Kill your darlings

Idag har jag haft fullt upp med att rensa upp i mitt manus. Det var något som lektören påpekade, att det var mycket som inte bidrog något till handlingen och därmed kan rensas bort. Jag är ganska duktig på att vara övertydlig vilket inte blir särskilt intressant för läsaren och som dessutom inte behövs för att man ska hänga med. Jag har ju fixat med det här manuset ganska länge och känner till vartenda stycke. Det känns därför lite vemodigt att radera saker som jag gillar men samtidigt blir texten så mycket bättre. Det blir ett annat flow som känns fräscht. Jag planerar definitivt att fortsätta trimma och "kill some more darlings". 
 
Jag har haft en hjälpreda idag, dock måste jag erkänna att kaniner är inte det bästa sällskapet när man har sin bok liggandes på bordet. Hon gav sig också på datorn, jag försökte pedagogiskt förklara för henne att datorer inte är mat, men det gick inte riktigt hem ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Åh, jag tycker att sådant där är så svårt! Jag kan se att vissa saker inte behövs eller bör tas bort av andra orsaker men jag vill liksom inte göra mig av med de där styckena ändå. Brukar samla dem i ett dokument som får vara min papperskorg - ifall att jag ångrar mig haha :)

Svar: Ja det är jätte svårt men jag samlar också mina "ta bort" stycken i ett seperat dokument så om jag skulle ångra mig har jag något att gå tillbaka till. Men det finns ju en anledning till att dem hamnar i det dokumentet, så tror inte dem kommer få någon comeback ;)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-21 @ 19:22:17
URL: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/
Postat av: Anna Hansson

Men åh vad gosigt med en författarkanin! Jag har en författarhund som (nästan) alltid är med när jag skriver! :)

Svar: Det är härligt med lite sällskap när man skriver :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-22 @ 10:57:44
URL: http://annahansson.n.nu
Postat av: Författardrömmar

Vad mysigt med sällskap av en kanin. Jag skulle också gärna ha sällskap av ett djur när jag skriver.:)
Jag kommer också låta en lektör gå igenom mitt manus när jag skrivit klart. Det kommer nog bli en hel del att ta bort och ändra på men det kommer göra berättelsen bättre

Svar: Det har för min del varit väldigt givande att anlita en lektör, då man får en utomstående som kan läsa ens text och komma med konstruktiv kritik. Så det har verkligen hjälpt mig att komma vidare med mitt manus. Jag hoppas att din "lektörsupplevelse" blir lika bra :)
tjugotremin.blogg.se


2014-10-24 @ 10:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0