Klä ut dig till en bok

Det är Halloweenveckan och det är kanske några av mina läsare som ska på Halloweenfirande precis som jag. Ni kanske även är i behov av lite inspiration när det kommer till utklädnad och jag kom på den bästa idéen, varför inte kombinera bokintresset med Halloween? Så här kommer några förslag på bokinspirerade maskeradkläder: 
 
Sookie Stackhouse: 
Varför inte klä ut sig till den kända bokkaraktären Sookie och leta reda på en hunkig vampyr ;) 
 
Twilight:
Ja varför inte klä ut sig till ens favoritbok?  
Välj något inom barnlitteraturen och klä ut er till Mannen med den gula hatten från Nicke nyfiken. 
 
Man kan ju alltid klä ut sig till någon i Harry Potter- gänget, det är bara att välja vilket elevhem du vill tillhöra:
 
Det blir förmodligen ingen bokinspirerad utklädnad för min del utan jag hade nog tänkt att klä ut mig till någon från 1920-talet, med fransig klänning och fjäder i håret. Vad ska ni klä ut er till? 
 
 
 

Boktips: Bridget Jones: Mad about the boy

 
Titel: Bridget Jones: Mad About the boy
Författare: Helen Fielding
Utgiven: Okt 2013
Serie: Bridget Jones #3
Kan köpas här: Adlibris
 
Den tredje boken om Bridget Jones har nu släppts och den här gången får man följa Bridget i dagens samhälle vilket omfattar fyllesms, twitter och utmaningen med att bli äldre och samtidigt vilja vara yngre.
 
När vi bjuds in i handlingen har Bridget Jones stora kärlek Darcy, som även är pappa till hennes två barn, varit död i fem år. Bridget är nu 51 år gammal och måste brottas med alla nymodigheter. För mig är Bridget Jones en underbar karaktär som man emellanåt kan känna igen sig i dock är jag lite skeptiskt till handlingen. Räcker det med att placera en äldre Bridget i en modern tid och så blir det en intressant bok? Jag vet inte, det känns som om något saknar och det är kanske något som finns en bok men det är inget som framgår av beskrivningarna. Jag vet inte om jag kommer läsa trean, jag gillade ettan men tyckte att konceptet blev lite tråkigare i tvåan. Nja, jag känner mig tveksam till om jag ska läsa den boken. 
 
Men vad tycker ni? Låter Bridget Jones: Mad about the boy intressant? 

En bit av Doctor Sleep

 
 

Måndagsnöje

Det är dags igen, bokinspirerat 9gags-skoj:
 
 
 
Det låter inte så tryggt ;) 
Sicken bra idé, man kanske borde klä ut sig till 50 shades of grey ;) 
 
 

"Att vakna"

Det var ett tag sedan jag gav er en uppdatering på mitt skrivande och detta beror på att jag inte riktigt har så mycket tid till att ägna åt mitt manus och har därmed inte något nytt att uppdatera om. Jag försöker så gott jag kan och lägger för det mesta 4 timmar på skrivande varje vecka (vilket är en jätte stor skillnad från när jag pluggade och kunde lägga flera dagar på skrivandet). 
 
Rättningsprocessen är i full gång, jag rättar och sedan rättar jag om igen. Jag är väldigt hård mot mig i den här rättningsperioden, varje mening jag är osäker skriver jag om. För några månader sedan skrev jag om inledningen, jag tog bort prologen och skrev istället ett första inledande kapitel. Jag har varit väldigt nöjd med detta, i alla tills jag i fredags satt på jobbet och diskuterade skrivandet med en kollega. Jag berättade för henne att jag hade hört att man absolut inte får inledda sin bok med en scen där huvudkaraktären vaknar upp och gör sina morgonrutiner. Både jag och kollegan kunde förstå detta, då morgonrutiner var väldigt vanligt förr och det är därför inte särskilt nytänkande. Stolt berättar jag min inledande mening och så säger kollegan men din karaktär vaknar ju upp i den meningen. Jag svor tyst för mig själv och tänkte, "Hur lyckas jag?!!?, "Varför har jag inte tänkte på detta tidigare?!". Därför har jag den här helgen lagt tiden på det inledande kapitelet för att kunna redigera bort mitt misstag. Dock utför inte min karaktär sina vanliga morgonrutiner utan snarare tvärtom, vaknar upp i ett annan sammanhang, men jag kan ändå tänka mig att bokförlagen inte gillar detta, eller? 
 
Vad tycker ni,  är manuset dödsdömt om ens karaktär inledningsvis "vaknar upp"?
 
 
 
 

Skriva

Lördagen är komplett: Ledighet + nya numret av Skriva.... åhhh underbart! 
 
Ha en trevlig lördag! 
 
 

Skräck på menyn

Kryss i taket, jag har tid för att vara med på Annikas bokbloggsjerka, yeah!  Jag har verkligen saknat den här fredagstraditionen och svarar med glädje på följande fråga: 
 
Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad?
 
Det var inte planerat men just nu läser jag Stephen Kings nya bok Doctor Sleep och även om jag inte har kommit så långt in i boken har jag ändå bedömt den som läskig eller snarare super läskig. Stephen King är ju skräckens mästare så det är väldigt passande att läsa något av honom nu när Halloween är på gång. 
 
Läser ni något läskigt? Eller har ni förslag på några läskiga böcker? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Perfektion

Nu är det bestämt, Christian Grey ska spelas av  Jamie Dornan! Jamie som tidigare har spelat i Once Upon a time och Marie Antoinette. 
 
Jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med valet, eller vad tycker ni ;) 
 
 

Rekviem - Lauren Oliver

"...There'll be payback', he adds with sudden fierceness. 'An eye for an eye'.
'And the whole world goes blind', Coral puts in quietly."
 
Titel: Rekviem
Originaltitel: Requiem
Författare: Lauren Oliver
Utgiven: Mars 2013
Serie: Delirium #3
Genre: Dystopi & Young Adult
Kan köpas här: Adlibris
 
Handling:
Rekviem är den sista delen i Delriumserien och det är dags att få ett avslut på det hela. Lena infinner sig i ett triangeldrama där hon måste gör ett val samtidigt som att striderna mellan samhället och "de vilda" eskaleras. Hela handlingen är i extas och som läsare väntar man bara på att det ska smälla. 
 
Vad tycker jag? 
Delirium var inte så bra men jag bestämde mig ändå för att läsa bok två Pandemonium och fastnade mer för den. Rekviem är dock tillbaka till samma nivå som bok ett, alltså ingen vidare bra bok. Jag tycker egentligen att Rekviem är betydligt sämre än Delirium och Pandemonium och det är för mig ganska överraskande. För oftast brukar den sista boken i en trilogi  vara spännande då allt har en upplösning men Rekviem misslyckas med detta på så många olika plan. Jag förstår inte hur det kan bli så här då Lauren Oliver är en duktig författare vars språk är dynamiskt och intressant.
 
Vad är det då som gör Rekviem dålig?
*SPOILERS* (markera text för att läsa) 
Jag gillade relationen mellan Julian och Lena, det var det som höjde bok två och så plötsligt kommer Alex tillbaka. Jaha tänkte jag, bara det inte förstör mellan Julian och Lena men såklart ändrade det allt. Jag tror problemet med Delirium var att jag inte gillade Alex då jag tyckte att hans karaktär var en typisk hjälte som lider av syndromet "här kommer jag ridande på en vit häst och räddar svaga unga kvinnor" (vilket är en sjukdom som är ganska vanlig i ungdomslitteraturen). Jag gillade att Lena blev grym i bok två och gillar Lena mindre när hon plötsligt skaffar ännu ett behov av Alex (men jag kan medge att Lena emellanåt också var den starka personen hon var i tvåan men det var mer sällan). 
 
Det som förstör mest för Rekviem är slutet, jag läste att folk hade reagerat på slutet men jag kunde inte förstå hur det kunde sluta dåligt med tanke på bok två. Men efter att ha läst klart Rekviem förstår jag exakt. Hela Rekviem är en upptrappning och man väntar på upplösningen då bitarna antingen försvinner eller faller på plats. Japp, problemet är att hela slutscenen var i princip 20 sidor. När jag bara hade två sidor kvar var jag tvungen att dubbelkolla att det faktiskt bara var två kvar för hur kunde det sluta så, vad hände med komplexiteten? Varför blev det plötsligt så jäkla platt och tråkigt. Hade Lauren Oliver ont om tid, eller tröttnade hon och vill bara ha ett avslut på det hela? Jag vet inte men det var så jag kände, tre böcker har jag läst och fick världens tråkigaste slut. Det var ingen känsla alls, inte ens tår förtjänade det. Som ni säkert förstår blev jag besviken på hur det slutade. Och inte att prata om scenerna med hennes mamma, även de gick alldeles för snabbt. Hej, jag är arg på dig och plötsligt övergick det till Hej nu är vi bästa vänner. Nja, det tappar hela trovärdigheten och lämnar mig med en knepig bismak.
 
Rekviem är en bra bok, i alla fall 200 sidor in i boken och sedan faller det platt. För er som ännu inte har läst Rekviem hade jag rekommenderat att hoppa över den här boken och slutat på toppen som Pandemonium byggde upp. För vem behöver egentligen är värdeslöst slut?! Inte jag i alla fall...
 
Betyg: 2/5
 
 

Sjukis

Att jobba är som att gå på dagis, alla smittar alla. Så nu har jag lyckats bli förkyld vilket innebär feberfrossa och ´ kardborre i halsen, alltså mindre trevligt. En fördel med att vara sjuk är att jag har tid att läsa och jag ska försöka hinna klart Requiem som tyvärr har tagit en evighet att läsa på grund av tidsbrist. 
 
Så nu ligger jag i soffan med mina fina kaniner och drömmer om en friskare framtid ;) Apropå kaniner kan jag bjuda er på två nya bilder: 
Hugo & Clara
Clara fick ligga i vår säng och det var hur mysigt som helst, tills hon kissade... japp det är sista gången som hon får besöka sängen ;) 
 

Boktips: The Circle

 
Titel: The Circle
Författare: Dave Eggers
Utgiven: Oktober 2013
Genre: Dystopi och Sci-fi
Kan köpas här: Adlibris
 
 
Dags för ännu en dystopibok och den här gången är det The Circle skriven av Dave Eggers. The Circle handlar om Mae Holland som börjar arbeta på ett stort Internetföretag som heter The Circle. När det beskrivs påminner det om företagen Facebook och Google. För Mae är det här drömjobbet och hon trivs i det lilla "samhället" som The Circle skapar. På området finns allt, det är fester, sovrum, konserter etc och sakta tar Mae distans till livet utanför området. The Circle berör ämnen så som vad är privat, sociala medier, internet och hur begränsad mänsklig kunskap egentligen är. 
 
Jag får inte riktigt grepp om vad The Circle verkligen handlar om, men ändå fångar det mitt intresse då The Circle påminner om företag som finns i vårt samhälle. Jag skulle nog vilja läsa The Circle, men jag är osäker på om det är en bok jag verkligen kommer köpa när det väl är dags att beställa... vad tycker ni? Låter The Circle intressant? 
 
 

A Royal Affair

 "I think some people are so sealed inside their fate that they hide deep within their mind."
 
Titel: A Royal Affair 
Originaltitel: En kongelig affære
Regi: Nikolaj Arcel
Premiär: 13 April 2012
Genre: Drama, Historisk, Romantik
Stjärnor: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander & Mikkel Boe Folsgaard.
Imdb-betyg: 7,5 av 10. 
 
 
Handling: En ung brittisk kvinna Caroline tvingas gifta sig med en dansk kronprins, Christian, som är allt annat än frisk. Caroline och Christans förhållande är väl ingen höjdare, Chrisitan som föredrar att umgås med kvinnorna på horhuset istället för att vara med sin drottning. Christian har ett underligt beteende och enligt rykten skulle han lida av schizofreni. Christian anlitar en ny doktor som även blir en god vän till prinsen. Den här doktorn arbetar med ett framåt tänkande, så som mer frihet till folket. Caroline som även hon är en framåttänkande kvinna blir attraherad av doktorn... och deras relation förändra hela landet. Det är en film präglad av en förbjuden kärlek under en historisk tid när kärlek inte var fri att välja.
 
Vad tycker jag? 
För er som gillar historiska filmer är A Royal Affair en höjdare. Jag ser mest på brittiska historiska filmer och känner därför till den brittiska historian bättre än den danska vilket gjorde att det var intressant och spännande att se den här filmen, då det blev något nytt.
 
Handlingsförloppet var lite långsamt men samtidigt var det bra då handlingen inte rusade fram, så som det ibland gör i kärleksfilmer. Så som att ett par ser varandra och plötsligt älskar de varandra över allt annat, utan här fick man långsamt se upptrappningen till kärleken. Men 2h 30 min är lite för långt för en film där det inte finns några spännande actionscener så som i Sagan om Ringen ;) 
 
Jag gillar känslan filmen skapar, den har verkligen lyckats fånga tiden med genuina kläder och miljöer. Det är en fröjd att titta på. Fast det mest intressanta med A Royal affair är såklart kärleken mellan doktorn och Caroline och dessutom funkar kemin mellan skådisspelarna Alicia och Mads. Tyvärr blir upptrappningen för romansen det mest spännande och därefter faller det. Jag tappade gnistan mellan dem och därav även mitt intresse. Jag vet inte om det beror på att jag blev uttråkad på grund av den långa speltiden eller ifall det faktiskt blev sämre. Men detta är inget större problem, för jag som åskådare vill ändå få reda på hur filmen slutar. Det är dock trist att filmen inte höjde sig desto längre in i handlingen man kom.
 
A Royal Affair är helt klart en sevärd film som jag kan rekommendera till er som gillar romantik och historia. 
 
Betyg: 4/5 
 
 
 
 

Lördagslistan: Halloween

Det var oerhört längesen jag gjorde en lördagslista, tyvärr tar en sådan här lista mycket tid, tid som numera är en sällsynt gåva. Men idag har jag en mysig hemmadag och har avsatt några timmar för att kunna leka med min blogg ;) Så med tanke på att Halloween närmar sig tänkte jag bjuda på en lista med 4 läskiga böcker och filmer.
 
 
Böcker: 

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist: Detta är en bok med många övernaturliga inslag och handlar om enäggstvillingarna Mary och Anne. Anne kan se andar medan Mary kan känna dem i sin kropp och tillsammans blir de ett skickligt medium. 
 
Frankenstein av Mary Shelley: Detta är en bokklassiker som de flesta av oss säkert känner igen men har alla läst den? Jag har själv inte läst boken om Victor och hans fixering med att skapa liv men hade gärna velat göra det då den verkar bra och spännande. 
 
The Shining av Stephen King: Såklart måste Stephen King vara med på den här listan, han är ju kung i skäckgenren. The Shining är en klassiker, jag har inte läst boken men har sett filmen och den är verkligen skrämmande. Den handlar om Danny som är en 5 årig pojke som kan se döda, han och hans familj övertar ett hotell... ett hotell som börjar utveckla ett liv av sig själv. 
 
Anna klädd i blod av Kendare Blake: Detta är en mildare skräckbok, den har sina skrämmande partier men för den lättskrämda ligger det nog på en lagom nivå. Boken handlar om Cas som dödar spöken och han är en skicklig spökjägare. Han bestämmer sig för att anta ett nytt uppdrag som innebär att döda ett gammalt spöke som heter Anna. Anna som visar sig vara en utmaning för honom. 
 
Filmer: 
 
Besatt (The Exorcism of Emily Rose): Jag försökte se den här filmen men det gick inte, var så jäkla rädd. En advokat antar ett nytt uppdrag där han ska undersöka ett mord en präst gjorde på en ung kvinna som enligt rykten var besatt av något.
 
The Ring: En journalist ska undersöka ett videoband, ett band som folk dör av om de tittar på det. Japp, skit läskig film och jag kan erkänna att jag fortfarande har problem att se "myrornas krig" på tv ;) 
 
Paranormal Activity: Den här filmen har jag inte ens vågat att se men det som jag har hört är att den ska vara obehaglig. Ett par flyttar in i ett nytt hem som visar sig redan vara bebodd av annat. De försöker ta reda på vad det är och sätter upp videokameror i huset. 
 
Silent Hill: En film baserad på ett tvspel, vilket inte är något som direkt märks. Men den handlar om en kvinna som beger sig in i den mystiska staden Silent Hill för att försöka hitta sin dotter. Jag såg Silent Hill på bio när jag var tonåring och kunde inte sova ordentligt på säkert en vecka. 
 
 
Hoppas ni har fått lite inspiration nu inför Halloween. Ha en trevlig lördag! 
 
 
 
 
 

En dag på Ullared

Det är dags att ställa klockan på en plågsam tidig timme, sätta sig i bilen och köra tre timmar för att komma till det massiva Ullared. Det är underbart att åka så långt bara för att kunna trängas och spendera pengar, men jag antar att det är just det som gör Ullared så himla bra ;) O precis som förra gången ska jag hålla utsikt efter saker som passar oss bokfantaster, det kan vara allt ifrån böcker, spel och dekorationer.
 
Hoppas ni också får en bra fredag! 
 
 
 
 

Lite moln

På Bokpotaten är det dags för omslagsondag och den här veckan gäller det att hitta bokomslag i temat MOLN. Det var inte det lättaste men jag hittade några i hyllan :)
Det är väldigt vackert med moln och det passar definitivt på bokomslag! 
 
 
 

Tävling för oss boknördar

Bokbloggen "Med näsan i en bok" anordna nu en tävling där man får chansen att vinna ett spel som är alldeles utmärkt för oss boknördar, spelet heter nämligen Boknörd och går ut på att man ska svara på frågor om böcker/ författare. Det låter hur kul som helst! 
 
Vad behöver ni göra för att kunna vinna? Jo följande:
 
Utlottningen pågår fram till och med midnatt den 19 oktober.
Lämna en kommentar nedan för att vara med i utlottningen och skicka sedan din postadress i ett mail. Bloggens mailadress är mednasanienbok@hotmail.com
Vill du ha fler än en lott? Länka i din blogg eller annat socialt medium (facebook, twitter, instagram) och länka till det i kommentarsfältet!
 
Vinnare dras på söndag den 20 oktober. 
 
 

Höstmys med tv-serier

Det är höst vilket betyder att nästan alla mina favorit tv-serier har haft premiär. Jag hade velat strunta i jobbet och istället bara sitta inne med en filt och ett nytt avsnitt men tyvärr tjänar man ju inte pengar genom att se på tv ;) Apropå tv-serier tänkte jag nu bjuda er på en lista med höstens bästa tv-serier (iaf enligt mig): 
 
 
1. Walking Dead säsong 4 (premiär 13/10) 
 
2. Downtown Abbey säsong 4 (premiär 22/9)
 
3. Homeland säsong 3 (premiär 29/9)
 
4. Grey's Anatomy säsong 10 (premiär 26/9)
 
Har ni någon favorit? Eller tips på några bra tv-serier? 
 

Måndagsnöje

Det är måndag, igen, suck, men om 5 dagar är det fredag igen, yeah ;)
Här kommer veckans 9gags skörd:
 
Ännu en udda bok!
Haha känner igen mig, jag samlar dessutom på bokmärken, jepp epic fail! 
Är det bara jag som längtar till den stora dagen? Inte långt kvar nu... jag menar såklart premiären och förhoppningsvis behöver vi inte "fight to death" för att få biljetter ;)
 

Filmrecension: The Way Way Back

 
Titel: The Way Way Back
Regi: Nat Faxon & Jim Rash
Premiär: 12 juli 2013
Genre: Drama & Comedy
Stjärnor: Steve Carell, Toni Collette och Liam James. 
Imdb- betyg: 7,6 av 10. 
 
Handling: 
Duncan är en 14-årig kille som ska åka på sommarsemester tillsammans med hans mamma och hennes nya pojkvän som är allt annat än snäll. Duncan har svårt att passa in både i familjen och i området de åker till. En dag cyklar han iväg och hittar ett vattenland. Efter olika omständigheter börjar han jobbar på vattenlandet och infinner sig ett uppmuntrande umgänge. Det är en film där man får följa en ung kille som försöker passa in och finna ett sammanhang. 
 
Vad tycker jag? 
Imdb klassificera filmen som både en komedi och drama men jag tycker nog att The Way Way Back är mer ett drama då den berör så djupa ämnen och det är få komiska inslag. Det är inte lätt för Duncan och jag själv fastnar i hans liv och verkligen sympatisera för honom i de olika händelseförloppen. Så det är tummen upp för Liam James som gör en bra framställning av Duncan. 
 
Filmen är kanske lite random men jag tycker ändå att den är bra och mysig att se på. Steve Carell spelar den elaka pojkvännen och det är en roll som jag inte är van vid att se honom i. Egentligen föredrar jag Steve som en glad filur i istället för sliskig men jag antar att den ovana rollen bidrar med en intressant aspekt. 
 
Ett minus med den här filmen är Sam Rockwell som överspelar hans väldigt viktiga roll. Det blir för mycket vilket gör det overkligt men ändå gillar jag den relationen som Duncan har till Sams roll Owen. Men denna relation hade blivit ännu bättre om Sam hade gjort ett bättre jobb.
 
För att sammanfatta är det ändå skådespelarna som gör den här filmen och det blir en helt okej insats. Så om ni vill se en intressant och mysig film om hur det är att inte passa in och försöka växa upp så kan jag rekommendera The Way Way Back. 
Betyg: 3,5 
 
 
 
 

Vem ska spela Mr Grey?

Läste precis att Charlie Hunnam inte kommer att spela Christian Grey, detta på grund av att han har en annan film att spela in vid samma tillfälle... hmm, är det så att Charlie har känt av för mycket press kring rollen så att han väljer att hoppa av istället? Det kan även vara så att filmbolaget har insett att folket inte direkt är nöjda med valet? Eller så har ett annat kontrakt kommit emellan men detta borde ju filmbolaget ha vetat när de släppte nyheten om vilka som ska spela huvudrollerna i Fifty Shades. Jaja, jag är ganska nöjd över att det inte blir Charlie men nu hoppas jag bara på att det blir någon mer passande så som Matt Bomer kanske ;) 
 
Vem tror ni kommer att spela den berömda Christian Grey? 
 
 
 

En bit av Requiem

Jag håller just nu på att läsa Requiem av Lauren Oliver och än så länge är den bra. Apropå Lauren Oliver såg jag på bloggen Nilmas Bokhylla att Nilma har publicerat en intervju med Lauren, ni kan hitta den här. Jag känner inte till Lauren Oliver så bra så det var kul att läsa lite mer om henne! 
 
Tänkte även bjuda på ett vackert citat från boken: 
 
 
 

Harry Potter Monopol, varför inte?!

Är det bara jag som känner ett enormt begär för det här spelet? Vill ha! 
 
 
 

Bokrecension: Stad av skuggor

"The boy never cried again, and he never forgot what he'd learned:
that love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed". 
 
Titel: Stad av skuggor
Originaltitel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
Utgiven: Juli 2007
Kan köpas här: Adlibris
 
Handling: Hämtad från Adlibris;
"Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv. 
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. 
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst ..." 
 
Vad tycker jag? 
Jag fick höra från många att detta skulle vara en bok jag gillade och jag hade därför alldeles för höga förhoppningar när jag väl började läsa boken... och som vanligt blev jag besviken. Jag tycker att Stad av skuggor är en helt okej bok men jag blev inte direkt imponerad och intrycket var inte så massivt som jag förväntade.
 
Stad av skuggor innehåller en hel del actionscener, det är spännande och det är beskrivande. Men jag är själv inte särskilt förtjust i actionscener så enligt mig var inte detta till bokens fördel. Jag gillar när det händer saker men för mig är det en stor skillnad mellan stridscener och spännande händelser. Jag gillade dock Clary, hennes karaktär var intressant och jag uppskattade även dynamiken mellan henne och Jace. Det var definitivt de komiska scenerna mellan dessa två som höjde boken. 
 
Stad av skuggor är inte dålig, bra språk och bra beskrivningar MEN händelseförloppet fångar inte min uppmärksamhet. Ibland blir det ologiskt på ett sätt där jag blir irriterad... även slutet gör mig lite arg , jag fattade inget och tyckte att "tvisten" förstörde mer än vad den gynnade handlingen. Jag vet inte om jag kommer fortsätta läsa serien, på ett sätt vill jag ju veta hur det kommer sluta och samtidigt ser jag inte direkt fram emot att läsa böckerna. Jag får se hur det blir men jag kommer definitivt att se filmen när den släpps på DVD. 
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 

Boktips: The Longest Ride

 
Titel: The Longest Ride
Författare: Nicholas Sparks
Utgiven: September 2013
Genre: Romance
Kan köpas här: Adlibris
 
Det har nu släppts en ny Nicholas Sparks- bok och såklart är även The Longest Ride en romantisk bok. Den handlar om två par som skiljer sig åt både när det kommer till ålder och erfarenhet men trots deras olikheter sammanknyts deras liv genom vikten av att göra rätt beslut.
 
91 åriga Ira Levinson infinner sig i en trafikolycka och skadar sig rejält. Han har svårt att hålla sig vaken och i yrhetens stund får han syn på sin döda fru Ruth. Undertiden som han ligger där och väntar på hjälp tänker han tillbaka på sitt liv tillsammans med Ruth. Sophia och Luke är två ungdomar som är väldigt olika varandra, Sophia är en rikemans barn medan Luke är en cowboy. Sophia börjar tänka på hur hennes och Lukes framtid kommer att se ut och vi som läsare får följa hennes tankegångar. 
 
Japp, det är lite rörig handlingsförlopp men samtidigt verkar The Longest Ride ganska intressant. Jag kan tänka mig att den här boken kommer bli en bra film och med tanke på att nästan alla Nicholas Sparks böcker blir film så kommer säkerligen the Longest Ride snart på bio. 
 
Vad tycker ni? Låter det intressant? 

Måndag = skrattfest

Det var ett tag sedan jag bjöd på lite bokrelaterat 9gag-skoj men nu är det hög tid. Hösten har anlänt och semestrarna känns avlägsna så det behövs definitivt lite skratt för att förgylla sin måndag:
 
 
Haha, inte lätt att vara vampyr längre ;)
 
 
 
 
 
 
 

Filmrecension: The Heat

"You’re giving her beauty advice? Do you even own a fucking mirror?"
 
 
Titel: The Heat 
Regi: Paul Feig
Premiär: 9 aug 2013 (SV)
Stjärnor: Sandra Bullock & Melissa McCarthy
Genre: Action & Comedy
Imdb-betyg: 6,8 av 10
 
Handling: 
Sandra Bullock spelar en väldigt uppnosig FBI-agent som blir tilldelad ett uppdrag där hon måste samarbeta med en ohyfsad Boston-polis som spelas av Melissa McCarthy. Det blir ett ganska underhållande samarbete när de tillsammans försöker hitta drogkungen. 
 
Vad tycker jag?
The Heats handling är inte direkt komplex eller meningsfylld utan har mer till syfte att underhålla sin publik. Men frågan är då om underhållning är så pass bra att den lyckas rädda en bristande handling? Tyvärr måste jag svara att den inte lyckades med detta. Det finns roliga skämt i Heat men det finns också långa moment där jag knappt skratta och tycker mest att allt är överdrivet. Filmen är dessutom ganska lång, 2 timmar, och när man då inte blir underhållen blev jag istället oerhört uttråkad. 
 
Paul Feig är han som har gjort Bridesmaids vilket är en film jag gillade men han har misslyckat att fånga liknande humor i den här filmen. Det blir ansträngt och jag tycker också att Sandra Bullock överspelar sin roll. Melissa McCarthy brukar vara rolig men även hennes roll känns oäkta. 
 
The Heat är klassificerad som komedi och action men tyvärr saknar den båda bra humor och bra action. 
 
Betyg: 1/5
 
 

Jag vill...

Jag vill läsa klart City of Bones, rätta bok och andas fritt. 
Jag vill ha tid för att delta i bokbloggsjerkan, läsa massa bokbloggar och samtidigt ha tid för att inte göra något alls. 
Jag vill kunna gå ut på promenad med min kanin, vika kläderna jag gömmer under sängen och läsa lite till bara för att jag kan.
Jag vill göra så mycket men tiden räcker inte till och imorgon ska jag jobba 12 timmar och sedan är helgen över. Japp, viljan och måsten finns där dock inte tiden. 
 
Det jag vill framföra med detta inlägg är att jag har massor jag vill göra men i helgen kommer jag inte ha tid för något, därav tystnad på bloggen. Men jag hoppas att ni får en trevligare helg! 
 
 
Med tanke på att det här inlägget är ganska deppigt får jag pigga upp oss med den här söta gifen :) 
 
 
 
 

Titta så mycket kul:

Jag hade en alldeles underbar födelsedag med massa klappar och trevligt sällskap dagen lång. Jag verkar ha varit extra snäll det här året då jag fick en hög med böcker, men bättre än så kan det ju inte bli... och dessutom var det ingen häst i köttbullarna på Ikea, så toppen! 
 
Böckerna som levererades i paketform var följande: 
  • The Bone Season av Samantha Shannon
  • Across The universe av Beth Revis
  • Requiem av Lauren Oliver
  • Bleak House av Charles Dickens
  • Emma av Jane Austen
  • Cranford av Elizabeth Gaskell
  • Doctor Sleep av Stephen King
  • A Game of Thrones, The Graphic Novel av George R.R. Martin

Åhh vill läsa alla NU! 
 
Jag fick dessutom en passande kudde för min läshörna: 
 
Det är allt kul att fylla år :) 
 

Nytt på Divergent-fronten

Det har nu släppts två nya poster till Divergent: 
 
Tris
 
& Four
 
Jag gillar verkligen dessa bilder och de har lyckats fånga mystisken som boken är präglad av. Jag gillar dessutom hur de har gestaltat Fours tatueringar, väldigt coola. Jag har faktiskt börjat acceptera att det är Theo James som ska spela Four och på något sätt tycker jag då att filmatiseringen verkar bättre... japp, jag börjar få allt för höga förväntningar, detta bådar inte gott ;) 
 
Vad tycker ni om affischerna? 
 
 

"Det är ingen vanlig dag..."

Idag är det officiellt, det är bara 3 år kvar tills jag fyller 30! Det ska såklart firas med kalas och ett Ikea-besök där jag ska passa på att frossa i köttbullar, förhoppningsvis utan häst. Jag hoppas även på att jag ska få hårda presenter, gärna rektangulära, innehållande böcker som jag har önskat mig. Jag måste erkänna att det är något speciellt med att fylla år, även om jag nu har gjort det i 27 år är den en underbar känsla att vakna upp och känna att man är ett år äldre. 
 
(Det finns dock ett minus med att bli äldre och det är de gråa hårstråna som har gjort debut ;) 
 
 
 
 
 
RSS 2.0