Reading habits tag

Alltid lika kul när det kommer nya tags, den här gången handlar de om ens läsvanor och jag har blivit taggad av Malin och Lena
 
1) Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa? 
 Jag har en gungstol som jag brukar läsa i annars blir det vår underbara mjuka soffa. 

2) Bokmärke eller random pappersbitar?
Pappersbitar... det hemska är att jag samlar på bokmärken och har flera stycken men jag glömmer bort att använda dem. Jag måste verkligen skärpa till mig ;) 

3) Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller efter ett visst antal sidor? 
Jag måste alltid läsa klart ett kapitel, jag avskyr att behöva avsluta mitt i dock är det problematisk när böcker har få och väldigt långa kapitel. Så när jag har tidsbrist måste jag emellanåt bryta av mitt i. 

4) Äter du eller dricker du någonting när du läser? 
Nej, jag brukar inte äta och läsa samtidigt. Jag är annars duktig på att multitaska men i det här fallet kommer min klumpighet iväg. Därav blir kombinationen av mat och dryck tillsammans med fina böcker ingen höjdare. 

5) Brukar du lyssna på musik eller ha på TV:n medan du läser?
Ibland musik men inte tv, så bra koncentration har jag inte så att jag klara av att inte titta på tv:n som spelas i bakgrunden ;) 

6) En bok i taget eller flera samtidigt? 
Egentligen läser jag en bok i taget men jag har flera liggandes som jag inte har orkat läsa ut. Men jag föredrar att läsa en i taget annars känns det som om man aldrig blir klar med en bok. 

7) Läsa hemma eller överallt?
Jag läser ofta hemma, jag har försökt att läsa på tåget på väg till jobb men det känns som om hela min arbetsplats åker samma tåg som jag vilket gör det svårt att vara osocial med en bok. 

8) Läsa högt eller tyst i huvudet? 
Jag läser alltid tyst i huvudet, tur är väl det, annars skulle sambon få panik på mig ;) 

9) Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken? 
Det beror på, just nu läser jag City of Bones och den innehåller några dryga moment som jag inte känner för att läsa så då skummar jag igenom dessa bitar. Även långa stycken med beskrivngar brukar jag hoppa över, det tar bara massa tid och tillför inget för mig och min läsning.

10) Bryta rygg eller inte? 
Bryta rygg, det låter lite makabert. Men nej, jag bryter inte medvetet några ryggar! 

11) Skriver du i böcker?
Böcker är heliga, så nej jag skriver inte i dem men när det står något vettigt brukar jag sätta en lapp på sidan så att jag kan hitta tillbaka till stycket igen. Stephen Kings bok Att skriva är fylld med dessa färgglada lappar.
 

12) Vilka taggar du?
 
 

Filmrecension: Disconnect

 
Titel: Disconnect
Regi: Henry Alex Rubin
Premiär: April 2013 (US)
Genre: Drama & Thriller
Stjärnor: Jason Bateman, Jonah Bobo och Alexander Skarsgård. 
Imdb-betyg: 7,5 av 10
 
Handling: 
Disconnect är ett drama som handlar om en grupp människor som på olika sätt försöker få till en mänsklig kontakt i dagens väldigt nätbaserade verklighet. Man får följa med de olika personerna och hur de påverkas av den relation de har till internet. Det är unga, gamla och olika intriger som har ett och samma tema. 
 
Vad tycker jag? 
Jag trodde att Disconnect skulle vara en ganska lättsmält film om hur internet påverkar våra relationer och liv men attans vad fel jag hade, det hela slutade med att både jag och min sambo grät. Disconnect är en gripande film och oerhört fängslande samt att den berör ett tema som är aktuellt i dagens samhälle. Det som gör den här filmen annorlunda från andra filmer i det här området är att man får föllja olika personer och se på hur olika sätt onlinevärlden påverkar. Den har verkligen lyckats fånga alla de aspekter av ens vardagliga liv där man är uppkopplat till nätet, så som att använda gps, facebook m.m. Vi blir sårbara genom detta sätt att leva på, vilket jag också är medveten, om men ändå hade jag själv inte klarat en längre stund utan internet. 
 
Jag tycker om filmen, handlingen och karaktärerna. Det är dessutom en bonus att det är två svenskar med i den, Alexander Skarsgård och Michael Nyqvist. Jag tycker också att Jonah Bobo gör en jätte bra insats med sin karaktär Ben Boyd, Bens livsöde tyckte jag var den som var mest gripande och sorlig.
 
Det blir helt enkelt en väldigt bra film! Slutet kanske är si så där men efteråt insåg jag att det blev det bästa slutet för den här filmen om det hade slutat så som jag hade velat hade den varit för förutsägbar. För Disconnect är ganska klichéfri, man tror sig veta vad som ska hända men sen blir det oväntat inte så. Jag gillar Disconnect och rekommenderar er till att se den: 
 
Betyg: 4,5 av 5
 

Ledighet när den är som bäst....

 
Idag har jag umgåtts med det här gänget och bara tagit det lugnt! 
Hoppas att ni får en mysig lördag :) 
 
 

Annorlunda bokstöd

Bokstöd är en fin accessoar som förgyller bokhyllan och samtidigt håller böckerna på plats. Här kommer några av mina favoriter och länken undertill leder er till sidan där ni kan köpa dem: 
 
Så himla söt! Länk
För er som gillar Pippi, kanske inte så jätte likt, men ändå fin! Ni kan hitta den här
Haha, helt underbar! Ni kan hitta den här
Ugglor är ju väldigt passande som ett bokstöd för ens Harry Potter-böcker. Ni kan hitta den här

Boktips: The Chaos of Stars

 
Titel: The Chaos of Stars
Författare: Kiersten White
Utgiven: September 2013
Bokförlag: Harper Teen
Genre: Young Adult & Mystery
Kan köpas här: Adlibris
 
 
Det finns så himla många bra böcker ute, jag vill läsa allt jag hittar men tiden räcker tyvärr inte till och såklart har jag hittat ännu en bok. Mitt senaste fynd är The Chaos of Stars vars handling är spännande och verkar oerhört underhållande. 
 
Adlibris beskriver boken som följande: 
 
"Isadora's family is seriously screwed up--which comes with the territory when you're the human daughter of the ancient Egyptian gods Isis and Osiris. Isadora is tired of living with crazy relatives who think she's only worthy of a passing glance--so when she gets the chance to move to California with her brother, she jumps on it. But her new life comes with plenty of its own dramatic--and dangerous--complications . . . and Isadora quickly learns there's no such thing as a clean break from family."
 

Jag gillar verkligen gudaspekten och att den här dottern vill bryta sig fri från sin "gudomliga" familj, det är annorlunda och intresseväckande. Jag har inte läst något av Kiersten White tidigare men hennes senaste bok Paranormalcy fick tydligen mycket bra omdöme. The Chaos of Stars verkar helt klart vara en bra bok, som jag mer än gärna vill läsa... om bara tiden hade funnits.  (En bonus är det snygga omslaget, superfint!)
 
Har ni läst The Chaos of Stars, i så fall vad tyckte ni? 

Behind the Scenes: Divergent

I väntan på filmen får vi nöja oss med sådana här roliga klipp: 
 
 
 
 

Inte många dagar kvar...

Sakta men säkert närmar sig min födelsedag. Jag har nu skickat iväg min önskelista till min närmsta familj och såklart består majoriteten av listan av böcker. För vad är en födelsedag utan en hög med massa olästa böcker? 
 
De böcker jag mer än gärna vill få i ett fint paket på min stora dag är följande: 
De underbara Penguin Classics, har snart alla i min hylla men saknar ca 8st.
 
 
The Bone Season av Samantha Shannon & Across the universe av Beth Revis.
 
 
Jag vill mer än gärna få den nya svenska boken Barnbruden

Jag älskar bokklassiker, och
jag älskar de ännu mer när de kommer i snygga fodral: Fitzgerald Classics Penguin

Sist men inte minst: Requiem av Lauren Oliver.
Jag vill såklart läsa den sista delen i Delirium-serien. 
 
Åhh underbara böcker, det är verkligen det enda en dam som jag behöver ;) 
 
 
 
 

Filmrecension: This Is the End

"Jonah Hill: A huge earthquake happens, who do they rescue first? They'll rescue Clooney, Sandra Bullock, me. If there's room, you guys will come."
 
 
Titel: This is The End
Regi: Seth Rogen & Evan Goldberg
Premiär: 25 oktober (sv) & 28 juni (uk)
Stjärnor: Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Jay Baruchel, Emma Watson med många flera
Genre: Comedy & Fantasy
Imdb-betyg: 7,3 av 10
 
Handling: (Den här handlingen är så himla skum att det är svårt att beskriva den ;)
Alla skådespelare spelar sig själv men ändå inte... Seth Rogens bästa vän Jay Baruchel kommer till L.A. för ett besök. De blir inbjudna till James Francos inflyttningsfest. Det är en fest som är kändistätt men mitt under festens stigande punkt börjar marken skaka vilket skapar en hysteri bland gästerna. De tror till en början att det är en jordbävning men det förklarar inte de blåa ljuset som hämtar upp människor och elden som sprider sig. Vad är det som händer? I This is the End får man följa med sina favoritskådisar i sitt försök att överleva! 
 
Vad tycker jag? 
Jag såg trailern till den här filmen och tänkte, Vad är detta för skum film?! Min sambo envisades om att vi bara måste se den, då det är en film som är mycket omtyckt i media. Jaja, jag fick helt enkelt ge med mig men jag hade inga större förväntningar på This is the End. Och det är kanske just det som gör att jag ändå gillar den här filmen trots den knepiga handlingen. 
 
Jag gillar att skådisarna spelar sig själv men ändå inte och det finns en charm med att det blir överdrivet. Jag kan även gilla den dåliga humor och att de gör narr av sina egna filmer. Det är humorn som räddar den här filmen men om man inte uppskattar denna typ av humor så tror jag inte att detta är en film för er. Ibland tycker jag också att skämten blir otroligt låga men ibland är de så dåliga att jag skrattar. 
 
This is the End är inte en film man beundrar för de coola specialeffekterna utan det märks tydligt att filmen är inspelad i en studio. Fast det är okej på något sätt, då det höjer den skumma känslan. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den här filmen. Jag förstår egentligen inte hur jag kan gilla den med tanke på hur dålig den egentligen är. Japp, jag är förvirrad. Men om ni uppskattar Hot Shot och Rena rama turen så kommer ni säkert gillar This is the End. 
 
Betyg: 4
 
 
Trailer:
 

Emmy Awards

Ikväll är det dags för årets Emmy Awards. Jag kan erkänna att jag är en tv-serienörd och jag ser allt för mycket på tv-serier. För oss som är förtjusta i detta är Emmy Awards en händelse som är mycket uppskattad. Alla ens favoritskådisar samlas på ett samma ställe och oftast är underhållningen på hög nivå. Japp, jag kommer att se the Emmys, kommer ni? 
 
Bonus: Det är dessutom Neil Patrick Harris som är kvällens värd :) 
 

Söndagscitat: The city of bones

Jag håller just nu på att läsa The City of Bones skriven av Cassandra Clare. Jag har inte kommit så jätte långt in i boken men den verkar spännande. Jag slängdes direkt in i handlingen och det är därför svårt att släppa boken men idag tar jag dock paus från läsandet och lägger istället fokus på skrivandet. Fast att dela med mig av ett söndagscitat till era kära läsare har jag helt klart tid för :) 
 
 

Den perfekta filmen

En film som innehåller allt, den perfekta filmen för oss som älskar filmer om skrivandet samt gillar skådespelarna Daniel Radcliffe från Harry Potter och Michael C. Hall från Dexter.... Kill Your Darlings är filmen med de bästa ingredienser och förhoppningsvis "smakar" den lika gott som den luktar ;) 
 
Trailern: 
 

Bokrecension: Pandemonium

 
"Old words; words that nearly brought me to my knees. Live free or die. 
Four words. Thirteen letters. Ridges, bumps, swirls under my fingertips. 
Another story. We cling tightly to it, and our belief turns it to truth. "
 
 
Titel: Pandemonium
Författare: Lauren Oliver
Serie: Delirium #2
Utgiven: 2012
Genre: Dystopi & Young Adult
Kan köpas här: Adlibris
 
Handling: (Kan innehålla spoilers)
Lena vaknar upp i en helt annan verklighet och inser att den gamla Lena har gått bort och en ny Lena återuppföds. Lena befinner sig nu i vildmarken och måste anpassa sig till den nya miljön och sättet att leva på. I vildmarken finns inget förflutet utan bara nuet och framtiden. I samband med att Lena anpassar sig i sin nya identitet inser hon att det är dags att stå emot regimen och kämpa för att kärleken än en gång ska få verka fritt. 
 
 
Vad tycker jag? 
Jag sträckläste Pandemonium, den var så bra att jag knappt kunde släppa boken när jag tvingades att jobba. Att boken skulle vara så här bra var för mig oväntat då jag inte blev så imponerad av Delirium. Den första boken var okej men den gav mig inte så mycket och den var emellanåt lite tråkig. Pandemonium var helt tvärtom. Lauren Oliver har kombinerat det förflutna och nuet på ett dynamiskt sätt. Det är intressant att få läsa om processen som formade Lenas hårda sida i kombination med att läsa om nuet och om den personen som hon utvecklas till. 
 
(Spoilers) 
En annan aspekt som väckte mitt intresse var kärleksrelationen mellan Lena och Julian. Den gestaltas i en "Romeo och Julia"- koncept, en man och en kvinna från två skilda världar sammanbinds genom kärlek. Det är vackert och spännande. Jag gillade helt klart kombinationen av Julian och Lena bättre än Lena och Alex. Det var mer äkta och utvecklades på ett mer verklighetstroget sätt än vad Alex och Lena- relationen gjorde. För den tyckte jag gick alldeles för snabbt och var lite tråkig. 
 
Lauren Olivers språk och beskrivningar har även det stigit upp en nivå och det märks att hon har skrivit en hel del böcker sedan Delirium. Jag gillade Pandemonium, den är lättläst, spännande och fin. 
Betyg: 5/5
 
 

Filmrecension: The Kings of Summer

"I'm happy to be wherever my parents are not"
 
Titel: The Kings of Summer
Regi: Jordan Vogt- Roberts 
Premiär: 23 Augusti (UK)
Genre: Drama & Komedi
Stjärnor: Nick Robinson, Gabriel Basso & Craig Cackowski
Imdb-betyg: 7,2 av 10
 
 
Handling: 
Tre tonårskillar bestämmer sig för att fly verkligheten och de krav som deras föräldrar har satt på dem. En sommar bygger de ett stort trähus ute i skogen och planerar att bo där för att kunna känna sig fria. Det är en film om hur det är att växa upp och om hur stark en vänskap kan vara.
 
Vad tycker jag? 
The Kings of Summer är en feel-good-movie. Den är mysig och samtidigt oerhört underhållande. Jag skrattade flera gånger, nästan så pass att glädjetårarna rann.
 
Det är kul att kunna få följa pojkarna Joe och Patrik och få se hur de anpassar sig till en mer vuxenroll under filmens gång. Jag tycker även att relationen mellan de tre pojkarna är hur fin som helst och jag upplever den som äkta. Det finns inte så mycket negativ att säga om The Kings of Summer utan det är en alldeles underbar film i den här genren. Förväntar er inget storslaget utan det är en film som ger vad den lovar.
 
Det är perfekt val av skådisar, fin musik och lagom längd på filmen. Ifall ni gillar att se filmer som gör er glad så rekommendera jag varmt The Kings of Summer. 
Betyg: 4/5
 
 
 

Boktips: The English Girl


Titel: The English Girl
Författare: Daniel Silva
Utgiven: Juli 2013
Genre: Thriller & mystery
Kan köpas här: Adlibris 

Madeline Hart är en framgångsrik kvinna inom politiken men under denna väldigt prydliga fasad döljer hon en hemlighet. Madeline är älskarinnan till den brittiska premiärministern Jonathan. Detta är tyvärr något som Madelines kidnappare vet och de planerar att mjölka premiärministern på pengar. Jonathan vill inte att detta ska läcka ut i pressen utan anlitar spionen Gabriel Allon för att han ska kunna hjälpa honom på ett diskret sätt.

Detta är 13:e boken som Gabriel Allon är huvudkaraktären i, jag har inte tidigare läst något av honom men tyckte att den The English Girl verkar intressant. Dock avskräcker det mig att det redan finns 12 böcker, tyvärr har serier en tendens att bli sämre när det överstiger cirka 8 böcker. 

Har ni läst någon bok om Gabriel? I så fall, vad tycker ni? 

Nu är det måndag igen

Det är måndag och efter en mysig helg är det dags att återvända till verkligheten, vilket inte känns så lockande. Men så här fint hade vi det: 
Underbara Skåne!
 
Med tanke på att det är måndag tänkte jag även bjuda på lite 9gag-skoj: 
 
Haha, tror inte det hade varit någon höjdare ;)
 För er som inte har läst Red Wedding i Game of Thrones hänvisar jag till detta kapitel för att kunna förstå tröjans syfte ;) 
 
Ha en bra måndag! 
 
 
 
 

Filmrecension: The Bling Ring

"I just think we wanted to be a part of, like, the lifestyle, the lifestyle that everybody kind of wants."
 
 
Titel: The Bling Ring
Regi: Sofia Coppola
Genre: Crime & Drama
Premiär: 14 juni 2013 (Sv)
Stjärnor: Emma Watson, Claire Julien och Katie Chang. 
Imdb-betyg: 6,0 av 10. 
 
 
Handling: 
Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om ett gäng äldre ungdomar som är oerhört fascinerade av Hollywood-livet. De går på kändisfester, har märkeskläder och för sig som att de äger världen. Marc introduceras i detta liv av Rebecca. Till en början börjas det med sprit och dans sedan eskaleras det till att bryta in i kändisars hem för att stjäla deras ägodelar. 
 
Vad tycker jag? 
Meh, The Bling Ring är en intressant story men att göra en hel film om det blir lite trist i längden. För det största problemet med The Bling Ring är att handlingen inte räcker till. Sofia Coppola är annars en regissör jag gillar men jag förstår inte varför hon tar med fem minuters långa scener där huvudkaraktären röker på och dansar framför en dataskärm, det gav mig inget och för att vara ärlig förstod jag konceptet för tio minuters sen. 
 
Emma Watson höjer filmen med hennes insats men samtidigt är hennes karaktär ganska tråkig och stereotypisk. Det som fångar mitt intresse är att filmen är baserad på verklighet och jag fascineras av hur långt dessa ungdomar går för att kunna vara som sina idoler och leva det lyxiga livet. Men det är ingen höjdare när en film bara är 1h 30 minuter lång och jag efter en timme kände, jaha, ska den inte sluta snart?
Betyg: 2/5. 
 
  
 

Veronicas bokiga bekännelser

Jag har blivit taggad av Lena att svara på en skojig enkät som handlar om att våga erkänna lite bokiga bekännelser. Det går till enligt följande: 
 
Det fungerar så här:
Själva meningen med ”bokiga bekännelser” är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av – glöm bara inte att namnge inlägget som ”‘ditt namn’ bokiga bekännelser”. När man väl har ”bekänt” så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte.
 

1. Vallmobladet
När jag gick i 5:an/ 6:an ville jag bli journalist och för att kunna få utlopp för det här behovet bestämde jag mig för att skapa min egen tidning som jag kallad Vallmobladet. I den här tidningen skrev jag artiklar om aktuella saker, framförallt skvaller om kungahuset, då jag var lite besatt av dem. Tidningen innehöll även de klassiska skämten; "Alla barnen... Alla barnen lägger pussel förutom Abel, han lägger en kabel..". underhållning på hög nivå ;) 
 
2. Jag vann! 
Jag gick i 4:an när jag var med i en tävling som ett företag anordnade för skolorna där man skulle skriva en uppsats om hur vi trodde att framtiden skulle se ut. Jag valde år 2014 (komiskt nog) och då skulle vi ha robotar och tv-liknande saker som vi använde i klassrummen, japp jag förutspådde Ipads ;) Jag vann tävlingen och fick en enorm check på 1000kr, pengarna gick dock till klassresan som jag inte ville följa med på. Men trots detta var jag oerhört stolt över min skriftliga bedrift. 
3. Beroende av chokladfabriken 
Jag och boken Kalle och chokladfabriken var bästa vänner när jag var liten. Jag läste den säkert fem gånger och tyckte att den var lika bra varje gång... det kan hända att denna bok är orsaken till mitt chokladberoende. 
 
4. Twilight- obsession
Jag såg först filmen Twilight och blev helt besatt i handlingen. Jag bestämde mig för att läsa boken och det slutade med att jag sträckläste alla böcker under en veckas tid. Det var Twilight som tände gnistan för min första bokidé. För den känslan jag fick av att läsa dessa böcker fick mig att vilja försöka skapa något liknande. Så med Twilight- soundtracket i mina öron skrev jag min första "riktiga" bok. 
 
5. Kärlek för det skrivna ordet
När jag först skrev min första bok var det något som väcktes inom mig, till en början var det svårt att identifiera vad detta var men jag förstod att det var en känsla som jag uppskattade. Efter mina första refuseringar tog jag paus från skrivandet och jag har aldrig varit så låg som då. Det var under den tiden som jag insåg vad faktiskt skrivandet gör med mig. För när jag skriver finns bara jag, fantasin och ord och det är en alldeles underbar frihetskänsla som gör mig sprudlande lycklig. Så jag erkänner, jag älskar att skriva! 
 
 
Jag utmanar följande bloggar: 
Schitzo-cookie bokblogg
Nilmas Bokhylla
Författardrömmar
Louise- Boken är tankens barn
 
 

Österlen

Jag åker till Österlen för det är dags för lite avkoppling! Så jag lägger socionomrollen på hyllan och likaså mitt skrivande för nu ska jag vara social och ha kul.
 
Hoppas ni får en mysig fredag :) 
 
 Bildkälla
 
 
 
 
 

Bokrecension: Staden som försvann

"The Lot's knowledge of the country's torment was academic. Time went on a different schedule there. Nothing too nasty could happen in such a nice little town. Not there."
 
 
Titel: Staden som försvann
Originaltitel: Salem's Lot
Författare: Stephen King
Utgiven: 1975
Genre: Skräck & Fantasy
Kan köpas här: Adlibris
 
Handling: 
Tänk er en mysig liten by där alla känner alla, det kan se vanligt ut på ytan men invånarna har en mörk hemlighet som står på en kulle och bevakar staden, vilket är huset Marston.  En dag flyttar det in två männen i huset och stadens vibbar förändras och ett mörker lägger sig som ett täcke ovanpå dem. Vi får följa de olika invånarna i denna förändring, framförallt en författare som bestämmer sig för att flytta tillbaka till sin gamla ort för att skriva en ny bok. Staden som försvann är läskigt och framförallt spännande. 
 
Vad tycker jag? 
Nu har jag äntligen läst en Stephen King bok, yeah! Det går inte att neka att King skriver alldeles underbart och ibland blir jag förbluffad över hur han formulerar sig och beskriver saker. Jag måste också påpeka att översättningen håller en bra standard (vilket är ovanligt) och man har verkligen lyckats fånga Kings speciella skrivkonster. Tummen upp för språket... dock finns det även aspekter som får mig att vända min tumme. 
 
Ja det är spännande men det är inte särskilt nyskapande, jag kan den här storyn, jag har läst det flertal gånger, vampyrer-påle i hjärtat- blod- konceptet, gäsp! Staden som försvann kom ut 1975 och då var inte vampyrlitteraturen lika utvecklad som idag så det är förståeligt att det blir väldigt förutsägbart men det är ändå ett stort minus då boken tappar sin tidlöshet. 
 
Jag är tveksam till Staden som försvann, den gav inget intryck utan när jag väl var klar med boken tänkte jag, jaha, nu kan jag läsa något annat... vilket inte är den känslan jag ville ha. Det är verkligen synd för jag trodde att den skulle var bättre. Staden som försvann är spännande men håller inte riktigt hela vägen och om någon månad har jag säkert glömt bort den.
Betyg: 3/5. 
 
 

Nytt i hyllan

Underbara, underbara Adlibris! Det är alltid lika kul när det bruna paketet landar i min brevlåda och dagen till äran innehöll paketet tre böcker som jag är extra nyfiken på nämligen: 
 
  • Pandemonium skriven av Lauren Oliver är andra boken i serien och det ska bli spännande att läsa vidare. 
  • Vampire Academy av Richelle Mead, jag har varit nyfiken på den här boken länge och när trailern till filmen släpptes för någon vecka sen tänkte jag att det var hög tid att läsa den. 
  • City of Bones av Cassandra Clare, filmen har haft premiär men jag har ännu inte läst boken och det är ju flera som har hyllat den så kan tänka mig att den är bra. 
Jag ser fram emot tre riktigt intressanta böcker... och förhoppningsvis lyckats de även leva upp till mina förväntningar :) 
 
 
 

I mars gäller det!

Tiden, den eviga kampen om tiden, den finns där varje dag ändå utnyttjas den begränsad på grund av alla måsten och tröttheten som käkar kreativiteten. Kvällar ligger jag och rättar bok på ipad, helger tillägnar jag åt skrivandet men boken behöver mer tid. Det finns så mycket kvar att fixa, så många ord jag måste få rätt på men varje gång jag rättar en mening är det ännu en menning jag behöver rätta om.
 
Det är en process utan slut och jag kan hålla på med att rätta och rätta om hur länge som helst . Igår innan jag somnade insåg jag att det som jag saknar i detta svarta håll är ett mål, jag behöver ett datum som jag ska vara klar till och som håller mig motiverad. Så det är dags att samla de få lediga timmarna kvar och producera som attans för den.1 Mars 2014 ska min bok vara klar. 
 
*Tagga Tagga* 
 
 

Yeah måndag!

Nu är ännu en helg över och besvikelsen är enorm, jäkla heltidsarbete! Jag hinner inte göra något på veckodagarna så när väl helgen är här har jag så himla mycket att göra och när jag väl är klart med allt har jag bara några få timmar över till skrivandet. Det är sorligt, men det är så det är och det är väl bara att acceptera det (lagom bitter ;). Så ja, även jag behöver lite måndagsskratt idag, så dags för veckans 9gag bokfynd:
 
 
Tur att han äntligen har skaffat sig en Ipad ;) 
 
 
 
 

Filmrecension: Elysium

"I promise you, one day I'll take you to Elysium".
 
 
Titel: Elysium
Regi: Neil Blomkamp
Premiär: 9 augusti 2013 (Sv)
Stjärnor: Matt Damon, Jodie Foster & Sharlto Copley
Genre: Sci-fi, drama och action. 
Imdb-betyg: 7,0 av 10. 
 
 
Handling: 
Jorden är överbefolkad och befolkningen lever därav i en vardag bestående av fattigdom och svält. De rika invånarna har flyttat ifrån jorden till en egen rymdstation som heter Elysium. På Elysium får bara de rika bo, det är ett ställe som präglas av grönt, glädje och där invånarna har maskiner som gör dem friska. Max som spelas av Matt Damon har alltid drömt om att få bo på Elysium, men det är en dröm som känns ganska omöjlig för honom. En dag utsätts Max av en strålskada som gör att han enbart får 5 dagar kvar att leva. Den enda chans han har för överlevnad är att ta sig upp till Elysium och lägga sig i en maskin... fast det är enklare sagt än gjort. 
 
Vad tycker jag? 
Det bästa med filmen är stämningen, hur de har skapat vackra Elysium till kontrast till jorden slitna yta, det är coolt och det är nyskapande. De första minuterna beundrade jag allt jag såg men sen när handlingen kom igång blev plötsligt filmen betydligt sämre. 
 
Matt Damon är en duktig skådespelare men jag tycker inte att han passar i sådana här actionroller, jag är inte iheller ett fan av Bourne Identity just på grund av att jag tycker han gör sig bättre i mer komplexa roller. Därför blir det i Elysium en krock med vad Matt Damon borde spela och vad han egentligen gör. Max är dessutom en ganska klassisk actionroll som inte bjuder på allt för djupa tankar, tyvärr. 
 
Handlingen i sig passar ihop med dess karaktärer, det försöker få komplicerade aspekter att verkar väldigt linjära. Det är frid och fröjd på Elysium och skit på jorden och attityden i filmen är att om alla jordens invånare får tillgång till Elysium betyder det att allt blir frid och fröjd även för dem. Jag själv kan inte hålla med om det, Elysium berör egentligen aktuella problem även för vårat samhälle, hur vissa länder är fattiga och andra är rika. Men bara för om man skickar alla de rikas pengar till de fattiga betyder inte det att allt kommer bli perfekt för "de fattiga", utan det krävs en långsammare förändring, sakta men säkert bygga upp en struktur... men detta håller inte Elysium med om, vilket gör att filmen tappar sin trovärdighet. 
 
Det finns en del overkliga bitar i filmen och en del håll i handlingen men Elysium är ju "bara" en actionrulle som lägger krutet på coola effekter. Ifall man går in och se filmen med förväntningarna att det bara är en actionfilm kommer ni inte bli besvikna men om ni förväntar er något mer (så som jag) är risken att ni lämnar biografen lagom besvikna. 
Betyg: 3/5
 
 
 
 

Mina kommenterar försvinner...

Ända sedan jag har bytte dator så kan jag inte längre skriva kommenterar på vissa bloggar, framförallt blogger och wordpress. Jag skriver kommentaren, sidan uppdateras och sen försvinner kommentaren. Är det någon som har haft samma problem? I så fall vad ska jag göra? 
 

Bloggar där jag inte kan posta kommentarer hos har den här typen av kommentarsfunktion: 
 
 
Det här problemet är så himla trist, jag har skrivit hur många kommentarer som helst men de bara försvinner :(

Atlas- Hunger Games

Nu är den kommen, Coldplays nya låt Atlas som även är "huvudlåten" i Catching Fire. Jag som älskar Coldplay älskar även den här låten. Kan också tycka att den passar stämningen i Catching Fire... det är helt enkelt en perfekt matchning.
 
Här är låten:
 
 
Vad tycker ni? 

Lite svenskt

Som ni säkerligen har märkt så har jag inte tipsat om några svenska unika bokaffärer och det är inget medvetet val jag gör utan det beror på att jag inte har hittat några. MEN i veckan såg jag en bild från ett vackert bibliotek och det visade sig att det var Stockholms Stadsbiblioteket.
 
Stockholms Stadsbibliotek är designat av Gunnar Asplund och öppnades 1928. Det här biblioteket är väldigt snyggt samt så innehåller det 2 miljoner böcker... japp det är ett paradis för oss som älskar att frossa i litteratära verk. 
 
Ni hittar mer om öppettider och adress på deras hemsida här
 
Vad säger ni, en resa till Stockholm för att spana in det här stället känns inte så orimligt ;)
 
 
 
 

Omslagsonsdag: Folk i vatten

Varje vecka har Bokpotaten något som heter Omslagsonsdag som innebär att man lägger upp omslag efter ett vis tema. Jag som är oerhört förtjust i omslag känner att den här traditionen passar mig perfekt. 
 
Den här veckan fokuserar omslagsonsdagen på människor i vatten. Det var ett svårt tema och jag har faktiskt inga böcker hemma med det tema men hittade 4st på nätet som jag gillade: 
 
 
Favoriten är The Great Gatsby, annorlunda men ändå passande :) 
 

Boktips: The Bone Season

 
Titel: The Bone Season
Svensk titel: Drömgångare
Författare: Samantha Shannon
Utgiven: Augusti 2013
Svenska förlaget: Modernaista
Kan köpas här: Adlibris
 
Jag läste första raden på beskrivningen av boken och fastnade direkt. Det är dystopi, London och en tjej som är synsk, vilken underbar kombination! Jag kan försöka ge mig på att beskriva vad den handlar om men handlingen verkar komplex och det är nog bättre att ni själv läser för att få en korrekt uppfattning om den: 
 
"The year is 2059. Nineteen-year-old Paige Mahoney is working in the criminal underworld of Scion London, based at Seven Dials, employed by a man named Jaxon Hall. Her job: to scout for information by breaking into people's minds. For Paige is a dreamwalker, a clairvoyant and, in the world of Scion, she commits treason simply by breathing. It is raining the day her life changes for ever. Attacked, drugged and kidnapped, Paige is transported to Oxford - a city kept secret for two hundred years, controlled by a powerful, otherworldly race. Paige is assigned to Warden, a Rephaite with mysterious motives. He is her master. Her trainer. Her natural enemy. But if Paige wants to regain her freedom she must allow herself to be nurtured in this prison where she is meant to die. The Bone Season introduces a compelling heroine and also introduces an extraordinary young writer, with huge ambition and a teeming imagination. Samantha Shannon has created a bold new reality in this riveting debut."
- Beskrivning hämtad från Adlibris. 
 
Är det bara jag som tänker att The Bone Season är som en bra blandning av Divergent och A Discovery of Withces? Jag blir nyfiken på hela grejen med att det är brottsligt att vara synsk... oh, tror att den här boken kommer vara riktigt bra, definitivt något som jag ska läsa. 
 
Vad tycker ni? Är det någon av er som redan har hunnit läsa The Bone Season? 

Fem frågor

Jag har blivit utmannad av Författardrömmar att svara på fem stycken frågor och såklart antar jag utmaningen: 
 

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?
Jag har bloggat från och till i fem år så det var ett tag sedan jag fick idéen om att skapa en blogg. Men det som först fick mig att dras till bloggandet var att kunna dela mitt intresse och min vardag med andra samt att jag fick ett motiv till att skriva dagligen. Jag kan dock inte komma på någon särskild blogg eller person som uppmuntrade mig till att blogga utan det låg mer i mitt intresse.

Kärlekskrita hette min blogg innan jag skapade 23 minuter. Har även haft en blogg som hette En skåning i Glasgow.
 
Hur väljer du ämnen att blogga om?
När jag först skapade en blogg skrev jag om hur det var att plugga och bo i Glasgow och då handlade mina inlägg om min vardag. Sedan valde jag att fokusera mer på böcker, filmer och mitt skrivande då det är ett ämne som intresserar mig och som jag som jag känner mig påläst om.

Vad vet de flesta inte om dig?
Usch, jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan. Jag tror inte att flesta vet om att jag har bacillskräck vilket bland annat innebär att jag inte klarar av att dela glas eller bestick med andra. Efter att jag har skakat hand med folk tvättar jag mig alltid efteråt... vilket är en sak som blir ganska svårt när man jobbar i ett sådant socialt yrke som jag. Detta betyder att om jag inte har tid för att gå och tvätta mig så använder jag inte den handen förrän jag har möjlighet till att tvätta mig, vilket kan bli ganska jobbigt emellanåt.

 

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Drömmare, romantisk och lat, haha nej jag vet inte ;)

 

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
När jag inte bloggar skriver jag på mina manus och det finns inget som jag älskar så pass mycket som att sitta ensam med min fantasi och bara skriva. Annars gillar jag att mysa i soffan med min sambo framför en bra film. 

 
 Jag tänkte nu skicka vidare den här utmaningen till fem andra bloggare, och det blir:

Susanne Kleman

Klara (inuti en bok.blogg.se)

Lena C

Nakit

C.R.M Nilsson

 

Här har vi Christian Grey & Anastasia Steele

Nu är det äntligen bestämt vem som ska spela Christian Grey i filmatiseringen av Fifty Shades of Grey och skådisen heter: Charlie Hunnam. Japp, jag tänker precis som ni, VEM ÄR CHARLIE HUNNAM?! Jag hade en bild av att Christian Grey skulle vara stilren/ välvårdad och inte som Charlie rufsig/ burdust. Den enda likheten som jag ser är att bådas namn börjar på C. Nej, det här blev helt fel. 
 
E.L. James twittrade följande: 
 
De har även beslutat om vem som ska spela Anastasia Steele vilket blir Dakota Johnsson som har varit med i 21 jump street och tv-serien Ben and Kate. Daktoa är ingen som jag känner igen och även hon verkar vara en B-skådis.
Charlie Hunnam & Dakota Johnsson
 
Suck, jag är besviken på valen, det har varit så intressanta personer med i leken så som Ryan Gosling och Alexander Skarsgård... och så blir det två okända som inte känns särskilt spännande. Jag kan tycka att det är fördelaktigt att välja två okända men samtidigt blir det tråkigt. 
 
Vad tycker ni? Är ni nöjda med valet av skådespelare? 
 
 
RSS 2.0