa Jewell
 • Across the universe av Beth Revis
 • Delirium av Lauren Oliver
 • Stad av skuggor av Cassandra Clare

 

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Jag är faktiskt sugen på att läsa alla fem böcker, det finns ju ingen anledning att läsa en bok som man inte är sugen på ;) 

 

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

Mitt ute i det gröna, gömd från resten av samhället, det är bara jag och en bok... åhh underbart!  

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
I soffan, med tanke på att den svenska sommaren brukar vara ganska blöt så blir det väl soffan i år igen ;)

 

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag tror Magicians kommer vara riktigt bra, jag hoppas i alla fall på det! Som jag har tjatat om den här boken så måste den bara vara bra annars får jag helt enkelt kastas den i protest. 

 

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Before I met you tror jag kommer vara en riktigt mysig sommarbok fylld med massa kärlek. Vad mer behöver en varm sommardag?!

 

7. Strand eller hängmatta?
Hängmattor tycker jag är lite läskiga, jag har en tendens att trilla ur dem och stranden är så himla varm och sandig... Jag röstar helt enkelt på gräs! 

Det ser mysigt ut på bilden men attans va farlig en sån, till utseende oskyldig, hängmatta är ;) 

8. Deckare eller roman?
Roman! Roman! 

 

9. Favoritgenre?
Jag måste nog säga YA, det är den genren jag läser mest i alla fall. 

 

10. Tagga 3 andra!

Nakit - Linda

Marklars Books- Elina

Lena C - En bokblogg

 

Efter den här listan längtar jag tills sommarläsningen, åh underbara sommar var är du?! Kom nu!  

Bokrecension: Prästens lilla flicka

 
Titel: Prästens lilla flicka
Författare: Susan Casserfelt
Genre: Deckare
Kan köpas här: Bars & Tone
 
 
Handling: 16 åriga Josefin, som är dotter till en känd Modotränare, kommer inte hem efter sin sånglektion. Man hittar inte Josefin och då inkallas Örnsköldsviks polisstyrka, som bland annat består av en oerfaren polisaspirant, Kajsa. De försöker komma underfund med vad som har hänt Josefin och desto mer de undersöker fallet desto fler bitar i pusslet hittar de. En konstnär vid namn Zeta dras också in men detta i Stockholm när en man uppsöker henne, en man som är på flykt. 

 

Vad tycker jag?
Som mina läsare säkert vet är inte deckare en genre jag brukar läsa men tyckte att den här boken verkade intressant och jag ville ge den en chans. Prästens lilla flicka är spännande och påminner mig om en klassisk svensk deckare. Jag gillar även framställningen av Kajsa och Josefins pappa, de är väldigt verklighetstrogna karaktärer. 

 

Det som jag inte gillar med boken är att den känns lite rörig, då det finns så många olika karaktärer som man måste hålla koll på. Boken är för kort för att behöva så många olika perspektiv. Det hade varit bättre att bara följa huvudkaraktärerna och skippat några av birollerna. Jag gillade dessutom inte de engelska textstyckena, det kändes inte lämpligt med tanke på att alla inte kan läsa engelska. Jag kan också tycka att det blir lite för många dialoger, jag som annars ogillar för långa beskrivningar hade jag gärna velat ha lite mer av det i den här boken för att få en bättre kontext.

 

Det är en lättläst bok med en oväntad tvist på slutet men bristerna gör så att betyget blir följande: 

 

Betyg: 3/5

 

Måndag = skrattfest

Måndagar verkar vara den veckodagen som de flesta upplever som jobbig, inklusive mig. Efter en skön och ledig helg måste man komma tillbaka till verkligheten, en vardag som inte alltid är den skönaste. För att lätta upp denna dystra stämning tänkte jag nu ännu en gång bjuda på lite bokrelaterat 9gag-skoj. 
 
 
Hmm... svår fråga ;)
 
 
Ahh.. e det därför hans näsa ser ut som den gör?!
 
Perfekt för alla Game Of Thrones-fans, vem vill inte ha en sådan här tron att sitta på ;) 
 
 
 

Bok vs film: Don Juan/ Don Jon

Boken: 
Ni alla känner säkerligen till den kända tjejtjusaren Don Juan, han är en karaktär som har blivit skildrad i många olika böcker. Lord George Gordon Byron skrev verket Don Juan 1818. Där framställer Don Juan som en spansk man som lockar till sig kvinnor vid bara blicken och han till sist blir utkastad ur Italien för hans kvinnobehov. 
 
Filmen: 
Det finns även en del filmer som berör ämnet Don Juan, den senaste är nu Don Jon som är en modern tvist på den kända mannen. Joseph Gordon- Levitt spelar tjejtjusaren som går på en rutin i livet, träna, träffa familj och vänner, gå i kyrkan, ragga tjejer och se på porr. Det är Joseph själv som är regissören till filmen och efter att ha sett trailern verkar den riktigt rolig och bra. Ett annat känt namn som är med är Scarlett Johansson. Jag ser verkligen fram emot filmen som har premiär den 18 oktober i USA, det finns ännu inte ett datum för när den släpps i Sverige. 
 
Bok vs Film:
 
Trailern till Don Jon: 
 

Spelet som alla är nyfikna på

Jag har fått några frågor om hur Femtio nyanser av honom partyspelet går till och jag tänkte nu ta mig tid till att berätta för er alla nyfikna vad det egentligen innebär att släppa fri sin inre gudinna. 
 
Det kan vara minst tre spelare och det finns en åldersgräns på 18 år. 
 
Spelet i sig går till att du och dina vänner skriver 8 stycken namn på personer som ni alla känner till, dessa personer är de som anses som undergivna. Man tävlar sedan för att prickar in vilka personerna som bäst stämmer överens med frågorna. Om du har svarat likadant som uppläsaren eller som majoriteten har svarat får du en spelmark och den som först får ihop 20 spelmarker vinner. 
 
Detta spel innehåller bara "vaniljfrågor" som exempelvis: 
 • Vem av dina vänner skulle ljuga om sin ålder för att få en kille på fall?
 •  Vem av dina vänner tror du ljuger mest när hon får frågor som sitt sexliv?
 •  Vem av dina väninnor tror du redan har ett stoppord?
 • Vem av dina vänner skulle kunna skriva på ett Christian Gray-kontrakt?

Ifall detta är vaniljfrågor undrar jag vilken stigande klass följande frågor rymmer...

Ifall du vill ha lite mer snusk kan du köpa expansionen till spelet som heter Sammetsröda Rummet som syftar på Christian Greys snuskrum. Då får man svara på mer kryddiga frågor som lättare försätter spelarna i rodnad. 

Så vad tycker ni? Verkar spelet lockande? 

 

Filmrecension: Oz the Great and Powerful

 
" I don't want to be a good man, I want to be a great one!"
 
Titel: Oz the Great and Powerful
Regi: Sam Raimi
Genre: Äventyr, familj och fantasy
Premiär: Mars 2013
Stjärnor: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz och Michelle Williams
Imdb-betyg: 6,7 av 10
 
 
Handling: 
James Franco spelar Oz som jobbar som en magiker på en cirkus. Hans föreställningar lockar inte någon större publik och han är inte så duktig i sitt trollande. Oz är en riktig tjejtjusare som har storstilade drömmar om att bli den bästa magikern. En dag blåses det upp till storm och Oz blir indragen i en tornado, han vädjar om sitt liv och rätt vad det är så hamnar han i en färgglad magisk värld...
 
Vad tycker jag? 
Jag hade sett fram emot att se den här världen på film, det är en historia som har följt med sedan jag var liten och det skulle därför bli så himla kul att se den... jag kan erkänna att jag stängde av filmen efter 40 minuter. Filmen började med en svart/vit del som jag gillade, det var en gammal Hollywoodkänsla med överspelningar från skådespelarna men sedan när färgerna kom följde även det dåliga skådespeleriet med, vilket inte alls passade in. Jag vet om att det är en film riktad till barn men det kändes alldeles för löjligt, som om jag såg Bolibompa. Det finns många barnfilmer som även vuxna uppskattar men detta kändes som om det enbart var för mindre barn. 
 
Effekterna kändes dessutom jätte platta, som om de gick framför en bluescreen, vilket det säkerligen gjorde men det ska man ju inte se. Det är så många bra skådisar med i filmen men ändå misslyckas dem med Oz. Vi stängde av filmen för att vi tyckte att 40 minuter hade gått och vi hade inte fastnat i handlingen. Vi hade inget intresse av att se hur den slutar och då känns det som om något har gått fel ifall man efter 40 minuter fortfarande inte har blivit välkommen in i filmen. 
 
Jag ger den en tvåa för det är en film som jag tror att barn under 11 år kan gilla.
Betyg: 2/5
 
 
 

En dag på Österlen

Hela dagen har spenderats i det natursköna Österlen och jag har därför inte haft så mycket tid till att ägna åt bloggen. Men jag tänkte snabbt komma in och tipsar er bokälskare att göra ett besök till det soliga Österlen. För under sommarhalvåret blommor den delen av Skåne upp med oerhört många loppisar och som ni säkert redan vet kan man hitta hur många bokfynd som helst på loppis! Så tipset är att åka runt på de krokiga vägarna, passera alla gula fält och stanna till så fort ni ser en skylt om loppis. Sen är det bara att sniffa upp bokfynden :D
 
Ha en mysig lördag! 
 
 
 

Lördagslista: Karriärkvinnor

Som jag berättade i tidigare inlägg har den här veckan varit väldigt stressig, dels för att jag fick ett arbetserbjudande som jag var tvungen att ta ställning till. Det är verkligen inte lätt att komma ut som nyexaminerad till dagens arbetsmarknad. Det gäller att ta fram klorna och inte tveka att hugga till... japp, så brutalt är det, tyvärr! I alla fall här nere i Skåneland! Så jag tänkte nu delge fyra böcker och filmer för den unge karriärkvinnan! 
 
Böcker: 
 
 
Chore Whore skriven av Heather Howard: En ganska brutal titel! Boken handlar om en kvinna, Corki, som jobbar som en assistent till kändisar. Att bli spottad på, anklagad och att bli överkörd hör till vardagen för Corki. Men efter 15år får hon nog... Det ska vara en ganska underhållande bok. 
 
Jemima J av Jane Green: Jemima är en överviktig kvinna som behandlas som en slav av hennes karriärs strävande rumskompisar. Hennes enda tröst är att äta massor av mat och att titta på den sexiga kollegan Ben. Jemima känner det, det är dags för en förändring. 
 
Lipstick Jungle av Candace Bushnell: Candace är författaren till Sex and the city. Denna bok får man följa tre väldigt mäktiga kvinnor som härskar i New York... tre kvinnor som infinner sig i en medelålderskris.
 
Bestseller av Olivia Goldsmith: Detta är en bok som säkerligen passar oss som drömmer om författaryrket. Boken handlar om fem författare som har skickat in sitt manus. Alla fem manus kommer bli publicerade men det är bara en bok som når toppen! 
 
 
Filmer: 
 
 
Djävulen bär Prada: Andy lyckas få ett jobb som en assistent på New York största tidning hos chefredaktören, Miranda som är en riktig djävul. Anne Hathaway spelar Andy och Meryl Streep den elaka Miranda. Filmen är baserad på boken med samma namn men jag valde att tipsa om filmen för jag gillar den så mycket. Det är en komedi! 
 
Mona Lisas Leende: En Julia Roberts film, Julia som spelar en lärare, Katherine, som undervisar konst på en flickskola på 50-talet. Eleverna är menade till att utbilda sig för att de ska kunna vara goda fruar och inte med syfte att få en karriär. Katherine är emot detta synsätt och väcker en gnista hos sina studenter. 
 
9 till 5: Tre kvinnor jobbar för en chef som är oerhört sliskig och utsätter sina kvinnliga anställda för sexuella påhopp. Men dessa tre kvinnor har en plan att störta mansgrisen! En gammal klassiker med Dolly Parton, Jane Fonda och Lily Tomlin. 
 
Erin Brockovich: Ännu en Julia Roberts film men denna gång spelar hon Erin som är en ensamstående mamma med tre barn och inget jobb. Ingen vill anställa henne men till sist får hon ett jobb hos en advokatfirma. Erin Brockovich är baserad på en sann historia. Det är en väldigt inspirerande film som jag kan rekommendera! 
 
 
 

Köp böcker i Amsterdam!

Jag älskar att gå in i bokaffärer även ifall jag inte brukar köpa något (beställer för det mesta böcker från nätet) så jag gillar jag ändå att gå och titta på böckerna. Det finns tyvärr inte så spännande eller fina bokaffärer här nere i Skåne, i alla fall inte vad jag vet, som om ni har något tips får ni gärna höra av er. 
 
Jag hittade en bild från bokaffären The American Book Center som ligger i Amsterdam. Jag hade mer än gärna velat ta en trip ner dit bara för att kunna gå där bland hyllorna och få se trädet med böcker in real life :) Så himla vackert och unikt! 
 
 
Ni kan hitta deras hemsida här

Att läsa om böcker...

Hela veckan har jag haft mycket att göra och trenden håller i sig även idag men trots denna stress tar jag mig tid för att svara på den roliga Bokbloggsjerkan hos Annika!
 
Så nu till frågan: 
 
Brukar du läsa om böcker? 
 
 

Jag brukar inte läsa om böcker, inte ens de jag verkligen ha gillat. Det enda undantaget är när jag var liten och läste Kalle och Chokladfabriken säkert fem gånger, jag är fortfarande svag för chokladfabriker ;)
 
Det är knepigt att jag inte läser om böcker då det finns en del jag hade velat läsa igen. Jag vill bland annat läsa Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson, det var mer än tio år sen jag läste boken och det enda jag minns från den är att jag tyckte att den var jätte bra. Jag vill läsa den igen men när valet står mellan att läsa en bok jag redan har läst eller ta en ny bok som jag inte har aning om vad den handlar om brukar nytt komma först. För nyfikenheten av att upptäcka en ny historia vinner alltid över att återuppleva något gammalt.
 
Det tar tid att läsa böcker och det kommer jämt nya verk så har man egentligen tid att läsa om böcker? Inte jag, tyvärr! Men här kommer en lista på de böcker som jag mer än gärna hade velat läsa igen, om jag hade haft tid:
 
 • Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson
 • Harry Potter
 • Sylvia Plaths dagböcker
 
 
 
Brukar ni läsa om böcker? 

Titta va jag hittade på Ullared

Hela dagen har gått åt till att promenera i det gula varuhuset som inte har något direkt slut... beroende på hur man ser det ;) Jag tänkte leta efter saker som tilltalar oss bokfantaster men tyvärr hittade jag inte alls så mycket bokrelaterade saker på Gekås. Boksortiment är inte så spännande, det finns få nya böcker till försäljning för ett bra pris sedan kan man mest hitta gamla och ganska okända verk. Jag vill gärna att de utökar sitt utbud på böcker och jag hoppas de att satsar på detta inom den närmsta framtiden. Det hade varit så kul att kunna shoppa massa billiga och bra böcker när man är där. 
 
Men det som jag köpte, som var bokrelaterat, var följande: 
 
 
En ask som ser ut som en bok. Jag har länge velat köpa en sådan och när jag hittade denna för endast 50kr blev jag helt såld. Mörkt läderomslag med fransk text... ohh, kan det bli finare?
 
För längesen berättade jag om Femtio nyanser av honom partyspelet och jag hittade även det på Gekås, för endast 199kr, vilket är ett billigt för att kunna "släppa loss sin inre gudinna" ;) 
 
 
Det var en bra dag trots att jag inte hittade några böcker. Jag kan bjuda på en bild jag tog på vägen till Ullared, det ser nästan ut som en sagovärld ;) 

Bok vs film: Stad av skuggor

Boken: Stad av skuggor är skriven av Cassandra Clare och släpptes 2007. Det är den första boken i serien The Mortal Instruments. Boken handlar om Clary Fray som ser saker som inga andra gör, exempelvis varulvar och vampyrer. En kväll när hon är ute så bevittnar hon ett mord på en demon, det här gör att hon dras in i den övernaturliga världen. Det är förbjuden kärlek, spänning och fantasifullt. 
 
Filmen: Filmen med samma namn har premiär i Sverige den 23 augusti 2013. Lily Collins kommer spela Clary Fray och även en gamla Twilight-skådis, Jamie Campbell Bower, kommer delta i filmen. Det verkar som att filmen ska följa liknade spår som boken då det är Cassandra Clare som är med och skriver filmmanuset. 
 
Bok vs film: Jag har inte läst Stad av skuggor än men jag hört att den ska vara bra. Fast efter att jag har sett trailern till filmen blev jag lite tveksam. Det kändes som en för mjuk och förutsägbar handling... men egentligen ska man inte döma en bok för sin filmtrailer. Jag tror nog att böckerna i det här fallet är bättre än filmerna. Den bedömningen är dock enbart grundad på den tråkiga trailern med de dåliga insatserna från skådespelarna. 
 
Har ni läst boken? Tror ni att den kommer bli bra på film? 
 
 Bok vs Film:
 
 

Boktips: NOS4A2

 
Det är dags för ett boktips och den här gången tänkte jag tipsa om NOS4A2 skriven av Joe Hill. Boken handlar om Victoria McQueen som har en förmåga att hitta saker som är förlorade och Charles Talent som tar upp barn i hans bil. Charles kör sedan dessa barn till ett ställe som han kallas Christmasland. En dag haffar Charles Victoria men hon lyckas fly ifrån hans grepp... det är det enda barnet som har lämnat Christmasland och Charles har därför svårt att glömma Victoria även om nu är vuxen...
 
Den verkar läskig och oerhört spännande! Det som jag tycker är intressant med den här "deckarinspirerade" boken är att det också vävs in lite övernaturligt och det gillas!
 
Ni kan köpa boken här och här.
 
Har ni läst NOS4A2 och i så fall vad tyckte ni? 
 
 
 
 

Filmrecension: The Great Gatsby

"Nick Carraway: New York, 1922; the temper of the city had changed sharply. The buildings were higher, the parties were bigger, the morals were looser and the liquor was cheaper. The restlessness approached hysteria."

 
Titel: Den store Gatsby Originaltitel: The Great Gatsby
Regi: Baz Luhrmann
Premiär: 17 maj 2013
Stjärnor: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire & Carey Mulligan
Genre: Drama, Romantik
Imdb-betyg: 7,5 av 10.
 
 
Handling: 
Året är 1922 och New York är i sitt blom, det är musik, alkohol, fester och en pulserande atmosfär. Nick Carraway bestämmer sig för att flytta till West Egg där även hans kusin, Daisy bor. Bredvid Nicks lilla hus bor Gatsby i en stor villa/slott. Gatsby är en rik filur som har enorma fester där alla är inbjudna. Nick blir även han inbjuden och det är först på en av dessa glittrande fester som Nick får träffa Gatsby. En vänskap inleds då Gatsby vill ha något av Nick eller snarare någon, Gatsby har enbart sina ögon på den vackra Daisy. 
 
Vad tycker jag? OMG jag älskar den här filmen! Jag vet knappt var jag ska börja med att berätta hur bra den är... Vi kan snacka rekvisita, filmningen, koreografi, soundtrack och dialoger, allt kombinerat når en galen höjd! Det är konst, det är vackert och det är poetiskt vilket är så klassiskt Baz Luhrmann. Jag älskade Moulin Rouge, Romeo & Julia och denna film slår dem båda. 
 
Leonardo DiCaprio gestaltning av Gatsby tycker jag också är bra, jag kan tycka att alla skådisar gör ett passande jobb även Tobey Maguire som jag inte är så förtjust i. Emellanåt glömde jag bort att jag satt i en varm biosalong och bara drunknade i filmen. Vi såg den i 3D och det var det värt för den bjöd på magiska scener som gav ett djup i filmen genom 3D, definitivt en fröjd för ögonen. 
 
Det negativa är kanske att den var lite för lång men ändå vill jag inte göra den kortare, jag vill snarare ha mer av detta glitter och den ganska deprimerande och ytliga världen. The Great Gatsby är en perfekt film. I alla fall för dem som gillar romantik, poetiska dialoger och vackra filmer. 
 
Som ni kan förstår ger jag The Great Gatsby högsta betyg, gå och se den :D
Betyg: 5/5
 
 
 
 

Hungerspelen: Dag 30 - Liknande böcker

 
Dagens fråga: 
A book/series that you would rec to fellow fans?
 
 

En bokserie som fick mig direkt att tänka på Hungerspelen är Divergent. De är väldigt lika men ändå oerhört olika. I Divergent finns det också en kvinnlig huvudkaraktär uppväxt i ett ganska knepigt och annorlunda samhällssystem. Jag tror att de som gillar Hungerspelen även kommer gilla Divergent då det bjuds på en liknande spänning. 
 
Detta var nu slutet på 30 dagar av Hungerspelen! Tiden har gått galet fort men jag ändå nöjd att det har nått ett slut. Nu får jag pausa med Hungerspelen tills nästa film kommer, Fatta Eld :) 
 

“May the odds be ever in your favor!”

 

Bokrecension: Drakarnas dans

 
“A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only once.”
 
 
Titel: Drakarnas dans 
Originaltitel: A dance with dragons 
Författare: George R.R. Martin 
Utgiven: Juli 2011
Kan köpas här: Adlibris
 
 
Handling: 
I Drakarnas dans får vi följa med gänget i norr vilket omfattar bland annat Jon Snow, Daenerys, Reek, Arya och Bran. Den här boken utspelar sig till en början vid sidan av Kråkornas fest, så det som hände i Kråkornas fest är under samma tid som Drakarnas dans. Daenerys kämpar med att hitta sitt syfte med livet, hon vill åka till Westeros samtidigt som hon vill vara drottning i slavarnas stad. Jon genomgår också en förändring där han axlar tyngre ansvar för the Wall och the widlings. Det hände inte allt för mycket nytt i den här boken, det dyker dock upp en karaktär som jag trodde var död och drakarna visar en annan sida än tidigare. 
 
Vad tycker jag? 
Dagen är äntligen här, jag har läst ut evighetsboken! Jag vet inte vad som hände med Drakarnas dans men George R.R. Martin bjuder på 80 % ordbajs. Det är lååånga beskrivningar och händelser som inte är intressant utan känns mer som att de används bara för att fylla ut boken. Det tar jätte långt tid för George R.R. Martin att skriva dem här böckerna och det känns därför som om man inte vill redigera och tar bort sådant som är onödigt bara för att fansen ska kunna få så mycket som möjligt av serien. Att det bjuds på så mycket onödigt förstör boken, ibland bläddrade jag förbi sidor bara för att det var så tråkigt och gav inget. 
 
Jag är jätte besviken på Drakarnas dans, 1117 sidor senare är serien typ där den började. Det funkar dessutom inte att skriva 800 sidor innan det händer något, jag förstår verkligen inte. Det är som det är nyår och man har väntat hela kvällen på fyrverkerier och när det väl slår 0.00 bjuds det bara på några jäkla smällare... 
 
Bortsett från att boken i sig var ganska usel så hade den även sina ljusa stunder. Språket är som alltid bra och jag gillar karaktärerna Jon Snow och Daenerys. De är några av mina favoriter så det var roligt att läsa hur det går för dem. Jag tyckte också om de få Cersei bitarna, inte för att jag gillar hennes personlighet men det är alltid kul att läsa hur hon tänker och agerar ;) 
 
Jag kommer att fortsätta läsa böckerna i Sagan om is och eld trots denna besvikelse. Jag vill så gärna se hur det slutar men jag hoppas verkligen att George R.R. Martin inför nästa bok satsar på kvalité framför kvantitet. 
 
Betyg: 2/5
 

Hungerspelen: Dag 29, det som jag älskar mest med serien

 
Dagens fråga:
Your favorite thing about the entire series?
 
 

Det som jag gillar mest med den här serien är definitivt att den är originell! Jag förstår inte hur Suzanne Collins kom på idéen om att skapa ett samhälle där det är okej att varje år döda fler barn på teve. Det är oerhört knepigt men det ger också en tvist i handlingen som är originell. Jag gillar den annorlunda och fantasifyllda världen som Katniss och co. bor i. Det finns så många färger och fyndiga frisyrer som förgyller vardagen i huvudstaden och ifall man sedan åker längre ut i landet finns det mörka och fattiga samhällen. Det bjuds helt enkelt på en spännande variation och dynamik. 
 
Utan hela samhällsuppbyggnaden hade inte serien varit alls lika intressant och handlingen hade i princip varit obefintlig. 
 
Vad gillar ni mest med serien? 
 
 
 

Skratt förgyller måndagen!

Det var längesen som jag bjöd på ett skrattfyllt bokrelaterat inlägg. Här kommer mina senaste fynd från 9gag: 
 
 
Det gäller att inte säga för mycket i den här bokaffären ;)
 
Haha, stämmer ganska bra...
 
Någon som känner igen sig? 
 
Ganska likt ;) 
 

Fem böcker jag vill se som film!

Det cirkulerar ännu en tag bland bloggarna och denna gång är det 5 books to Movie tag. Det innebär att man ska välja ut fem stycken böcker som man hade velat se på film eller som en tv-serie. Detta är en tag som passar mitt bok/ film intresse superb och jag blev därför så himla glad när jag såg att jag hade blivit taggad av Carro från bloggen Romeoandjuliet
 
Dessa böcker hade jag mer än gärna velat se på film: 
 
1. Night Circus av Erin Morgenstern
 Åhh jag vill så gärna besöka den här cirkusen och se hur den ser ut på riktigt! Det närmast jag kan komma är att få se Nattens cirkus på film. Jag kan tänka mig att det blir en jätte bra film som är en fröjd för ögonen! För er som gillar boken lika mycket som mig kan jag meddela att de faktiskt planera att filmatisera boken, det finns dock inte mycket information om detta än. (Jag meddelar så fort jag vet :). 
 
 
 
2. A Discovery of Witches av Deborah Harkness
Detta är också en av mina favoritböcker, det är magi, kärlek, häxor och vampyrer, en perfekt kombination helt enkelt. Discovery of witches innehåller mycket historia och beskrivnignar av vackra platser, vilket gör att den hade gjort sig bra på film. Då får man en mer visuell uppfattning av alla miljöer som Deborah Harkness gestaltar. De har även planer på att göra den här boken till film.
 
3. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt
Jag tror att Överenskommelser hade kunnat bli en bra film som bjuder på vackra historiska miljöer, spänning, passionerade kärleksscener och framförallt pampiga klänningar. Jag är så himla svag för kostymdrama!
 
4. Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson
Det var en evighet sen som jag läste den här boken men varje gång jag ser den i bokhyllan tänker attans va bra den är! Jag hade mer än gärna sett den i filmformat! 
 
Det var svårt för mig att komma på den femte boken, då så många av de böcker jag vill se på film är redan fullt upptagna med att filmas in. Så jag får helt enkelt lista en bok som jag ännu inte har läst än: 
5. Magikerna av Lev Grossman
Jag har hört så mycket gott om den så om den hade kommit på bio imorgon hade jag gärna gått och sett den! Jag har en inställning att de flesta böcker som handlar om magi skulle bli en bra film :) 
 
 
Jag skickar nu vidare den här tagen till följande bloggare: 
Susanne Kleman
Ninas film och bokblogg 
Författardrömmar
Louise, Boken är tankens barn
Zellys Bokblogg
 
 
 
 

Hungerspelen: Dag 28 - Favoritscen i Revolt

 
Dagens fråga: 
 
Your favorite scene in Mockingjay?
 
 
Revolt är den sämsta boken i serien, tyvärr. Jag tyckte den brast i handlingen och ibland upplevde jag den lite tråkigt fastän det alltid hände saker. Men om jag ska välja en scen som jag gillar så är det epilogen. Jag gillar att läsa epiloger, det funkar som en avrundning på ett annars ganska abrupta slut.
 
Jag behövde definitivt epilogen i Revolt, det gav mig ett slut på hela Hungerspelstrilogin. Suzanne Collins bjuder dessutom på en poetiskt och djup epilog som fick blödiga mig att gråta ;)
 
 
 

Filmrecension: Side Effect

 
"The point is, the cardiologist could see it coming from the tests. It's in the blood. But who can see the lies?" 


Titel: Side Effects 
Regi: Steven Soderbergh
Premiär: 19 April 2013
Genre: Drama Thriller
Stjärnor: Jude Law, Rooney Mara & Channing Tatum. 
Imdb-betyg: 7,2 av 10. 
 
 
Handling: 
Emily har väntat i 4 år på att hennes make, Martin, äntligen ska bli frigiven. Hon hämtar upp honom från fängelset och är lycklig av att honom tillbaka... men denna lycka försvinner snabbt och Emily dränks i depression. Efter vissa omständigheter kommer hon i kontakt med en psykiatriker som ger henne antidepressiva. Tabletter som visar sig ha biverkningar...Side effects är psykologisk thriller som bjuder på många funderingar. 
 
Vad tycker jag? 
Jag tycker att filmen är helt klart intressant och delvis spännande. Folk äter antidepressiva som tuggummi och pratar öppet som att det vore helt normalt att behöva tabletter för att komma igenom vardagen. Man får uppleva en värld som präglas av tabletter samtidigt som det finns en annan bild av problemet som är oerhört spännande. För ni som gillar psykologi och filmer där man behöver tänka är Side Effects definitivt en film för er. 
 
Rooney Mara gör ett bra jobb och likaså Jude Law, det är svåra och djupa karaktärer som dem måste spela.  Tyvärr brister filmen i handlingen, ibland hänger inte saker ihop och om man tänker igenom det kan man hitta flera håll i verket. Det är det största minuset, för när man når slutet och allt att ska löses upp ser man bara bristerna, som en Grevéost. 
 
Jag gillar tvisten och tankeställaren men filmen når ändå inte toppbetyg.
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 
 

Hungerspelen: Dag 27 - Favoritscen i Fatta Eld

 
Dagens fråga: 
 
Your favorite scene in Catching Fire?
 
 

Det finns så mycket bra att hämta i Fatta Eld vilket gör att det är svårt för mig att bestämma en specifik scen som jag gillar extra mycket. Men den biten av boken som jag minns som mest spännande är slutet på Fatta Eld.
 
När jag läste boken tyckte jag att slutet blev lite rörigt men sen när alla bitarna satt på plats var det perfektion. Det var jätte bra slutscener, lite rörigt men otroligt spännande! Jag kan inte berätta så mycket mer med tanke på er som ännu inte har läst boken. Men ifall ni inte har läst Hungerspelen har ni något att se fram emot när ni når slutet av Fatta Eld ;) Amazing! 
 
 
 

En underbar dag i Skåne!

Lördagslista: Rymden

Det är underbart väder idag så egentligen är jag inte direkt sugen på att åka till en annan planet men veckan har ju ändå inspirerats av det oändliga. Jag kan tänkte därför ta mina fina läsare på en utflykt till kosmos med fyra böcker och filmer;
 
 
Böcker:
 
 
Enders spel skriven av Orson Scott Card: Jag tipsade om den här boken i ett inlägg som handlade om bok vs film men jag har fått så mycket bra respons på den här serien att jag tycker att Enders spel får ta en plats även på den här listan. För er som inte har hört talas om boken så handlar den om Ender som är en barnsoldat utvecklad av staten till att vara super intelligent. Dessa barnsoldater ska skydda planeten mot attack från elakingar. Man får följa Ender som är en ledare ibland de små soldaterna.
 
Have Space Suit, Will travel skriven av Robert A. Heinlein: Kip Russel är med i tävlingen Skyway Soap där första priset är en resa till månen. Kip kommer tyvärr bara på andraplats men får ett tröstpris i form av en rymddräkt, han blir lite besviken men ser det som ett tecken på att han någon gång i framtiden kommer att få resa till rymden... framtiden som visar sig vara betydligt närmare även vad Kip tror. När han provar dräkten tas han till ett piratrymdskepp ute i det oändliga...
 
How to bicycle to the moon to plant sunflowers: A simple but brilliant plan in 24 easy steps skriven av Mordicai Gerstein: Det behövs även lite humor när vi snackar rymden och det bjuder den här boken på. Man får en tydlig förklaring på hur man ska överleva i rymden, plantera solrosor så att de växer men även hur man ska hantera ensamheten. Den tar också upp hur man ska sköta kändisskapet sedan när man kommer tillbaka till jorden. 
 
Across the Universe skriven av Beth Revis: 17åriga Amy följer med hennes föräldrar på ett rymdskepp som heter Godspeed. De är nerfrysta och planeras att vakna om 300 år in i framtiden dock 50 år tidigare väcks Amy av att det blir ett datafel. Amy får lära sig hur det är att leva på ett rymdskepp samtidigt som hon inser att det inte var ett datafel som gjorde att hon vaknade utan det är någon som har planer för något annat... Den innehåller kärlek, spänning och lögner! 
 
 
Filmer: 
 
 
Armageddon: Såklart måste jag lista denna klassiker! Det är en stor meteorit på väg till jorden och om den når vår planet kommer allt att pulveriseras. Vad gör vi? Jo vi skickar upp ett gäng borrare, bland annat vår gangster Bruce Willis, detta för att dem ska borra ett håll i den elaka meteoriten. Det är amerikanskt, spännande och såklart kärlek! 
 
Det femte elementet: Detta var min favoritfilm när jag var yngre, såg den galet mycket och kan fortfarande repliker från filmen, till min sambos missnöje ;) Detta är ännu en Bruce Willis film där han ska rädda jorden. Bruce och en utomjording åker ut till rymden till en färja där allt bara kaosa ner sig. Det är en cool film med snygga futuristiska detaljer, den rekommenderas varmt! 
 
Star Trek (2009): Hela filmen är som en enda stor rymdsoppa. Det är rymdskepp och utomjordningar med annorlunda planeter. Man får följa Kirk och hans väg till att nå "stjärnorna", det bjuds på humor och framförallt spänning.  
 
Wall:E: Underbara Wall:E är en robot som lämnas kvar på vår övergivna jorden där han har till syfte att sakta men säkert städa upp planeten. En dag kommer en fräsch kvinnlig robot ner till jorden och genom den kontakten dras Wall:E upp till ett rymdskepp innehållande lata människor. Det är en jätte fin tecknad historia, se den :)
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0