Bröllopsresa, check!

Nu har vi bokat bröllopsresa och det blir en vecka i kärlekens stad Paris! Varken jag eller min sambo har varit i Paris tidigare så vi behöver lite tips på vad man kan hitta på där och tipsa gärna om saker som en boknörd som jag kan uppskatta, kanske någon fin bokaffär som man bara måste besöka :) 
 
VI har ordnat en suite med denna vackra utsikt över Eiffeltornet, åhh vad jag längtar!
 

Boktips: First Love

 
Titel: First Love
Författare: James Patterson
Utgiven: Jan 14
Genre: Romance & Young Adult
Kan köpas här: Adlibris
Goodreads-betyg: 3,9 av 5
 
Dags för att tipsa om ännu en kärleksbok men det behövs ju lite kärlek att varma sig i när det är så himla kallt och grått ute. First Love handlar Axi Moore och Robinson som är mycket goda vänner som bestämmer sig för att bege sig ut på en roadtrip genom landet. Axi är en "good girl", duktig i skolan och gillar inte att stå i centrum, Axi är även hemligt förälskad i hennes vän Robinson. Genom att bjuda med Robinson på roadtripen bryter hon mot alla hennes löften. Det är ett äventyr som kommer att förändra deras relation för alltid. 
 
Llite roadtrip, lite kärlek och äventyr... japp det låter faktiskt som en helt okej kombination! Vad tycker ni? Läsa First Love eller inte? 

Måndagsskratt

Yeah underbara måndag, en helt ny vecka o nya möjligheter åhh va bra... (ifall ni bara kunde höra min sarkasm ;) 
 
Jaja, här kommer lite 9gag bokrelaterat skoj: 
 
Stackars Jon Snow...
Jepp o så kommer det sluta ;)
 
 
 
 
 

Film: Austenland

'I am single because, apparently, the only good men are fictional.'
 
 
Titel: Austenland
Regi: Jerusha Hess
(Producent är Stephanie Meyer (Twilight-författaren)
Premiär: 14 feb 2014
Genre: Komedi & Romantik
Stjärnor: Keri Russell, J J Feild & Jennifer Cooldige
Baserad på boken: Austenland skriven av Shannon Hale
Imdb-betyg: 6,3 av 10
 
Jane Hayes är besatt av Jane Austen och framförallt hennes verk Stolthet och Fördom och har varit det sedan hon var liten. Jane är nu 30+, singel och befinner sig i en livskris där hon inte riktigt vet hur hon ska fortsätta. Jane tar därför alla hennes besparingar och köper en biljett till Austenland, med målet att hitta sin drömprins ala Mr Darcy. 
 
Vad tycker jag? 
Jag gillar idéen med att det finns en plats man kan åka till och få uppleva en riktigt "Austen-tid" men på något sätt lyckas inte filmen ta till vara på detta. Tillsammans med dåliga skådespelare, dåliga dialoger och dålig handling så blir helt enkelt filmen ganska dålig! När det kommer till romantiska komedier har jag inte höga krav på överraskande handlingsutveckling men det får inte vara alldeles för förutsägbart, utan det får hållas på en lagom nivå... men det gör inte Austenland som blev tråkig för att slutet gick att räknas ut direkt när den började. I och med idéen är intressant så kan jag tänka mig att boken är betydligt bättre än filmen, som tyvärr faller platt. 
 
Nja, Austenland är ingen film jag kommer "hänga i julgranen" men den hade sina stunder... ibland var den rolig och den var dessutom inspelad på en riktigt fin plats. Jag gillade även J.J. Feilds karaktär som var så typisk Austen-romantisk. 
 
Om ni gillar Jane Austen är Austenland en ganska underhållande film att se på. 
 
Betyg: 2/5
 
 
 
 

Fifty Shades of Grey- filmposter

Det börjar allt närma sig... här har ni movieposter för Fifty Shades of Grey: 
 
Jag gillar den, enkel och snygg med det svart/vita! 
 

Lite onsdagsskoj

För er som gillar Walking Dead hittade jag det här roliga klippet... älskar idéen att Nick ställer upp som zombie och hur underbar är inte Norman Reedus reaktion?! 
 
Se här: 
 
Sen kolla in detta klippet, Jennifer Lawrence träffar Damian Lewis för första gången och är alldeles starstruck.. väldigt underhållande DOCK innehåller klippet en STOR SPOILERS om Homeland säsong 3 så om ni inte har sett de sista avsnitten kolla ej detta klipp
 

 

Titel

Det där med titel till ens bok är inte det lättaste. Jag har redan en titel till manuset jag arbetar med just nu men jag är inte riktigt nöjd med den, det passar men samtidigt känns den inte helt hundra. Jag behöver komma på en titel som passar innehållet och som inte blir för platt, jag vill inte att den ska kunna passa till vilken roman som helst utan det ska vara unik för just den här boken. Åh, men hur ska jag komma på den bästa titeln? Hur gör ni med titlar? O har ni några idéer om vart jag kan leta för att få lite inspiration? 
 
 
Jag hittade den här sidan som gav mig lite idéer, så ett tips för er som också försöker komma på en bra boktitel eller novelltitel: TRYCK HÄR
 

Boktips: The Invention of Wings

 
Titel: The invention of wings
Författare: Sue Monk Kidd
Utgiven: Jan 2014
Genre: Historical ficition
Goodreads-betyg: 4,36 av 5
 
Det är tidigt 1900-tal i Charleston när överklass Sarah Grimke får i sin elvaårspresent en tioårig slav som heter Handful och som ska bli Sarahs "handmaid". Även om Sarah och Handful har två väldigt olika bakgrunder har de båda drömmar om en annan vardag, drömmar som dock begränsas av olika omständigheter. Som läsare får vi följa Sarah och Handfuls jakt på en förändring i 35år. The Invention of wings handlar om att hoppas, att chansa, att kämpa för frihet och att känna längtan efter att få sin röst hörd. 
 
I december 2013 blev The Invention of wings utvald i Oprah Winfreys bokklubb och toppar just nu New York Times bestsellers List. 
 
 
 
 

Film: The Wolf of Wall Street

"Let me tell you something. There's no nobility in poverty. I've been a poor man, and I've been a rich man. And I choose rich every fucking time."
 
 
Titel: The Wolf of Wall Street 
Regi: Martin Scorese 
Premiär: 10 januari 2014
Stjärnor: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill & Margot Robbie
Baserad på boken: The Wolf of Wall Street skriven av Jordan Belfort
Genre: Biografi, komedi & drama 
Imdb-betyg: 8,7 av 10
 
The Wolf of Wall Street är baserad på en verklig "historia" om Jordan Belfort som kämpar sig upp på karriärstegen och når höjder som han inte riktigt kan hantera. Man får följa Jordans kamp men samtidigt ser hur han drunknar i hans ego och rikedomar. 
 
Vad tycker jag? 
Sicken film, ibland satt jag med munnen öppen för att jag blev så häpen över vad som hände i filmen. Jag kunde inte riktigt förstå att Jordan Belfort verkligen hade varit med om det så mitt under filmen satt jag och googlade för att se om det stämde... och ja majoriteten av det som händer i filmen har faktiskt hänt Jordan Belfort! The Wolf of Wall street bjuder in till en värld som jag själv inte kan förstå är verklig, det är orgier på jobbet, kraschade helikoptrar och yachts...  ifall ni ser filmen kommer ni förstå hur galet det är!
 
Leonardo DiCaprio gör en grym insats som Jordan, utan honom vet jag inte om handlingen hade burit men det är något speciellt med kombinationen Leo och Martin Scorese som gör att de alltid lyckas. Leonardo har redan fått en Golden Globe för sin insats och är även Oscartippad. Jag måste även påpeka att Jonah Hill förvånar mig, även om hans roll är långt ifrån charmig, så gör Jonah det på ett bra sätt. Han har verkligen gått ifrån att göra dåliga komedier till grymma och mer komplexa filmer. 
 
Men jag ska inte bara hylla The Wolf of Wall street för det finns även nackdelar med den här filmen och det är framförallt längden... det är sjuka saker Jordan har varit med om, jag förstår det efter en timme och jag behöver inte ytterligare en timme för att fatta konceptet MEN filmen är inte bara 2h lång utan 3h!! Ja, ni hörde rätt 3h, lika lång som Titanic o Sagan om ringen. Det är få filmer som klarar av att hålla sina tittare intresserade i 3h och The Wolf of Wall Street är inte en av dessa och det är just därför jag hann med att googla undertiden. Ett annat minus är att det är så himla mycket naket att det blir överdrivet och ibland opassande. 
 
The Wolf of Wall Street är en underhållande film men var beredda på att det kan bli lite segt i mitten. 
 
Betyg: 4/5
 

Vad händer med skrivandet?

Jo, jag skriver fortfarande på mitt senaste projekt, eller snarare rättar. Jag har inte gett upp men jag hinner dock inte med lika mycket som tidigare. Som ni säkert har märkt genom att det ekar lite tommare på bloggen, så har jag så pass fullt upp att jag inte riktigt hinner med att lägga så mycket tid på varken blogg eller skrivandet. Just nu är det mycket på jobbet samtidigt som jag och min sambo planerar inför vårt bröllop, det är bröllopshemsida som ska göras, provsmakning av mat - tårta osv samt göra alla dekroationer. Plus detta har jag även all vardagsbestyr- städa, tvätta, handla samt läsa böcker, blogga och skriva, ni förstår att tiden inte räcker till exakt allt varje dag. Men jag kämpar för fullt med boken och även om jag inte rättar dagligen så tänker jag på den. 
 
Jag har satt ett mål att jag den 1 Mars ska vara klar med boken och skicka in den till bokförlagen... jag tror på detta mål men för att nå dit måste jag öka takten. Jag vill detta, det är skrivandet som är min medicin för stressen på jobbet och denna mörka vintern. Jag behöver det och jag tänker därför inte ge upp!!! Heja mig ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Game of Thrones - säsong 4!!

De har släppt trailern inför säsong 4 och jag kan beskriva den med ett ord: OBOY!
 
 
Herregud, det kommer bli en spännande säsong! 
 

Film: Frost

 
Titel: Frost 
Originaltitel: Frozen
Regi: Jennifer Lee & Chris Buck
Premiär: Dec 2013 (us) & 31 januari (Sv)
Stjärnor: Kristen Bell, Josh Gad & Jonathan Groff.
Imdb-betyg: 8,1 av 10
 
Anna och Elsa är prinsessor i kungariket Arendal och trots att det är syskon finns det en hemlighet som delar dem åt. Elsa har en magisk förmåga som gör att hon kan skapa is vilket är något som hon måste hålla hemligt för Anna, detta för att kunna skydda henne. Efter en oväntad händelse flyr Elsa till bergen och Anna ger sig efter för att hitta henne. Frost handlar om syskonkärlek, klassisk Disney- "prins"- kärlek samt magi.
 
Vad tycker jag? 
Om ni vill se en film som får er att le, se Frost! Enda sedan Disney köpte upp Pixar har Disneys klassiska prinsessagor nått en annan nivå som håller sig uppdaterad till den generation av barn som finns idag samtidigt som de lyckas underhålla även den vuxna publiken. Jag gillar Frost skarpt för att den är spännande, underhållande och för att den är mysig (underbara snöscenerna). Handlingen är tillräckligt komplicerad och kommer med tvister som gör att Frost är intressant att titta på. Sångerna  som finns i filmen är dessutom bra och trallvänliga... för att vara ärlig finns det inte något negativt med den här filmen, det är en Disneyfilm om prinsessor och den är bra, vad mer behövs?!?
 
Om ni gillade Trassel så se Frost, de håller minst sagt samma höga nivå! 
 
Betyg: 5/5
 
 
 
 

Söndagscitat: Allegiant

 

Vitt + Vitt = Fint

Dags för Bokpotatens omslagsonsdag och denna gång är temat VITT. Jag gillar vita bokomslag, jag har till och med en hel bokhylla enbart med vita böcker, åhhh för det är ju så fint. Men även om jag har en hel drös tänker jag till dagens inlägg bara lista mina favoriter:  
 
 
 
 

Bok till film: Förr eller senare exploderar jag

Bok: Förr eller senare exploderar jag är skriven av John Green och handlar om Hazel som är 17 år och har en cancerdiagnos som innebär att hon aldrig kommer att bli frisk igen. Hazels mamma är orolig för om hon kommer att bli deprimerad av denna diagnos och anmäler henne därför till en kyrklig stödgrupp för unga som har cancer. En dag stiger den tidigare medlemmen Augustus Waters, även kallad Gus, in. Gus är en kille som har haft cancer men som nu har blivit frisk. Guz och Hazel finner varandra direkt och deras kärlek blomstrar genom sidorna. 
 
Filmen: Filmen med samma namn har premiär i Sverige 22 juni. Shailene Woodley (som även spelar Tris i Divergent) har tagit sig an rollen Hazel och Gus kommer spelas av Ansel Elgort som även han är med i Divergent, då som Tris broder Caleb Prior.... det blev en del Divergent-skådisar, vilket jag tycker är positivt. 
 
Jag har faktiskt inte läst Förr eller senare exploderar jag men jag har förstått att den är oerhört bra och jag är därför sugen på att läsa den innan filmen har premiär. Jag kan tänka mig att den här handlingen ska man både läsa och se :) 
 
 
Finns tyvärr ingen filmtrailer än... men lägger upp den så fort den släpps! 
 
 

The Firm: The Troubled life of house of Windsor

"I think it is a complete misconception', the Duke of Edinburgh once said, 'to imagine that the monarchy exists in the interests of the monarch. It dosen't. It exists in the interests of the people'". 
 
 
Titel: The Firm: The Troubled life of house of Windsor
Författare: Penny Junor 
Utgiven: 2005
Genre: Biografi / historiskt 
Goodreads-betyg: 2,9 av 5
Kan köpas här: Adlibris
 
I boken The Firm får man följa med bakom kulisserna hos den brittiska kungafamiljen Windsor. Man få ta del av skandalerna som ändrade folkets uppfattning om familjen och samtidigt läsa om lyckan som de emellanåt verkar uppleva. Penny Junor ger en historisk koppling samtidigt som hon ser till nuet (2005) och kungahusets framtid. 
 
Vad tycker jag?
Jag är intresserad av den brittiska kungafamiljen och jag kan betydligt mer om den brittiska kungaätten än om vår svenska. Jag har sett på en del dokumentärer och även läst några böcker i ämnet men jag bestämde mig för att läsa The Firm för att den marknadsförde att den skulle bjuda på en annan bild av familjen, visa "skeletten i deras garderob"... tyvärr håller The Firm inte riktigt vad den lovar. Emellanåt slängs det ut några kommentarer som chockar men samtidigt blir jag lite fundersam över var denna "sanning" kommer ifrån. Penny Junor utgår ifrån tidigare anställda samt andra författare  i ämnet men ändå tappar det sin trovärdighet. 
 
Det som jag uppskattar med The Firm är att Penny Junor inte tar någon sida utan berättar det ur en förståelse för både kungafamiljens agerande och för hur allmänheten uppfattar det. Jag tycker även att bitarna om Diana är annorlunda, den bilden Penny ger är inte alls den jag hade från början. Jag hade exempel ingen aning om att Diana hade ätstörningar samt problem med sitt temperament  som t.ex. kunde visa genom att hon jagade Prins Charles med kniv (är detta sanning, ingen aning?!?). 
 
Där tar dock det positiva slut... det var oerhört dryga partier om massa anställda som inte var ett dugg intressant. Jag tyckte även att Penny hoppade mellan olika år i samma kapitel, ibland i samma stycke. Penny upprepar sig dessutom, så jag fick läsa flera av dessa "snuskiga" detaljer flera gånger om... sådär lagom tjatigt.  
 
Nja, om ni är intresserade av den brittiska kungafamiljen rekommendera jag inte denna bok, se i så fall dokumentären Monarchy: the royal family at work, den är betydligt bättre! 
 
Betyg: 1/5
 
 

Måndagsnöje.. ah menar tisdag!

Den underbara ledigheten är över och det är dags att återvända till den oerhört tråkiga vardagen, jepp, jag är lagom bitter! Men för att kunna göra denna tisdag lite mer trevlig tänkte jag bjuda på 9gag-bokskojiga bilder, enjoy! 
 
 

Josh Hutcherson (Peeta från Hungerspelen) med andra skådespelare

...han är lite kort ;) 

 
 
Underbara Jennifer Lawrence ;) 
 
 
 
 
 
 

Film: About Time

 "Live life as if there were no second chances."
 

Titel: About Time
Regi: Richard Curtis 
Premiär: Okt 2013
Stjärnor: Domhnall Glesson, Rachel McAdams & Bill Nighy
Genre: Comedy & Drama 
Imdb-betyg: 7,8 av 10 
 
Domhnall Glesson (även med i Harry Potter) spelar Tim och när han fyller 21 berättar hans pappa att alla män i deras släkt är tidsresenärer, inklusive Tim. Tim som är en riktig romantiker väljer att med hjälp av hans speciella förmåga försöka skaffa sig en flickvän... vilket inte är det lättaste. 
 
Vad tycker jag? 
När jag såg att Rachel McAdams skulle vara med i den här filmen tänkte jag att detta kommer bli en version av Tidsresenärens hustru, men som tur var hade jag fel. I jämförelse med Tidsresenärens hustru så finns det betydligt mer humor i About Time men samtidigt rör den liknande tunga ämnen, att det kvittar vilken begåvning man har så kan man inte ändra allt, utan man måste acceptera livet som det är och göra det bästa av det. 
 
Jag skrattade och jag grät till About TIme, jag gillade relationen mellan Tim och hans pappa (Bill Nighy) samt mellan Tim och Mary (Rachel McAdams- som är drottning i genren romantisk komedi). Det som dock är guldkanten till denna film är definitivt  Domhnall Glesson och hans karaktär, det är den som är stommen och det är den som får mig att både skratta och gråta. Det är helt enkelt en skön karaktär och dessutom gör Domhnall ett bra jobb med den. Det finns faktiskt inget dåligt med About Time, jag gillar känslan, det brittiska (åhh varför kan inte alla filmer vara brittiska), sättet den berättas på, det superba manuset och handlingsutvecklingen... det är en bra romantisk komedi! 
 
About Time är en klassisk "feel-good" film, se den! 
 
Betyg: 5/5 
 
 

Bok till film: Secret Life of Walter Mitty


Bok: Secret Life of Walter Mitty är skriven av James Thurber och benämns som en klassisk "short story". När Walter fyller 40 tänker han tillbaka på sitt liv och är inte riktigt nöjd över livet har utvecklats. För att fly sin vardag försvinner han in i sin fantasi där han är den hjälten han vill vara. Dessa fantasier är så pass övertygande att Walter har svårt för att avgöra vad som är fantasi vs det som är verklighet. 
 
Film: 24 januari 2014 släpps filmen med samma titel som boken. Det är Ben Stiller som står för regi, det är även han som spelar Walter Mitty. Andra skådespelare är Kristen Wiig, Adam Scott och Sean Penn. Än så länge har filmen 7,7 av 10 i betyg på IMDB. 
 
Jag har inte läst Secret Life of Walter Mitty men blev intresserad efter att ha sett trailern, gillar idéen om att rymma verkligheten för att hänga i sina fantasier, vem vill inte göra det ibland ;) Ben Stiller är även en favorit som kan tänka mig att filmen är så där lagom bra. 
 
 
Filmtrailern: 

Sexiga Sirenen av Tiffany Reisz

"She stood at the window looking out on their backyard where just yesterday they had sat and talked until dusk. If only there were more yesterday instead of so many todays."
 
 
Titel: Sirenen 
Originaltitel: The Siren
Författare: Tiffany Reisz
Utgiven: 2012
Serie: #1 i The Original Sinners
Kan köpas här: Adlibris & Cdon
Goodreads-betyg: 4.11 av 5
 
Den populära erotik-författaren Nora Sutherlin skriver en ny bok som är mer personlig än hennes tidigare och om hon lyckas med den här boken vet hon om att den kommer att bli en succé... det enda hon behöver göra är att övertyga redaktören Zachary Easton, vilket inte är det lättaste då han kräver att hon ska skriva om hela boken på 6 veckor.  Sirenen är en bok om att testa gränser, uppleva passion, hitta sig själv samt lära sig att ta farväl. 
 
Vad tycker jag? 
Jepp, detta är en klassisk "snuskbok" och jag skulle väl kalla den som en råare version av Femtio nyanser av honom. Den innehåller allt en sådan här bok ska innehålla; längtan, passion, S&M och triangeldrama MEN trots alla dessa ingredienser så blir jag ändå uttråkad. Det händer mycket men det är inget som berör mig eller intresserar mig utan det blir bara en kompakt massa som jag inte känner för att tugga mig igenom. Jag fick kämpa mig igenom sida efter och sida och när det var cirka 100 sidor kvar i boken steg energin och handlingen fick en intressantare ton, något mer djup i sig. Tack vare denna tvist är jag är glad över att jag läste klart Sirenen för när jag väl la undan boken blev jag oerhört sugen på att läsa bok nr 2: Ängeln. 
 
Det mest intressanta i boken och de som till sist fångar min uppmärksamhet är relationen mellan Nora och hennes unga inneboende Weasley. Det är en kontrast mellan dem som gör deras scener dynamiska, Soren och Zachary känns i jämförelse tråkiga och jag upplever de nästan som ankare i handlingen, framförallt Zachary. Jag kan även tycka att Nora emellanåt blir för mycket, jag gillar vad hon står för; stark kvinna med starka åsikter men det behövs inte uttryckas hela tiden utan jag som läsare förstod det bra ändå. 
 
Jag gillar Femtio nyanser av honom men om ni är ute efter en mer komplicerad och djupare handling med en råare och sexigare ton är Sirenen definitivt en bok för er. 
 
Betyg: 3,5 av 5
 
 
 
RSS 2.0