Frossa i Outlander

Jag tror det var mer än ett år sedan som bloggerskan från Författardrömmar tipsade mig om Outlander. Jag kommer ihåg att jag gick in och läste om boken på Goodreads men tyckte inte att själva tidsresenäraspekten var särskilt lockande och det slutade helt enkelt med att jag glömde bort boken. 
 
För några veckor sedan såg jag en trailer för tv-serien Outlander och bara att få se en liten snutt av det vackra landskapet och känna av stämningen fick mig att vilja se ett avsnitt.... resten är historia. Jag har nu sett serien och även sett om den, det finns dock bara 8 avsnitt men sicka avsnitt! Serien är så himla snygg och äkta gjord, Claires karaktär är inspirerande - det finns för få starka kvinnliga karaktärer i tv-världen och inte att glömma Jamie- det är dregelvarning på honom. Men även de små detaljerna så som kläder och musik, allt blir så vackert. Det finns en anledning till att pulsen ökar och dreglet rinner längs hakan.
 
När serien var slut behövde jag mer av denna värld så jag bestämde mig för att läsa första boken och den försvann i ett nafs, (någon form av recension kommer längre fram). Nu är jag på bok 2 och kan inte få nog. Så för er som inte har sett Outlander eller läst böckerna, gör det! Den första boken Outlander släpptes 1991, och jag kan inte förstå hur jag kan ha låtit det gå mer än 20 år innan jag förstod att detta var något jag behövde läsa. Diana Gabaldon som är författaren har verkligen gjort ett riktigt bra jobb och bjuder på en helt underbar värld att gotta sig i. 
 
Man kan se serien på Viaplay, som ni hittar här
 
 

Kommentarer
Postat av: Författardrömmar

Vad roligt att du också tycker om serien :) Du har mycket läsning att se fram emot :)


2014-10-05 @ 12:39:27
URL: http://forfattardrommar.se
Postat av: Lena

Har på senaste tiden hört väldigt mycket om Outlander när det gäller både böckerna och tv-serierna att jag själv blir lite nyfiken på dem. Kan vara att jag börjar se på tv-serien snart och om jag orkar (men jag vill gärna) läsa böckerna vid ett senare skede :)

Svar: Det är verkligen en av de bättre serierna som jag har sett! Men kolla på ett avsnitt och se om det är något du gillar :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-09 @ 12:44:52
URL: http://lenacee.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0