Ett juligt boktips

 
Titel: The mistletoe promise
Författare: Richard Paul Evans
Utgiven: November 2014
Kan köpas här: Adlibris 
 
På fjärde plats på New York Times Best sellers list hittar man The Mistletoe promise, skriven av Richard Paul Evans. Boken handlar om Elise Dutton som avskyr julen då hon för några år sedan upptäckte att hennes man var otrogen med hennes bästa vän vilket resulterade i skilsmässa. En ensam och bitter Elise besöker en mataffär när hon träffar på en man som hon tidigare har sett i hennes hus men inte pratat med. Mannen kommer med förslaget att de två ska spendera julen tillsammans som ett par- ett par utan massa drama eller förbindelser. Ett kontrakt som sedan löper ut på juldagen. Elise tackar ja och det är en början på en jul som kommer förändra hennes liv. 
 
Så jul och kärlek, det låter som en toppen bok att sluka nu innan julafton! Förresten hoppas ni alla får en bra första advent! 

Vackra Interstellar

"We used to look up at the sky and wonder at our place in the stars, now we just look down and worry about our place in the dirt."
 
 
Titel: Interstellar
Regi: Christopher Nolan
Premiär: 7 nov 2014
Stjärnor: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, m.fl. 
Genre: Äventyr & Sci-Fi 
Imdb-betyg: 8,9 av 10
 
Jorden är utdömd och det är ett faktum att människor inte kommer kunna bo kvar på den. Ett gäng utforskare beger sig därför ut i rymden, genom ett mörkt hål, på jakt efter en ny planet. 
 
Vad tycker jag? 
Interstellar var magi, från början till slut. Det finns ett djup i den som kanske inte är så uppenbar när man enbart läser vad den handlar om men när jag själv satt där i biografen kom så himla många tankar. Tankar på vad man faktiskt gör mot planeten och hur sårbar den. Men också tankar om tid, vad man gör med sin tid under sin levnad. Tid som hela vår vardag är i princip uppbyggd av. Ja, som ni kanske förstår var det djupa tankar. Interstellar kan ses som en häftig/ cool film, vilket den såklart även är- vilka effekter, men jag tycker den handlar om så mycket mer vilket gör det en film värd sina 3 timmar. 
 
Visst, det fanns förvirrande bitar, så som den sista halvtimmen, men det är okej för Christopher Nolan har skapat en värld där det som händer är möjligt vilket gör att jag ändå accepterar denna "förvirring".  Jag vill även hylla Matthew McConaughey, för cirka 3-5 år sen var han en signal för mig att inte se dem filmerna han var med i. Jag tyckte inte att han var en särskilt duktig skådespelare utan mer levde för sin muskulösa bringa. Men genom filmer/ serier så som True Detective och Dallas Buyers Club har han istället blivit en skådis som kan garantera bra filmer... ja förutom det stora undantaget Magic Mike ;) Matthew lyckas även i Interstellar, utan honom vet jag inte om den här filmen hade varit så bra som den är. 
 
Det är årets bästa film, än så länge... Jag vet inte vad mer jag kan säga om Interstellar mer än att gå och se den nu, äntra vår eventuella framtid! 
 
Betyg: 5/5
 
 

Lugnet efter stormen

Den senaste månaden har varit intensiv, fixat med mitt manus varje dag för att få det klart till Harlequins författartävling. Jag skickade in mitt bidrag i lördags och nu kan jag bara vänta, vilket känns oerhört tomt. Energin har dessutom varit obefintlig så jag har varken orkat läsa eller bloggat fastän tiden har funnits där. Nej, det är hög tid att ta sig själv i kragen och komma igång med ett nytt projekt, kanske skriva en novell? Hm, får se...
 
Jag tänker vänta med att skicka in manuset till bokförlagen tills jag får svar från tävlingen, ifall det blir ett mindre positivt resultat (kan tänka mig att konkurrensen är riktigt hård) får jag gå igenom manuset igen innan jag skickar in det, redigeringsarbetet är en never ending story ;) 
 
Det är en sådan dag då jag behöver äta massa glass...
 
 
 
 

Apropå Fifty Shades of Grey

Idag har de släppt den nya Fifty Shades of Grey trailern (bör tillägga att den är inte lika bra som kattversionen i inlägget nedan ;) 

 
Vad tycker ni? Är det som väntat? Har läst i någon artikel att skådespelarna fick åka tillbaka och spela in vissa scener igen, detta eftersom det saknade personkemi mellan Dakota Johnson och Jamie Dornan. Det låter inte alls bra då hela boken bygger på Christian och Anas kemi. jaja får vänta o se tills filmen kommer ut. 

50 shades of grey- kattversion

Hittade denna på Bokglam, det är en trailer för den kommande filmen 50 shades of grey men det är kattversionen... den är så hima söt att jag var bara tvungen att dela med mig av den. 
 
 
Den 14 feb 2015 har den "riktiga" 50 shades of Grey premiär i Sverige, är det någon som planerar att gå och se den? 
 
 
 

Deadline närmar sig

Nu är det mindre en vecka kvar innan det är dags att skicka in manuset till Harlequins författartävling. Jag sitter varje dag med manuset och finputsar. Försöker även få till en synopsis men attans va svårt det är. Att vara kortfattad har jag svårt för. Det händer ju så mycket i mitt manus och jag vill inte att något ska gå förlorat. Jaja, jag får säkert till något vettigt, hoppas jag eller jag har ju inget annat val. Det betyder så mycket för mig att jag gör allt jag kan för att det ska bli bra :)
 
Åh vad jag längtar efter snö, jul och massa decembermys.
 
 
 
 
 

DIY bokmärken

Jag älskar bokmärken och har lyckats få ihop en liten samling av olika typer från olika länder. Jag hittade idag ett tips på hur man kan göra sina egna bokmärken från gamla bokryggar. Så köp gamla böcker på loppis för en billig peng och sedan tar bort man ryggen. Det känns lite hemskt att massakrera en bok men resultatet blir ju väldigt fint; 
 
 
Ni kan läsa mer om hur man gör här
 
 

Boktips: Beautiful You

 
Titel: Beautiful You
Författare: Chuck Palahniuk
Utgiven: Okt 2014
Genre: Fiction
Kan köpas här: Adlibris
 
Jag hittade Beautiful You på New Yorks Times Best sellers List och när jag först läste om den så tänkte jag att detta är en ny Femtio nyanser av honom... men efter att ha undersökt lite verkar det vara en sexig bok men med ett komplicerat djup. Bör också tillägga att Chuck Palahniuk är författaren till Fight Club, och med tanke på det så tror jag inte att handlingen är särskilt linjär. 
 
Beautiful You handlar om advokaten Penny Harrigian som är ganska alldaglig. En dag blir Penny inbjuden till superrika kvinnotjusaren  C. Linus Maxwell. Hon vet inte varför han har letat upp henne men upptäcker efter en resa till Paris att Maxell vill att hon ska vara hans försökskanin. Hon ska alltså testa hans nya produkter som är riktade till kvinnor, japp sexleksaker. När dessa produkter väl släpps står kvinnor och köar. De blir som besatta av sexleksakerna och Maxell har som plan att ta över världen. 
 
Jag får inte riktigt grepp på boken, men det beror säkert på att jag enbart har läst Goodreads beskrivning. Det verkar vara en romance men det ska det ju tydligen inte vara. Så något mörkt luras säkert bakom Maxells "world domination". 
 
Vad tycker ni, är det något att hänga i granen? 
 
 

Harry Potter - humor

9gag levererar  igen ;) 
 

A million suns

“Love without choice isn't love at all.”
 
Titel: A million suns 
Författare: Beth Revis 
Serie: Across the universe #2
Utgiven: 2012
Kan köpas här: Adlibris
 
A millions suns är uppföljaren till Across the universe så för er som inte har läst första boken ska ni nog inte läsa detta med risk för spoilers.  Elder har blivit ledaren på Goodspeed men han inser snabbt att ledarskapet inte är lätt att axla. Samtidigt upptäcker han att Goodspeed innehåller många hemligheter som kan förändra allt. Amy får också nys på detta och vi får följa hennes jakt på svar. 
 
Vad tycker jag? 
Jag gillade Across the Universe, den bjöd på en spännande och annorlunda handling- typiskt dystopi och sånt gillar ju jag. Dock var A millions suns lite dryg och det tog ett tag innan den kom igång och erbjöd liknande spänning som i bok 1- vilket jag antar är typiskt uppföljare. Jag kan även bli frusterad på Amy som hela tiden ska vara "the good guy" men som äntligen gör många egna misstag men hänger alltid upp sig på andras (syftar framförallt på Elder). Jag skulle också önska att Beth Revis bjöd på mer när det gäller Amy och Elders relation. Det handlade mer om dem i förra boken, vilket jag uppskattade, gillar ju sånt kärleksdravel. Så mer sånt önskar jag till sista boken i serien som är Shades of Earth. 
 
Betyg: 3,5/ 5
 
Är det någon av er som har läst A million suns? Hade varit kul att höra vad ni tyckte om den! 
 
 
 
 
 

Sons of Anarchy

Det är väldigt olämpligt att fastna i en tv-serie med 7 säsonger när man borde lägga all sin tid på att fixa med manuset. Men jag kan inte hjälpa det, såg första avsnittet av Sons of Anarchy och blev som förtrollad. Inte trodde jag att en tv-serie som handlar om ett motorcykelgäng skulle locka men så fel jag hade. Det är grymma skådespelare och spännande handling. Jag bara älskar den! 
 
Men såklart har jag inte glömt bort skrivandet, när jag är som piggast skriver jag som bara den så att jag sedan kan pausa med lite SOA- avsnitt. Så vad vill jag med det här inlägget, jo sprida lite Sons of Anarchy- kärlek och tipsa mina läsare om denna utsökta godbit :) 
 
 
 
 
RSS 2.0