Dracula untold

I fredags gick jag på bio och såg den nya filmen Dracula Untold... japp ytterligare en Draculafilm men jag blev positivt överraskad. 
 
Titel: Dracula Untold
Regi: Gary Shore
Stjärnor: Luke Evans, Dominic Cooper & Sarah Gabon
Premiär: 10 okt 2014
Imdb-betyg: 6,0 av 10. 
 
Dracula Untold har till syfte att förmedla en annan version av Dracula, än den som vi är vana vid. Det är Dracula innan han blev en blodtörstig vampyr. Luke Evans spelar Vlad Tepes som redan i ung ålder blir tagen av turkarna för att uppfostras till en barnsoldat. Vlad växer upp i krig och blir en mästare på att döda. Han bildar sedan familj och lämnar sitt mörka förflutna bakom sig... i alla fall tills turkarna än en gång knackar på hans dörr och hotar hans kungadöme och familj. Vlad har inget annat val än att söka sig till mörkret för hjälp...
 
Vad tycker jag? 
Jag älskar vampyrfilmer, de är sådär lagom läskiga men ändå inte så farligt att man inte kan sova ;) Jag har därför sett oerhört många Draculafilmer som alla är ganska lika varandra, bara olika skådisar och specialeffekter. Dracula Untold håller vad den lovar, den berättar något nytt. Dracula är inte stereotypisk ond utan man får en annan dimension av honom, en gråskala som gör filmen intressant. Man nästan hejar på Vlad. Sen går det inte att undvika att specialeffekterna är coola och betydligt häftigare än tidigare mer äldre Draculafilmer.
 
Det som var negativt var slutet som aldrig tog slut utan fortsatte och de överberättade något som man redan förstod. Filmen var dessutom kort, bara 1h 30 min, vilket tidigare var normalt men nu känns väldigt kort i jämförelse med andra filmer. Det som förvånar mig är att Dracula Untiold inte har fått så bra Imdb-betyg men jag gillar filmen, den ligger inte på "Sagan om ringen amazing"-nivån men den är underhållande och spännande. 
 
Ifall ni är ett vampyrfan kan jag rekommendera Dracula Untold. 
Betyg: 3,5/5
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0