Sisterhood of the world bloggers award

 
Tack Författardrömmar och Fantasygrottan som har taggat mig på Sisterhood of the World Bloggers Award, vilket går ut på att man ska svara på 10 st frågor. Då jag har 10x2 frågor att svara på så väljer jag bara att svara på varannan fråga. 
 
1. Vilken är den bästa boken du läst i år? (Författardrömmar)
Det är jätte svårt, jag har läst många bra böcker i år men jag gillade framförallt Outlander av Diana Gabaldon och En enda natt av Simona Ahrnstedt. 
 
2. Ett karaktärsdrag/ scenario som ni absolut inte klarar av hos en huvudperson? (Fantasygrottan)
Jag gillar när en karaktär utmanar mig, när jag egentligen inte tycker om deras beteende men ändå blir engagerad. Så det finns nog inte specifikt som jag absolut inte klarar av. 

3. Vilken genre vill du inte läsa? (Författardrömmar)
Jag läser inte deckare, jag gillar böcker med spänning men deckare känns så enformiga.
 
4. Hur jämställd är er bokhylla? Dvs hur många kvinnliga resp. manliga författare finns det? (Fantasygrottan)
Kvinnliga författare dominerar min bokhylla och det tror jag beror på att den typen av böcker som jag gillar så som romance och YA skrivs mest av kvinnliga författare. Jag kan också tycka att män (detta är mycket generellt) använder sig av mer av låååånga beskrivningar... vilket är något som jag inte uppskattar. Lev Grossman och Stephen King är exempel på detta men som sagt jag har inte gjort någon längre undersökning av detta påstående ;)
 
5. Vilken bok rekommenderar du ofta till andra? (Författardrömmar)
Jag tjatar ständigt om Night Circus av Erin Morgenstern, det är till och med så illa att jag ibland försöker tvinga på den till främlingar i bokaffärer. 
 
6. Nämn ett favoritcitat från en bok du gillar? (Fantasygrottan)
Jag älskar William Shakespeare: 
 
“My bounty is as boundless as the sea,
My love as deep; the more I give to thee,
The more I have, for both are infinite.”

 
7. Hur viktigt är omslaget när du väljer en bok att läsa? (Författardrömmar)
Det är mycket viktigt när jag väljer böcker av författare som jag inte tidigare har läst. Det första intrycket kan helt enkelt vara avgörande. 
 
8. Vilken bok skulle du själva önska att du hade skrivit? (Fantasygrottan)
Åh Harry Potter, tänk om man hade kunnat komma på den världen. Jag hade inte heller tackat nej till att äga ett slott precis som J.K. Rowling ;) 

9. Lånar eller köper du helst böcker? (Författardrömmar)
Efter att ha lånat flera böcker som har luktat cigarettrök, varit kletiga och haft skumma kommentarer längs marginalerna bestämde jag mig för att köpa böcker istället. Jag vill inte att bokupplevelsen ska bli störda av att en bok har blivit illa behandlad. Nej, en bok är privat och ska hanteras mycket varsamt! 
 
10. Nämn en skådespelare som hade passat perfekt till en viss karaktär i en bok som inte filmatiserats? (Fantasygrottan)
Det var en riktigt svår fråga, det är inte något som jag tänker på när jag läser böcker. Dock till mitt eget manus kan jag tänka mig att snygga Chris Pine hade passat som huvudrollen ;) 
 
Jag tänker inte nominera någon blogg då det känns som om de flesta redan har gjort den här utmaningen. Men tack Författardrömmar och Fantasygrottan för era frågor :)
 
 
 

Insurgent i 3D

Lionsgate gick idag ut med att den kommande filmen Insurgent ( Tvåa i Divergent-serien) kommer att visas i 3D. För at fira detta har dem nu släppt några coola 3D-posters, som ni kan se här: 
 
 
Jag är inte så förtjust i 3D, tyvärr har filmbolagen släppt alldeles för många dåliga 3D-filmer. Som biobesökare betalar man en förmögenhet och sen så är det typ inga 3D-effekter alls... Så ibland känns det som om filmbolagen inte satsar på kvalitén utan enbart på att tjäna pengar. 
 

Skriver o skriver

Anledningen till att bloggen inte uppdateras så frekvent beror främst på att jag prioriterar mitt manus, så att jag får det färdigt till den 17/11 när det ska skickas in till Harlequin. Tidigare var jag duktig på att göra många saker samtidigt men sedan sjukskrivningen har jag lärt mig att det är bättre att fokusera på en sak och göra den riktigt bra.
 
Omskrivningen går i alla fall bra, först läser jag kapitlen i pappersform, då det är lättare att hitta fel och följa storyn så. Sedan skriver jag in ändringarna i dokumentet och skickar till min man som har ansvar för att hitta knepiga meningsbyggnader och engelska uttryck. Jag har ju en tendens att använda mig av svengelska. Jag läser mycket engelsk litteratur och tänker ibland på engelska när jag skriver... så tyvärr blir det en del konstiga svengelska uttryck som behövs rensas bort. 
 
Jag har gjort upp ett schema som jag följer slaviskt och om allt går som planerat så kommer jag vara klar i god tid :) Positiva klubben! 
 
 
 
 

Tips på skräck

Jag behöver tips på bra skräckböcker som inte är Joe Hill eller Stephen King - men som går i den stilen. Jag har försökt leta på nätet men inte hittat något så därför vänder jag mig till er kära läsare. Det är ju snart Halloween så behöver lite spänning i min vardag ;) 
 
Från filmen The Shining som är skriven av Stephen King.
Om ni inte ha sett filmen kan jag rekommendera den!  
 
 
 

Underbara George R. R. Martin

Idag borde jag jobba med mitt manus... hm, varför har jag då fastnat på 9gag? Ska snart öppna dokumentet, jag ska bara....japp, det är en sån dag! 
 
 
 
 
 
 
 

Beautiful Darkness

“We don't get to chose what is true. We only get to choose what we do about it.”
 
Titel: Svåra val, magiska hemligheter
Originaltitel: Beautiful Darkness
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl.
Serie: Caster Chronicles #2
Utgiven: 2010
Kan köpas här: Adlibris
 
Beautiful Darkness fortsätter där bok 1 avslutade. Ethan och Lena är tillsammans men efter Lenas stora förlust förändras hon vilket i sin tur påverkar deras förhållande. Ethan vill att det ska bli som förut men Lena blir allt svårare att nå och han vet inte varför.
 
Vad tycker jag? 
När jag nu försöker beskriva vad det var som hände i boken får jag inte fram något vettigt, och jag vet varför, jag tyckte inte att det hände så mycket. 512 sidor senare och jag minns knappt innehållet. Beautiful Darkness hade kunnat förkortas ner med 200 sidor och bli dubbelt så bra. Det känns som om man hela tiden står och stampar på samma ställe, man förstår känslan men ändå upprepas det. Det är så frustrerande. När sedan spänningen kommer igång blir det en annan bok... det är bara synd att man måste vänta så länge tills det händer något.
 
Jag gillar Lenas karaktär men hon var lite tråkig i den här boken och ett tag kan jag inte hjälpa att jag röstar lite på att Ethan ska välja Liv. Något som höjde handlingen var Ridley, jag gillade partierna med henne, hon bjuder på en komplexitet som annars är ganska sällsynt i Beautiful Darkness.

Nej, jag ska vara ärlig, jag är inte direkt sugen på att fortsätta med serien. Det var inte som när jag läste Hungerspelen och knappt kunde lägga ner ena boken förrän jag var på nästa. Som ni kanske förstår blir det inte det bästa betyget för Beautiful Darkness. 

Betyg: 2/5. 
 

The Book Gif Tag

Jag har blivit taggad av Lena att göra The book gif tag. Jag måste hålla med henne om att det är en rolig utmaning (älskar gifs) men det är inte den lättaste. Det går ut på att den som taggar listar 10 böcker och den som blir taggad ska matcha en gif som beskriver känslor och/eller första intryck till varje bok. 
 
Så dessa följande böcker är de som Lena listade: 
 
Fangirl av Rainbow Rowell
 Har inte läst boken, men den verkar intressant. 
Outlander av Diana Gabaldon
 Min känsla när jag tänker på Outlander ;)
 
Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl
Det är ingen bok som jag direkt gillade, den var ok. 
 
We Were Liars av E. Lockhart
Inte läst men det verkar vara en bok som jag gillar. 
 
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs
Inte läst men verkar läskig
 
If I Stay av Gayle Forman
Inte läst, men den handlar om någon som känner sig fast ;) 
 
The Book Thief av Markus Zusak
 
The Selection av Kiera Cass
 Inte läst men fick en "prinsessa-prins" vibb
The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman
Inte läst, och vet inte om jag kommer göra det, den verkar så rörig.
 
En man som heter Ove av Fredrik Backman
Jag har tjatat om den här boken så länge för den verkar rolig, men har fortfarande inte läst den. 
  
Jag taggar följande: 
Miriam  (Schitzo- Cookie's bokblogg)
Klara (Inuti en bokblogg)
 
... med de här 10 böckerna:
Nattens cirkus av Erin Morgenstern
 Across the universe av Beth Revis 
En enda natt av Simona Ahrnstedt
Gone Girl av Gillian Flynn
Drömgångare av Samantha Shannon
Kampen om järntronen (A game of thrones) av George R.R. Martin
Divergent av Veronica Roth
Emma av Jane Austen
En dag av David Nicholls
Barnbruden av Anna Laestadius Larsson
 
 

Kill your darlings

Idag har jag haft fullt upp med att rensa upp i mitt manus. Det var något som lektören påpekade, att det var mycket som inte bidrog något till handlingen och därmed kan rensas bort. Jag är ganska duktig på att vara övertydlig vilket inte blir särskilt intressant för läsaren och som dessutom inte behövs för att man ska hänga med. Jag har ju fixat med det här manuset ganska länge och känner till vartenda stycke. Det känns därför lite vemodigt att radera saker som jag gillar men samtidigt blir texten så mycket bättre. Det blir ett annat flow som känns fräscht. Jag planerar definitivt att fortsätta trimma och "kill some more darlings". 
 
Jag har haft en hjälpreda idag, dock måste jag erkänna att kaniner är inte det bästa sällskapet när man har sin bok liggandes på bordet. Hon gav sig också på datorn, jag försökte pedagogiskt förklara för henne att datorer inte är mat, men det gick inte riktigt hem ;)
 
 

Vackra ord, bildar vackra meningar

Jag läser just nu Dragonfly in Amber och förtrollas av Diana Gabaldons författarskap. Och med tanke på att det är idag är söndag tänkte jag bjuda på ett av alla de vackra citat som går att hitta i boken: 
 
 
 

Plötsligt händer det

Hela dagen igår hade jag mobilen nära till hands och höll koll på min mail. När klockan närmade sig åtta på kvällen grät jag en skvätt, det kom inget mail från Harlequin. Jag uppdaterade inkorgen flera gånger för att göra mig säker, men det fanns inget svar. Jag försökte intala mig själv att det säkert var många som deltog i tävlingen och att konkurrensen var hög. Det är precis som när man får en refusering, man försöker peppa sig själv, rädda något av sitt självförtroende men egentligen vill man bara deppa och tycka synd om sig själv. 
 
Hela den processen hann jag påbörja (mhm... en hel paket Toffifee tryckte jag ner) innan det sent igår ikväll plingade till i inkorgen och för en gångs skull var det inte ett reklammail. Jag kunde bara läsa första meningen innan tårarna vällde fram, jag ringde min man och försökte gråtande förklara vad det var som hade hänt. Han bad mig snällt att lugna ner mig så han kunde höra vad jag sa, "så du gick alltså inte vidare?", frågade han. "Jo, jag gick vidare", utbrast jag och grät vidare. 
 
Ok, min reaktion var kanske lite överdriven, jag har inte vunnit något än men bara att få gå vidare till nästa steg är stort för mig. Jag lever för mitt skrivande och att få den bekräftelsen att vi är intresserade av att läsa mer betyder därför så himla mycket för mig. Det fyllde mig med sådan glädje och energi att jag i morse bredde mackan dansande och hoppade glädjeskutt tills jag vrickade foten. 
 
Men nu tillbaka till allvaret, jag har mycket jobb framför mig, mitt manus behöver putsas upp ordentligt för att det ska kunna gå vidare till nästa steg. Men vet ni vad, det är okej för jag älskar att arbeta med mitt manus så även om jag har tidsbrist njuter jag för fullt! 
 
Jag hoppas ni alla får en mysig fredag! 
 
Bildkälla
 

Boktips: The Best of Me

 
Titel: The Best of Me
Författare
: Nicholas Sparks
Utgiven: 2010
Kan köpas här: Adlibris 
 
Det känns som om Nicholas Sparks släpper en ny bok varje månad och även om The Best of Me kom ut 2010 är detta en bok jag har helt missat.
 
Året är 1984 och Dawnson och Amanda som går i high school faller för varandra. Det är en djup kärlek som de tror ska vara för alltid, men när sommaren är över händer en sak som splittra dem. Amanda och Dawnson infinner sig på två olika spår i livet men 25 år senare återvänder dem till hemstaden för en begravning. Denna resa hem ställer dem inför nya val och frågor uppstår så som finns deras kärlek kvar trots att 25 år har passerat och vad hände egentligen den där sommaren? 
 
En klassisk Nicholas Sparks bok som passar perfekt att läsa en ruggig höstdag. På ett sätt påminner denna väldigt mycket om Dagboken, ett ungt par som splittras och som återförenas flera år sedan. The Best of me har såklart även gjorts om till film och den släpps i USA den 17 okt 2014. Dawnson spelas av James Marsden som även var med i Dagboken (också Nicholas Sparks) och Michelle Monaghan spelar Amanda. 
 
Trailer:
Varning, att se trailern är som att se hela filmen ;) 
 
 
 

Dracula untold

I fredags gick jag på bio och såg den nya filmen Dracula Untold... japp ytterligare en Draculafilm men jag blev positivt överraskad. 
 
Titel: Dracula Untold
Regi: Gary Shore
Stjärnor: Luke Evans, Dominic Cooper & Sarah Gabon
Premiär: 10 okt 2014
Imdb-betyg: 6,0 av 10. 
 
Dracula Untold har till syfte att förmedla en annan version av Dracula, än den som vi är vana vid. Det är Dracula innan han blev en blodtörstig vampyr. Luke Evans spelar Vlad Tepes som redan i ung ålder blir tagen av turkarna för att uppfostras till en barnsoldat. Vlad växer upp i krig och blir en mästare på att döda. Han bildar sedan familj och lämnar sitt mörka förflutna bakom sig... i alla fall tills turkarna än en gång knackar på hans dörr och hotar hans kungadöme och familj. Vlad har inget annat val än att söka sig till mörkret för hjälp...
 
Vad tycker jag? 
Jag älskar vampyrfilmer, de är sådär lagom läskiga men ändå inte så farligt att man inte kan sova ;) Jag har därför sett oerhört många Draculafilmer som alla är ganska lika varandra, bara olika skådisar och specialeffekter. Dracula Untold håller vad den lovar, den berättar något nytt. Dracula är inte stereotypisk ond utan man får en annan dimension av honom, en gråskala som gör filmen intressant. Man nästan hejar på Vlad. Sen går det inte att undvika att specialeffekterna är coola och betydligt häftigare än tidigare mer äldre Draculafilmer.
 
Det som var negativt var slutet som aldrig tog slut utan fortsatte och de överberättade något som man redan förstod. Filmen var dessutom kort, bara 1h 30 min, vilket tidigare var normalt men nu känns väldigt kort i jämförelse med andra filmer. Det som förvånar mig är att Dracula Untiold inte har fått så bra Imdb-betyg men jag gillar filmen, den ligger inte på "Sagan om ringen amazing"-nivån men den är underhållande och spännande. 
 
Ifall ni är ett vampyrfan kan jag rekommendera Dracula Untold. 
Betyg: 3,5/5
 
 
 

En annan version av Twilight

Jag gillar Twilight men kan ändå tycka att följande väldigt förenklade version stämmer in ganska bra ;) 
 
 

The Leopard Prince

“Shhh,” he murmured against her mouth. “Don’t talk. Don’t think. Just feel.” 
 
Titel: The Leopard Prince
Författare: Elizabeth Hoyt
Utgiven: 2007
Genre:
 Historisk romance
Kan köpas på:
Adlibris
 
Året är 1760 i England och Lady Georgina Maitland, dotter till en lord, har ärvt en stor egendom. Trots att Georgina är 28 år och ogift är hon inte på jakt efter någon man att dela sitt liv med... detta tills hon får upp ögonen för hennes tjänare Harry Pye. De lever två väldigt olika liv men det går inte att neka att det finns en spänning mellan dem. Det är en sexig och spännande handling som bland annat omfattar döda får, misshandel och grov hångel m.m. 
 
Vad tycker jag? 
Simona Ahrnstedt tipsade om The Leopard Prince på sin blogg och jag kan inte mer än hålla med henne, det är definitivt en av de bättre romanceböckerna som jag har läst. Det händer mycket och det handlar inte enbart om George och Harrys kemi utan det finns även en hel del runtomkring som bidrag till en fartfylld handling. Sedan uppskattar jag uppbyggnaden av deras relation, att det inte var pang boom utan den utvecklades på ett vettigt sätt. Nej jag gillar boken, lite dryg i början men Elizabeth tar sin tid för att bygga upp en bra grund. Det enda som jag kan tycka är lite negativt är att vissa sexscener inte bidrog så mycket till handlingen men det är ju trotsallt en romancebok.
 
Sexig, spännande, kan rekommendera The Leopard prince om ni gillar denna genre.
 
Betyg: 4/5.
 
 
 

Författartävling - på fredag gäller det!

Som ni säkert redan vet anordnar Harlequin en stor författartävling, de är på jakt efter en feel-good berättelse och den stora vinsten är ett bokkontrakt. Den 10/10, alltså på fredag, är det sista dagen för att skicka in första kapitlet och synopsis. Jag har funderat länge på om jag ska delta, jag har redan ett ganska så färdigställt manus som med en del ändringar kan passa den här tävlingen perfekt. Så efter mycket om och men bestämde jag mig för att delta och har under de senaste veckorna kämpat för att putsa upp manuset.
 
På ett sätt känns det så hopplöst att vara med i dessa tävlingar och det kvittar om man ska skicka in manus eller novell. Det är flera tusen som deltar och hur ska man få sitt manus att sticka ut i den mängden... detta gäller ju även när man skickar till bokförlagen. Det är så många som skriver och delar samma dröm vilket egentligen är ganska läskigt.
 
Jag har läst det första kapitlet så många gånger att det nu har blivit för mycket och jag känner nu att det får bära eller brista. Imorgon skickar jag in det och jag kan inte mer än hålla tummarna. Plötsligt händer det... eller? 
 
Ska ni delta i tävlingen? 
 
 
 
 

Stämmer in bra det!

Läser just nu bok nr 2 i Outlander-serien Dragonfly in Amber... och jag kan inte släppa den! 
 
 

Frossa i Outlander

Jag tror det var mer än ett år sedan som bloggerskan från Författardrömmar tipsade mig om Outlander. Jag kommer ihåg att jag gick in och läste om boken på Goodreads men tyckte inte att själva tidsresenäraspekten var särskilt lockande och det slutade helt enkelt med att jag glömde bort boken. 
 
För några veckor sedan såg jag en trailer för tv-serien Outlander och bara att få se en liten snutt av det vackra landskapet och känna av stämningen fick mig att vilja se ett avsnitt.... resten är historia. Jag har nu sett serien och även sett om den, det finns dock bara 8 avsnitt men sicka avsnitt! Serien är så himla snygg och äkta gjord, Claires karaktär är inspirerande - det finns för få starka kvinnliga karaktärer i tv-världen och inte att glömma Jamie- det är dregelvarning på honom. Men även de små detaljerna så som kläder och musik, allt blir så vackert. Det finns en anledning till att pulsen ökar och dreglet rinner längs hakan.
 
När serien var slut behövde jag mer av denna värld så jag bestämde mig för att läsa första boken och den försvann i ett nafs, (någon form av recension kommer längre fram). Nu är jag på bok 2 och kan inte få nog. Så för er som inte har sett Outlander eller läst böckerna, gör det! Den första boken Outlander släpptes 1991, och jag kan inte förstå hur jag kan ha låtit det gå mer än 20 år innan jag förstod att detta var något jag behövde läsa. Diana Gabaldon som är författaren har verkligen gjort ett riktigt bra jobb och bjuder på en helt underbar värld att gotta sig i. 
 
Man kan se serien på Viaplay, som ni hittar här
 
 

Omskrivning nr 1000103

Mitt bokskrivande har legat på is det senaste halvåret men ibland kan det vara bra med en paus så man kan gå igenom det med ett färskt sinne. I augusti bestämde jag mig för att skicka manuset till lektören Jenny Bäfving, och jag är så himla nöjd att jag tog mig mod till att göra det. Jag fick tillbaka bra konstruktiv kritik vilket gav mig en kick till att öppna dokumentet igen för att jobba med de punkter som hon menade kunde göras bättre. 
 
Då energin i allmänheten är låg och då jag styrs mycket av vilket humör jag vaknar upp med så går omskrivningen lååååångsam. Men det viktigaste är att glädjen som jag tidigare kände när jag skrev börjar komma tillbaka. Jag har även upptäckt att den kärleken jag har för manuset är lika stark nu som när jag först började skriva på det för 2 år sedan, vilket är tummen upp!
 
Så planeringen framöver är att sakta men säkert gå igenom manuset igen och göra det till en superbok som förlagen bara måste ge ut ;) 
 
Ett tips för er som också är i full gång med att skriva är att läsa Charlotte Cederlunds blogg, hon skriver om sin skrivprocess och hennes kamp för att få sitt manus publicerat. Det är verkligen inspirerande att läsa om hur hon kämpar för hennes bokdröm. Hennes blogg hittar ni här
 
Ha en trevlig fredag! 
 
 

Tvångsavsluta – för att sedan starta igen…

I slutet av februari bestämde jag mig för att ta en kort paus från bloggen, min vardag var full och jag var helt enkelt tvungen att rensa i mitt schema. Tyvärr var det bloggen som rök först för den upptog minst en timme om dagen och två timmar på helgerna, vilket är totalt 9 timmar i veckan, detta var tid jag behövde till annat. Tid, snacka om att jag idag avskyr det begreppet och vad det innebär.

 

Under våren var det inte bara bloggen som jag la på hyllan utan även mitt bokskrivande, mitt dagboksskrivande, ja allt som handlade om det skrivna ordet prioriterade jag bort för att få mer värdefull tid. Jag till och med slutade läsa för att jag inte hann. Jag upptäckte också att det inte längre var kul att träffa vänner och familj för det tog tid. Så nu undrar ni, vad gjorde jag med all den extra tid som jag plötsligt sparade ihop genom att sluta göra allt som jag älskade att göra… ja, jag sov och vilade för att jag skulle orka med mitt jobb. Jag jobbade, sov och grät, det var till sist min vardag.

 

När man tar bort allt det som ger vardagen färg och betydelse och det enda som är kvar är det som käkar energi blir man till sist tom. Man kan beskriva det som att jag blev en zombie som bara fanns men som egentligen inte levde. Jag höll ut i 8 månader men jag borde ha gett upp tidigare, satt ner foten och sagt att nu får det räcka. För med varje dag i ett sådant ”zombie-tillstånd” förlorade jag en del av mig själv och min personlighet. Sen när stormen gav med sig stod jag ensam kvar i vraket och upptäckte allt som har gått förlorat. Det är borta och jag vet inte vad jag ska göra för att kunna känna mig hel igen, eller om det ens är möjligt att bygga upp det som det tidigare var.

 

Jag är nu sjukskriven, japp, jag blev offer för vårt samhälle klassiska utmattningssyndrom.  När jag först blev sjukskriven kunde jag inte förstå varför men jag insåg snabbt att jag verkligen behövde/behöver det. Jag spenderade den första månaden i soffan och kunde knappt finna energi eller lust för att röra mig. Den andra månaden försökte jag vänja av mig soffans sällskap och istället lägga energi på att gå igenom vad det är som är förlorat och vad som i vraket går att rädda. Det svåraste för mig och det som gjorde mest ont att förlora var lusten till att skriva. Inget ger mig så mycket glädje som att sitta framför min dator och skriva och att mista det var som att solen plötsligt försvann. Jag har nu sakta men säkert börja skriva igen. Jag har även tänkte mycket på min blogg, jag älskade att tillhöra bokbloggsvärlden, att dela med mig av mitt bok- och filmintresse med andra som gillar böcker lika mycket som jag. Mitt läsande har också kommit igång och varje gång jag har läst klart en bok vill jag bara dela med mig av den till er… denna längtan har jag sett som något positivt och en del av min rehabilitering.

 

Jag kommer i ett annat inlägg förklarar hur det kom sig att jag blev sjukskriven (såklart utan avslöja arbetsplatsen eller specifika personer). Det är en historia som jag tycker är viktig att dela med mig av, då det som jag blev utsatt på min arbetsplats under en längre tid inte är okej men det är inte så lätt att veta, jag visste inte förrän jag låg där i min soffa och inte kunde röra mig. Men för nu vill jag bara att mina kära läsare (de som finns kvar) ska veta att jag har gjort en omstart och är så himla glad av att kunna säga till er att jag är tillbaka till 23 minuter. 

 

 
RSS 2.0